تخصیص 15 میلیارد تومان به ترویج زایمان طبیعی
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در سه سال گذشته با اجرای طرح تحول نظام سلامت بالغ بر 15 میلیارد تومان بره زایمان رایگان تخصیص یافته است.
به گزارش خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، غلامرضا اصغری امروز (دوشنبه) در مراسم تجلیل از ماماهای منتخب استان اصفهان با اشاره به طرح تحول نظام سلامت، اظهار کرد: رایگان شدن هزینههای زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی قدمی مهم برای افرادی است که توان مالی خوبی ندارند و این طرح در دولت تدبیر و امید اجرا شده است.
وی افزود: بسیاری از مادران و پدران نگران زایمان فرزند خود بودند که در سیستم دولتی با رایگان شدن زایمان طبیعی این مشکل برطرف شده است و در موارد متعددی خانوادههایی برای زایمان با تصور کمتر شدن هزینههای زایمان به بیمارستان های خیریه مراجعه کردهاند و با هزینه حدود 400 هزار تومان مواجه شدهاند که توان پرداخت آن را نداشتهاند و این نشان دهنده نبود اطلاع رسانی درست به مردم است.
نام مراقب سلامت باید به نام ماماها تغییرکند
هم چنین، رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان گفت: بیمه سلامت برای ماماها در حال انجام است و بیمه تأمین اجتماعی نیز تصویب شده و انجام خواهد شد.
جوادی با اشاره به اینکه نظام پزشکی صنف ماماهاست و میتواند کمک های بسیاری به ماماها بکند، اظهار کرد: در تیرماه انتخابات نظام پزشکی برگزار میشود و همه باید با شرکت در آن به نماینده خود رأی دهند.
افزایش مراقبت های بارداری از 1.2 به 50 درصد
هم چنین، معاون بهداشتی دانشگاه اصفهان گفت: 674 نفر به عنوان ماما در حوزه معاونت بهداشتی در حال کار هستند.
خدیوی اظهار کرد: طرح تحول نظام سلامت از منظر اول باعث اشتغال زایی است و تعداد قابل توجهی از ماماها جذب سیستم شدهاند و این بسیار ارزشمند است که در زمانی که بسیاری از سیستمها توانایی ایجاد شغل حتی برای یک نفر را نداشتهاند این طرح باعث اشتغال شده است.
وی افزود: از اهداف طرح تحول، ارتقاء شاخص سلامت خانواده است که در مرحله اول ارتقا سلامت و عدالت است و با انجام آن شاهد کاهش مرگ و میر زنان باردار خواهیم بود.
معاون بهداشتی دانشگاه اصفهان گفت: همه اعضای خانواده و همه گروه های سنی مشغول لطف دستان پرمهر ماماها به عنوان مراقب سلامت قرار میگیرند.
خدیوی اظهار کرد: آنچه در کمیتههای مرگ مادر در مورد مادران باردار دیده میشود نبود مراقبت های قبل از بارداری است که امروزه این مراقبتها از 1.2 درصد به 50 درصد رسیده است و اینها نویدبخش کاهش مرگ و عوارض برای مادران است.
وی افزود: در آینده برای حق مردم و خانوادهها که دستیابی به خدمات اولیه که عدالت در سلامت است نباید منتظر مراجعه افراد باشیم بلکه در طرح تحول خدمات، به صورت فعال انجام میگیرد و انتظار میرود در پایان امسال پوشش بالای 80 درصد در خدماترسانی و دسترسی به خانوادهها انجام شود.