جزئیات جلسه روحانی با ناطق نوری، خاتمی و جهانگیری

هر وقت چنین جلساتی برگزار می‌شود و چهره‌های برجسته کشور به دعوت فرد دیگر دور هم جمع می‌شوند باید میزبان آن را رسانه‌ای کند. به همین دلیل است که اگر تشکیلات آقای خاتمی یا آقای ناطق نوری خبری در خصوص این جلسه منتشر نکردند صرفا به دلیل احترام به آقای روحانی به عنوان میزبان بود

فرارو- در هفته جاری یکی از اعضای شورای مشورتی سیدمحمد خاتمی بدون ذکر نام خود خبر جلسه‌ای را رسانه‌ای کرد که بیش از 15 روز از برگزاری آن می‌گذشت و این بسیار مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. اما چرا این خبر بعد از حدود پانزده روز رسانه‌ای شد و اهداف آن چه بود بدون پاسخ ماند. ضمن اینکه پس از این جلسه، عبدالله نوری یکی از چهره‌های برجسته جبهه اصلاحات جلسه‌ای با اعضای حزب کارگزاران و اتحاد ملت برگزار کرد و در ادامه خبری هم در خصوص نشست شبانه حزب اعتدال و توسعه منتشر شد. افزایش این جلسات در نخستین ماه سال سوالات زیادی به همراه داشت و حتی بعضا برخی هدف انتخاباتی را برای تشکیل آنها مطرح کردند. در همین خصوص گفت‌وگویی با عبدالله ناصری عضور شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات داشتیم که او به این سوالات پاسخ داده است. آنچه در ادامه می‌آید مشروح این گفت‌وگو است:

چندروز پیش خبری مبنی بر جلسه چهارنفره رئیس جمهور با ناطق نوری، سیدمحمد خاتمی و اسحاق جهانگیری منتشر شد. با توجه به اینکه بنا برگفته برخی اصلاح‌طلبان دولت مدتی است که ارتباط چندانی با این جریان ندارد این جلسه پیشینه‌ای هم داشته است؟


سابقه این جلسه به ایام پیش از انتخابات سال 92 و بعد از انتخابات برمی‌گردد. در آن دوره جلسه‌ای به میزبانی مرحوم آیت‌الله هاشمی برگزار شد که همین افراد هم در آن حضور داشتند و تا جایی که به خاطر دارم محور این جلسه ترکیب کابینه و ساختار دولت بود که البته آقای روحانی به آن توجه نکردند و نتیجه‌ای از آن جلسه حاصل نشد. بعد از آن چه در زمان حیات مرحوم آیت الله هاشمی و چه بعد از آن دیگرجلسه‌ای برگزار نشد. این جلسه هم همانطور که اعلام شد به میزبانی آقای روحانی بود وجزئیات هم همانی است که گفته شد. این جلسه قرار بود چند ماه قبل از عید برگزار شود که بنا به دلایلی مانند مشغله آقای خاتمی به فروردین ماه سال جاری موکول شد.


با توجه به اینکه رئیس جمهور هیچ قولی نداده و سابقه هم نشان می‌دهد نتیجه این جلسات عملی نمی‌شود، تا چه میزان به نتیجه جلسه امیدوار هستید؟


ببینید عملی شدن نتایج این جلسه بستگی به خواست و اراده آقای روحانی دارد. ولی در این جلسه به‌طور جدی به برخی مسائل از جمله موضوع رفع حصر پرداخته شده بود. زیرا به هرحال این از وعده‌های انتخاباتی آقای روحانی بود. علاوه بر این انتقاداتی در خصوص برنامه‌ریزی و اقدامات اقتصادی دولت مطرح شده بود و خواستار شفافیت و استفاده بیشتر از ظرفیت‌های آقای جهانگیری شده بودند. حالا اینکه خروجی چه باشد به آقای روحانی بستگی دارد اما مشخصا حاضران و به خصوص آقای خاتمی تاکید زیادی بر عملی شدن وعده‌های انتخاباتی داشتند. بنابراین به قول معروف الان توپ در زمین آقای روحانی است که انتظارات جامعه مدنی را پاسخ مثبت بدهند.

برخی پیشبینی می‌کنند که ممکن است در جلسات بعدی علی لاریجانی هم به این جمع بپیوندند. این را تا چه میزان محتمل می‌دانید؟


هنوز همچین تصمیمی گرفته نشده است اما به عقیده من اگر هم قرار بر چنین تصمیمی باشد باید پیشنهاد از سوی آقای روحانی باشد که به عقیده من دیگران هم با آن موافقت خواهند کرد و از حضور ایشان استقبال می‌کنند.

یکی از انتقادهایی که این روزها به جریان اصلاحات وارد می‌شود این است که معتقدند جبهه اصلاحات هیچ اقدامی برای بهبود شرایط یا به عنوان مثال رفع حصر انجام نمی‌دهد. حالا در چنین وضعیتی جلسه‌ای با این سطح اهمیت برگزار می‌شود و رسانه‌ای نمی‌شود. دلیل این مخفی کاری چیست؟


موضوع مخفی کاری نیست. ببینید به طور کلی منطق قضیه این است که هر وقت چنین جلساتی برگزار می‌شود و چهره‌های برجسته کشور به دعوت فرد دیگر دور هم جمع می‌شوند باید میزبان آن را رسانه‌ای کند. به همین دلیل است که اگر تشکیلات آقای خاتمی یا آقای ناطق نوری خبری در خصوص این جلسه منتشر نکردند صرفا به دلیل احترام به آقای روحانی به عنوان میزبان بود.

این روزها اخبار متعددی از جلسات مختلف شنیده می‌شود. مثلا حزب اعتدال و توسعه جلسه شبانه برگزار می‌کند، عبدالله نوری با اصلاح‌طلبان جلسه داستند و حالا هم این جلسه. تحلیل شما از این جلسات چیست؟


اگر پای همه این جلسات را جبهه اصلاحات در نظر بگیریم باید بگویم واقعیت این است که جبهه اصلاحات به مراتب بیشتر از جریان اصولگرایی نگران وضع موجود در کشور است. زیرا به‌طور کلی مهمترین دغدغه جریان اصلاحات وضعیت کشور و نظام جمهوری اسلامی است. لذا طبیعی است که با توجه به نگاه واقع‌بینانه و نقادانه‌شان، جلسات این چنینی برگزار کنند.

اما به عقیده برخی این جلسات به دلیل نزدیک شدن به انتخابات مجلس است و با این هدف برگزار می‌شوند...


خیر من این تحلیل را قبول ندارم. این جلسات با دغدغه دلسوزی و رسیدگی به مشکلات موجود برگزار می‌شود. لذا به هرحال ما طی ماه‌های اخیر با مشکلات زیادی در سطح جامعه مواجه بودیم و لازم است برای حل آنها اقدام شود. لذا هیچکدام با انگیزه انتخاباتی برگزار نمی‌شود. البته قصد ندارم بگویم که انتخابات پیش‌رو مد نظر نیست. زیرا به هرحال به خوبی می‌دانید که برای حل مشکلات کشور لازم است در برخی نهادها حضور داشته باشیم که مجلس هم یکی از همین نهادها است. بنابراین نمی‌توان این را کامل انکار کرد. چراکه این راهکارها با قرار گرفتن در سازوکارهای اداری می‌تواند کارساز باشد. یعنی اگر مجلس و رئیس جمهوری که این دغدغه را داشته باشد می‌توان مشکلات را رفع کرد.

ارسال نظر