گازرسانی به ۱۶۳۰ واحد صنعتی فاقد گازطبیعی با تسهیلات ویژه
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان گفت: برای گازرسانی به صنایع، لیست ۱۶۳۰ واحد صنعتی فاقد گاز از شرکت پخش فرآورده های نفتی استان دریافت و هزینه تقریبی آن برآورد شده است.
به گزارش ایمنا سیدمصطفی علوی با اشاره با بیان اینکه گازرسانی به واحدهای صنعتی فاقد گاز موجب صرفه جویی بیش از ۳۳ میلیون تن سوخت مایع می شود، اظهار داشت: این امر علاوه بر کمک به تولید و اشتغال استان، در کاهش آلودگی و صیانت از محیط زیست نیز نقش تعیین کننده ای دارد.
وی با بیان اینکه طرح یادشده با مشارکت متقاضیان و تامین بخشی از هزینه های آن توسط دولت اجرایی خواهد شد، تاکید کرد: متناسب با میزان جایگزینی گاز طبیعی تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان، هزینه ها توسط شرکت قابل پرداخت است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان افزود: در حال حاضر بیش از ۸ هزار و ۳۴۰ واحد صنعتی در سطح استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند.
وی با اشاره به اجرای بیش از ۲۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر شبکه و نصب یک میلیون و ۲۲۰۰ انشعاب در سطح استان، بیان داشت: گازرسانی در استان اصفهان به مرز ۱۰۰درصد رسیده و از ۱۰۷ شهر استان ۱۰۳ شهر از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.
علوی با بیان اینکه سالانه حدود ۲۵۰ میلیارد مترمکعب گاز در کشور انتقال داده می شود که ۸ درصد آن معادل سالانه حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب در سطح این استان مصرف می شود، گفت: اصفهان پس از تهران دومین استان پرمصرف گاز طبیعی کشور است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۹ درصد از خانوارهای استان تحت پوشش گاز طبیعی هستند، افزود: همچنین ۹۹٫۶ درصد از خانوارهای شهری روزانه هر خانوار به طور متوسط ۶٫۴ مترمکعب و ۹۵ درصد از خانوارهای روستایی روزانه ۶٫۸ متر مکعب بطور متوسط گاز مصرف می کنند.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با انتقاد از میزان مصرف بالای گاز، خاطرنشان کرد: کمک رسانه ها و ترویج مصرف بهینه گاز طبیعی می تواند بخشی موجب اصلاح فرهنگ جامعه شود.
وی تصریح کرد: در مجموع ۴۴ درصد از گاز استان در بخش صنعت، ۳۳ درصد در بخش نیروگاهی، ۱۸درصد در بخش خانگی، ۳درصد در حمل و نقل و ۲ درصد در بخش تجاری مصرف می شود.
علوی با اشاره به تلاش این شرکت برای گازرسانی به چهار شهر خور، جندق، فرخی و انارک و تعدادی از روستاهای منطقه خور و بیابانک به دلیل دوری از خطوط لوله گاز که شرایط گازرسانی را نداشتند، گفت: از طریق CNG و طرح و مادر به دختر این مناطق با فشرده سازی گاز در ایستگاه های مادر و انتقال آن از طریق تانکرهای مخصوص به شش ایستگاه دختر، صورت می گیرد و سپس از طریق شبکه لوله گاز در اختیار مشترکین قرار می گیرد.
وی بیان داشت: برای اجرای این طرح ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده و امیدواریم تا دهه فجر سال ۹۶، به بهره برداری برسد.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با بیان اینکه در کل استان در مجموع ۱۴۴۸ روستا مشمول گاز رسانی است، گفت: از این تعداد تاکنون ۱۳۳۷ روستا از نعمت گاز برخوردار شده اند.
وی بهره برداری از ایستگاه CGS شرق اصفهان با هزینه بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال و بهره برداری از خط انتقال گاز شرق با هزینه ای بالغ بر ۳۳۰ میلیارد ریال را از دیگر برنامه های شرکت گاز استان در سال گذشته عنوان کرد.
به گفته علوی، بهره برداری از سه ایستگاه و آغاز عملیات اجرایی پنج ایستگاه تقلیل فشار در طرح جامع نجف آباد، احداث ایستگاه تقلیل فشار و ایجاد پست امداد گازبانی و گازرسانی به فاز ۳ شهرک صنعتی رازی در شهرضا و گاز رسانی به شهرک صنعتی چادگان و روستای دستگرد اردستان از دیگر برنامه های شرکت گاز در استان اصفهان بود.
وی تصریح کرد: سال گذشته همچنین ساخت ادارات گاز نوش آباد، محمد آباد، جرقویه، رزوه و توابع شهرستان چادگان آغاز و ساختمان های اداری گاز در شهرهای نیک آباد بهره برداری و چند ساختمان این شرکت در شهرستان های آران و بیدگل؛ گلپایگان و نجف آباد تعمیر و تجهیز شد. وی یاآور شد: برخی صنایع بویژه صنایع عمده استان که مصرف گاز آنها معادل میزان مصرف گاز شهرستان اصفهان است، بدهی معوق زیادی به شرکت دارند که عدم وصول این مطالبات، توسعه گازرسانی در سایر صنایع و بخش ها را به مشکل مواجه می کند.