امام جمعه اصفهان: نخریدن کالای ایرانی خیانت به کشور است
امام جمعه اصفهان گفت: متأسفانه راه درآمد برخی از افراد از مسیر ورود کالای خارجی است این افراد به کشور خیانت میکنند.
امام جمعه اصفهان گفت: متأسفانه راه درآمد برخی از افراد از مسیر ورود کالای خارجی است این افراد به کشور خیانت میکنند.
به گزارش فارس ، آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد اظهار کرد: بدون شک یکی از مهرههای مهم «اقتصاد مقاومتی» این است که ملت و دولت به خرید و مصرف کالاهای ایرانی و داخلی توجه داشته باشند، اقتصاد مقاومتی به معنای نگاه به درون و عدم وابستگی اقتصادی به دیگران است، در همه کشورها اینگونه است که از کالای داخلی استفاده شود تا اقتصاد آن کشور رشد یابد.
وی افزود: نقل شده است که در گذشته، آلمانها در اصفهان حضور داشتند و کارهای مهندسی انجام میدادند، ساختمانی را تکمیل کرده بودند، به فردی گفتند یک قفل خوب برای در بخر، آن فرد یک قفل «انگلیسی» خرید و آورد، به او گفتند چرا قفل انگلیسی خریدهای؟ پاسخ داد که گفته بودید که «قفل خوب» بخرم، من هم خریدم، مهندس آلمانی به او گفت که برو این قفل را پس بده و یک قفل آلمانی بخر. ببینید: مهندس آلمانی در ایران توجه داشت که از قفل آلمانی استفاده کند.
امام جمعه اصفهان گفت: شکی نیست که باید جنس ایرانی خریداری شود تا تولید داخلی رونق پیدا کند، بنابراین یکی از مهرههای تکمیل کننده اقتصاد مقاومتی این است که از کالای داخلی استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در صحبتهای خود تأکید بیشتری بر مصرف کالای ایرانی داشتند، ایشان فرمودند که در سالهای قبل به مسؤولان گفتم و امسال به مسؤولان و به مردم تأکید میکنم از کالای ایرانی استفاده کنند.
طباطبایینژاد با بیان اینکه این کار نیاز به زمینههایی دارد، اذعان داشت: دولت باید از تولید کالای ایرانی حمایت کند، برای مثال با ارائه وام ارزان قیمت و یا در اختیار گذاشتن زمین، جلوگیری از کالای قاچاق و سایر کالاهایی که نیازی به آن نیست و یا در کشور همانند آن وجود دارد، از سوی دیگر مردم باید تعصب داشته باشند که کالای ایرانی و وطنی بخرند، تولیدکنندگان نیز باید تلاش کنند که تولید را از نظر کمیّت و کیفیت بالا ببرند به گونهای که تولیدات داخلی بتواند با سایر کشورها مقابله کند بنابراین دولت، مردم و تولیدکننده، هر سه، باید تلاش کنند.
وی تأکید کرد: مقام معظم رهبری هر 3 جهت را تأکید داشتند که دولت از تولید کننده حمایت کند، تولیدکننده کیفیت را بالا ببرد و مردم اگر کیفیت بالا نیست کالای ایرانی را بخرند و تعصب داشته باشند ایشان اشاره به تعصب بر فوتبال داشتند، تأکید زیادی بر خرید کالای ایرانی کردند مثل اینکه در این مورد حکم کردهاند.
امام جمعه اصفهان بیان داشت:حمایت از کالای ایرانی جزو اقدامات ضروری است، سالهای قبل مقام معظم رهبری تأکید میکردند، ما نیز میگفتیم، اما ایشان امسال تأکید بیشتری بر حمایت از کالای ایرانی دارند علما نیز از قدیم، بر خرید کالاهای وطنی تأکید داشتند که در پیشرفت اقتصاد کشور مؤثر بود، در اصفهان حدود 100 یا 150 سال قبل، 11 نفر از علمای اصفهان با همدیگر تفاهم نامهای نوشتند که هر کسی که ازدواج کند و قباله ازدواجش را روی کاغذ غیر ایرانی بنویسد، ما عقد برایش نمیخوانیم و هر کس، میّت خود را با کرباس غیر اردستانی(مثل این که در آن زمان، کرباس در اردستان رونق داشته است) کفن کند ما بر آن میّت نماز نمیخوانیم، البته نمی گوییم نماز خواندن جایز نیست، میتوانند به سراغ افراد دیگری بروند اما ما عقد و نماز نمیخوانیم.
وی عنوان کرد: علما در آن زمان توجه داشتند به این مسائل، بیشتر لباسهای آنان با پارچههای ایرانی بود. شاید شنیده باشید که دکمه پیراهن علما گره بود، با نخ، گره همانند یک دکمه، میساختند، از جنس ابریشم بود و در مادگی دکمه قرار میگرفت، علما از دکمه استفاده نمیکردند چراکه در آن زمان دکمه ایرانی وجود نداشت البته من هم اینگونه دکمهها را به خاطر داردم، کمر قبا را با نخ میبستند یا گره میزدند و یا شال میبستند اما از دکمه خارجی استفاده نمیکردند.
طباطبایینژاد یادآور شد: در روایت آمده است که امام علی(ع) فرمودند«کَادَ الْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً» فقر آدم را به کفر میکشاند، بسیاری از آدمهایی که دزدی میکنند اگر وضع خوبی داشتند، دزدی نمیکردند، رشوه نمیگرفتند، به دنبال کارهای خلاف رفتن به ویژه در مسائل مالی ریشه در فقر و نداری دارد.
وی اضافه کرد: حتی برخی به دلیل بیکاری به سمت مواد مخدر میروند البته رفیق و محیط بد، اهل نماز و عبادت نبودن هم مؤثر است، البته برخی از افراد میتوانند فقر را تحمل کنند، از سوی دیگر پیامبر اکرم(ص) در روایتی میفرمایند«الفَقرُ فَخرِی»: فقر و نداری، افتخار من است. این دو روایت را اینگونه میتوان در نظر داشت که فقری که تحمل شود، مایه افتخار است یعنی به آنچه خدا داده قناعت شود اما از سوی دیگر باید دانست که فقر خطرناک است و همه افراد جامعه نمیتوانند فقر را تحمل کنند.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان ادامه داد: ملاحظه میکنید که بیکاری و عدم توانایی بر تأمین زندگی، ازدواجها را به تأخیر انداخته و فساد ایجاد کرده است، خیلی از طلاقها مربوط به این است که مرد بیکار است و یا این که زن کار میکند و مرد بیکار است و او نمیخواهد زیر بار زن باشد و از حقوق زن استفاده کند.
وی ابراز داشت: طبیعی است که اسلام به موضوع اقتصاد و کار اهمیت بدهد، پیامبر اسلام آن زمانی که مردم فقیر بودند درباره کار و ارزش آن تأکید فراوانی داشتند مردم و مسلمانان را به کار و کوشش وا میداشتند و کار را عبادت میدانستند، در روایتی از آن حضرت میخوانیم که «العِبَادَهُ سَبعُونَ جُزءاً أفضَلُهَا طَلَبُ الحَلالِ»: اگر عبادت 70 قسمت باشد، بهترین قسمت آن، طلب روزی حلال است، پول درآوردن از راه صحیح و تخلف نکردن، از همه عبادات بالاتر است.
طباطبایینژاد متذکر شد: امیرالمؤمنین(ع) درباره کشاورزی میفرمایند«مَن وَجَدَ ماءً و تُراباً ثُمَّ افتَقَرَ فَاُبعَدَهُ اللهُ»، اگر کسی آب و خاک داشته باشد و باز اظهار فقر کند(کار نکند) خداوند او را از رحمت خودش دور میسازد؛ تأکیداتی که ائمه و پیامبر اکرم(ص) درباره مسائل اقتصادی، درآمد و کار داشتند خیلی فراوان است.
وی بیان داشت: تأکید بر مسأله اقتصاد از نظر سیاسی نیز مهم است، کشور برای مستقل بودن، باید خودکفا باشد به ویژه در مسائل ضروری همچون اقتصاد، مهم است که بر روی اجناس چه نوشته شود؛ در اوایل اسلام، مسلمانان نمیتوانستند سکه بزنند و سکههای رومی در دسترس مردم بود، پارچه نیز در روم تولید میشد.
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: در زمان عبدالملک مروان، روی پارچههایی که از روم میآمد چیزهایی نوشته شده بود که پس از ترجمه، متوجه شدند که در قسمت نقش پارچه، نوشته شده: «خدا، عیسی و روح القدس» همان شعار غلط مسیحیت که شرک است، عبدالملک مروان دستور داد که این پارچه نباید وارد شود و حکومت روم پیام داد که اگر جلوی واردات پارچه رومی گرفته شود از این به بعد روی سکهها به پیامبر اسلام توهین میکنیم، عبدالملک نمیدانست چه کند و درمانده شده بود، از طرفی پارچهها با شعار غیر اسلامی وارد میشد و از سوی دیگر تهدید شد که اگر مانع از واردات پارچه شود به پیامبر اسلام توهین میشود.
وی تصریح کرد: علما جمع شدند فکرشان به جایی نرسید، یک نفر گفت که امام محمد باقر(ع) میداند که باید چه کرد، ماجرا را برای ایشان تعریف کردند آن حضرت زدن سکه را به آنان آموزش داد (نخستین کسی که دستور زدن سکه در اسلام را صادر کرد، آن حضرت بود) به آنان آب کردن طلا یا نقره و غیره و ساخت قالب را آموزش داد، ایشان گفتند تمام پارچهها باید جمع آوری شود و تمام سکههای رومی به سکههای تولید مسلمانان تبدیل شود و با این اقدام امام باقر(ع)، ضربه مهمی به اقتصاد روم وارد شد؛ با این کار دیگر پارچه با شعار کفرآمیز در کشور اسلامی نبود.
طباطبایینژاد بیان داشت: تاریخ اسلام نمونههای زیادی دارد که زیربار رفتنها و ذلیل شدنها به دلیل مسائل اقتصادی و عدم خودکفایی اقتصادی بوده است؛ این که رهبر انقلاب تأکید دارند به همین دلایل است، باید دانست که اگر اقتصاد مستقل نباشد نمیتوان استقلال سیاسی کامل داشت.
وی اضافه کرد: اگر کشور وابسته باشد مشکل ایجاد میشود، اگر ما وابسته باشیم به ما گفته میشود که نباید به فلان کشور کمک کنید و یا از مظلوم حمایت کنید. البته دشمنان، حمایت ایران از مظلومان را دخالت نام گذاری میکنند، اما در واقع ایران، در سوریه و عراق دخالت نکرده است و این کشورها از ایران دعوت کردند و ما بر اساس قرآن عمل کردیم.
نماینده ولی فقیه در اصفهان متذکر شد: خداوند در قرآن کریم میفرماید«اگر دو گروه از مسلمانان و مؤمنان با هم درگیر شدند، بین آنان صلح دهید، اگر یک گروه ظلم میکند و گروه دیگر مظلوم است، باید طرفدار مظلوم باشید و با ظالم مؤمن بجنگید تا در امر خدا بیاید»، در این کشورها کافران، نیرو آوردند و مسلمانان فریاد کمک خواهی بلند کردهاند، بنابراین کمک ما به عراق و سوریه، یک وظیفه اسلامی، انسانی و دینی است.
وی ادامه داد: قرآن کریم درباره فرعون میفرماید که فرعون اهالی سرزمین خود را به دو قسمت رژیم صهیونیستی و قبطی تقسیم کرده بود و به عدهای کمک مالی میکرد و عدهای که وضع مالی خوبی نداشتند زیر نظر او کار میکردند و مجبور بودند از او اطاعت کنند.
طباطبایینژاد تأکید کرد: دشمنان به دنبال تحمیل کردن فرهنگ و سیاست خود هستند بنابراین برای استقلال فرهنگی، نظامی و … باید استقلال اقتصادی داشت و در این بخش خودکفا بود؛ تهدیدات اقتصادی سبب میشود که برخی از کشورها ذلیل کشورهای دیگر شوند، خوشبختانه کشور ما 40 سال است که همه سختیها را تحمل کرده و روی پای خود ایستاده است و یکی از افتخارات حکومت اسلامی است، البته دشمنان میگویند حکومت اسلامی کارآیی ندارد، بر عکس ایران توانسته است در مقابل همه تهدیدات بایستد و کارآیی خود را نشان داده است.
وی عنوان داشت: بنابراین مسأله اقتصادی مسأله مهم و ریشهای است، به همین دلیل رهبر انقلاب در مسائل تولید ملی و اقتصادی مقاومتی صحبت و تأکید میکنند، به نظر بنده نخریدن کالای ایرانی به ویژه محصولاتی که مشابه آن در داخل وجود دارد، نوعی خیانت به کشور است البته افراد ممکن است توجه نداشته باشند و این خیانت عمدی نیست.
امام جمعه اصفهان گفت: یکی از موانع حمایت از تولید ملی، ورود کالای خارجی است، متأسفانه راه درآمد برخی از افراد از مسیر ورود کالای خارجی است، این افراد به کشور خیانت میکنند و حتی ممکن است فرد واردکننده، دولتی باشد و اگر کالای خارجی خرید کند، هدایا و امتیازاتی را دریافت میکند، متأسفانه دولتها با وجود این که میتوانند جلوی کالای قاچاق و واردات را بگیرند، اما این کار را انجام ندادهاند.
وی افزود: کارهای فرهنگی و تبلیغی باید انجام شود، اگر بخواهیم عزت داشته باشیم، باید سختیها و کمبودها را تحمل کنیم از سوی دیگر، تولیدکننده باید کیفیت مناسب با قیمت خوب ارائه دهد، تولیدکننده هم باید وطن پرست باشد و تولیدات خود را ارتقاء دهد؛ مشاهده میکنید که ژاپنیها به اجناس وارداتی اکتفا نمیکنند و اگر کالایی را وارد کردند، تغییراتی در آن انجام میدهند و کیفیتش را ارتقاء میبخشند.
طباطبایینژاد تأکید کرد: رهبر انقلاب فرمودند منظور از قاچاق این نیست که یک نفر، کالایی قاچاقی را در مغازه و فروشگاه خود آورده است و با او مبارزه شود، نه، منظور قاچاقهای عمده است به ویژه در مرزها و کمرگ، متأسفانه کمرگ که در زمان طاغوت خیلی وضعیت خرابی داشت، آنگونه که باید و شاید اصلاح نشده است، همچنین باید تعرفههای گمرک کاهش یابد تا واردکننده بداند که میتواند از روش صحیح، جنس مورد نیاز را وارد کند، برای اینکه دولت پولدار شود، تعرفههای کمرگ را افزایش میدهند و واردکننده به دلیل اینکه قاچاق صرفه بیشتری دارد به سمت قاچاق میرود. اگر دولت تعرفهها را کاهش بدهد درآمدش حفظ میشود چراکه واردکنندگان به سمت قاچاق نمیروند و به صورت طبیعی به قاچاق ضربه میخورد.
وی اذعان داشت: دولت نتوانسته است این فضا را مهیا کند، علت دارد یکی از اشتباهات وجود بانکهای خصوصی است و بانک مرکزی نمیتواند بهره بانکی را کنترل کند، این بهره بانکی که در ایران است در دنیا وجود ندارد، در تمام دنیا 4 درصد است، بالا بودن بهره بانکی اشتباهی است که هیچ یک از کشورهای دنیا انجام نمیدهند اما در کشور ما وجود دارد، تا زمانی که بهره بانکی 15 درصد یا 20 درصد است، پول و سرمایه در بانکها میماند و به بخش تولید نمیآید، چراکه ریسک و مالیات ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان یادآور شد: به نظر من باید بانکهای خصوصی کاملاً تحت نظر بانک مرکزی باشند و هر کس تخلف کرد برخورد کنند و دوباره مجوز صادر نشود، باید کارهای اساسی کشور، دولتی باشد مثل پالایشگاه، بانکها و غیره، چه معنا دارد یک خانواده چند نفره، مؤسسه قرضالحسنه راهاندازی کنند و بعد از مدتی به مؤسسه اعتباری و بانک تبدیل شود؟ بانک خصوصی، میتواند خیلی از کارها را انجام دهد به کارمندش حقوق بسیار زیاد پرداخت کند که این موضوع بر روی فعالیت کارمند بانکهای دولتی اثرگذار است.
وی تصریح کرد: با وجود بانکهای خصوصی و بهره بانکی بالا، پول به بانک دولتی نمیآید و دولت نمیتواند به مسائل کشور همچون تولید رسیدگی کند؛ همچنین بانک خصوصی میتواند به وسیله دلال به کار سکه و ارز وارد شود تا سود بیشتری به دست بیاورد و وضع مملکت را بر هم بزند، بنابراین باید این مسئله ساماندهی شود و به همان سیستم بانک دولتی بازگردیم تا بتوان با پولی که در بانک دولتی میآید از تولید حمایت کرد، اما فعلاً به جای اینکه دولت بانکها را کنترل کند، بانکها، دولت را کنترل میکنند این خطر بزرگی است.
طباطبایینژاد در پایان بیان داشت: اشکال کار این است که ارزشهای آن دهه فراموش میشود، روی سخن با مسؤولان رده بالاست، چرا که مدیر یک اداره جزء، حقوق مشخصی دریافت میکند و موضوع توجه به مال مطرح نیست، منظور این است که تنبلی را کنار بگذارند و جدیت سال 60 را داشته باشند، حتی آن روزی که موضوع حقوقهای نجومی مطرح شد، مربوط به حقوقهای کلان در شرکتها است، دولتیها نمیتوانند حقوق نجومی دریافت کنند چون حساب کار مشخص است، شرکتها و هیأت امناها هستند که میتوانند حقوق نجومی بدهند و بگیرند چون دست خودشان است، و مثلاً جنس خارجی وارد میکنند به دلیل همان سودی که در واردات کالای خارجی است.