توافق فرانسه و عربستان درباره استراتژی جدید توافقات دفاعی

جمعی از فعالان در پاریس نسبت به سفر ولیعهد عربستان به فرانسه اعتراض کردند و خواهان توقف صادرات سلاح‌های فرانسوی به عربستان شدند.

جمعی از فعالان در پاریس نسبت به سفر ولیعهد عربستان به فرانسه اعتراض کردند و خواهان توقف صادرات سلاح‌های فرانسوی به عربستان شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، فعالان که بیشتر آن‌ها اصالتا یمنی بودند از جامعه بین‌المللی و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه خواستند محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را برای پایان جنگ در یمن تحت فشار قرار دهند.

این فعالان تاکید کردند که تجاوزات ائتلاف عربی باعث شکل‌گیری یک فاجعه انسانی شده که زندگی میلیون‌ها یمنی را تهدید می‌کند.

تظاهر کنندگان به کارگیری مزدوران خارجی در یمن توسط ائتلاف عربی را محکوم کردند و از مسئولان خواستند که پاسخگوی این مساله باشند.

ولیعهد عربستان در سفری سه روزه یکشنبه به فرانسه رفت و قرار است که او در این سفر با امانوئل ماکرون دیدار کند و همچنین قرار است که در این سفر درباره درگیری‌ها در یمن و سوریه و توافق هسته‌ای ایران بحث و رایزنی شود.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماسی فرانسه اعلام کرد که ماکرون به بن سلمان به منزله یک "فرد از کار افتاده" و یا "گاو سرگردان" می‌نگرد.

همچنین این منبع افزود، پاریس نسبت به برخورد با این امیر جوان که جنگ را در یمن به پا کرد، قطر را محاصره کرده و ایران و جریان‌های اسلامی در منطقه را مورد حمله کلامی قرار می‌دهد، هشدار داده است.

از سوی دیگر و به رغم اعتراضات مردمی، یک مسئول در وزارت دفاع فرانسه اظهار کرد که پاریس و ریاض همزمان با سفر بن سلمان، به توافق برای امضای قراردادهای تسلیحاتی دست یافته‌اند.

این مسئول فرانسوی افزود: فرانسه با همکاری مقامات عربستانی، استراتژی جدیدی را برای صادرات اسلحه به عربستان آغاز کرده که شرکت (او.دی‌.‌ای‌.اس) که مسئول منافع دفاعی فرانسه در عربستان است آن راعهده‌دار شده است.

این مسئول فرانسوی بدون پرداختن به جزئیات استراتژی مذکور گفت: این استراتژی شامل توافق بین دو کشور قرار خواهد بود و مسئولیت تکمیل معاملات نیز فقط با شرکت (او.دی‌.‌ای‌.اس) خواهد بود.

به گزارش رویترز این توافقنامه شامل تغییرات در بخش‌هایی که محمد بن سلمان به عنوان وزیر دفاع عربستان پیشتر منتقد آن بوده خواهد بود.

طی چند سال گذشته عربستان چند تانک و خودروهای زرهی، مهمات توپخانه‌ای و ناو از فرانسه خریداری کرده بود و در سال ۲۰۱۶ نیز فرانسه مجوز صادرات اسلحه به عربستان را تایید کرد که قیمت آن به ۱۸ میلیارد یورو (۱۱ / ۲۲ میلیارد دلار) می‌رسد ولی عملا تسلیحاتی که به عربستان تحویل داده شد معادل دو میلیارد یورو بوده است.

این در حالی است که ۱۲ سازمان بین‌المللی و غیردولتی در نامه‌ای از امانوئل ماکرون خواسته‌اند ضمن توقف صادرات سلاح به عربستان، بن سلمان را تحت فشار قرار دهد تا به جنگ در یمن پایان دهد.

این در حالی است که روزنامه اقتصادی فرانسه (لیزیکو) نوشت: ممکن است توافقنامه‌ای در زمینه خرید قایق‌های گشت‌زنی از شرکت (سی‌.‌ام‌.ان) امضا شود.

همچنین روزنامه "لوتلگرام" نیز اخباری درباره معامله در زمینه خرید توپ با شرکت نکستر منتشر کرد اما هیچ یک از این دو شرکت به اخبار مذکور واکنش نشان ندادند.

یک مسئول عربستانی نیز اظهار کرد، علی‌رغم انتقادات عمومی، ریاض خرید مهمات نظامی را ادامه می‌دهد.

این در حالی است که کاخ الیزه اعلام کرد که ماکرون قبل از هر چیزی تمایل دارد تا همکاری جدیدی را با عربستان آغاز کند. انتظار می‌رود که با سرکار آمدن محمد بن سلمان این روابط وارد مرحله اجتماعی و اقتصادی جدیدی شود.

یک منبع نزدیک در هیات عربستان نیز گفت که عربستان به دنبال ایجاد شراکت جدید با فرانسه است.

همچنین قرار است ولیعهد عربستان در مراسمات فرهنگی و یک کنفرانس اقتصادی حضور یابد و انتظار می‌رود که یک طرح سیاحتی - تفریحی نیز بین دو کشور مورد بررسی قرار گیرد.

ارسال نظر