۳۰۰ هزار تا یک میلیون نفر فرزند، حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که تعداد فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی ۳۰۰ هزار تا یک میلیون نفر است گفت: عدم اعطای هویت این افراد ممکن است در آینده به یک بحران تبدیل شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که تعداد فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی ۳۰۰ هزار تا یک میلیون نفر است گفت: عدم اعطای هویت این افراد ممکن است در آینده به یک بحران تبدیل شود.
به گزارش تسنیم، طیبه سیاوشی در نشست هماندیشی برزخ بیهویتی در سرزمین مادری، اظهار کرد: تا سال 85 قانونی در کشور وجود داشت که به فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی با مرد خارجی پس از سن 18 سالگی تابعیت اعطا میشد، اما این قانون حذف شد.
وی افزود: هم اکنون در مجلس طرحی داریم که ادامه این قانون است و میخواهیم آن را مجدد اعمال کنیم، یعنی فردی که 18 سال در ایران زندگی کرده و سابقه قضایی نداشته و مشکلی ایجاد نکرده است، تابعیت دریافت کند.
عضو فراکسیون زنان مجلس ادامه داد: تعداد فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی بین 300 هزار تا یک میلیون نفر در نوسان است و اکثر آنها مهاجران غیرقانونی هستند و ازدواج برخی نیز ثبت نشده است، که این جمعیت ممکن است به دلیل تبعات بیهویتی برای جامعه ایران مشکلات ایجاد کنند.
سیاوشی مطرح کرد: تبعات بی هویتی این افراد برای ایران بسیار بیشتر از آن است که بگوییم اعطای تابعیت به آنها مشکلات امنیتی دارد؛ دولت قرار بود لایحهای را برای اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی به مجلس ارائه کند اما هرچه منتظر ماندیم خبری از این لایحه نشد و هم اکنون از کمیسیون قضایی مجلس درخواست کردیم تا طرحی را که داشتند مجدد مطرح کنند.
وی گفت: وزارت کشور و وزارت اطلاعات با این طرح مخالف هستند، اما زمانی که اجازه دادیم این افراد به ایران بیایند دیگر برگشتشان به کشورشان غیرممکن است. بنابراین باید به فرزندان آنها هویت داده شود چرا که مادران این کودکان ایرانی هستند و چه فرقی دارد مادر ایرانی باشد یا پدر.
عضو فراکسیون زنان مجلس افزود: برخی از این فرزندان در سن 25 یا 26 سالگی هستند اما هیچ برگه هویتی ندارند و حتی نمیتوانند ازدواج کنند. اگر قرار نیست تابعیت ایرانی به آنها داده شود حداقل برگه هویت به آنها بدهیم.
سیاوشی افزود: مسئولان تا چه زمانی میخواهند این افراد را نبینند، حداقل زمانی را اعلام کنند به عنوان مثال بگویند تا 10 سال آینده هیچ برنامهای برای اعطای هویت و تابعیت به این فرزندان نداریم، از سوی دیگر باید توجه کرد بیهویتی این افراد ممکن است در آینده برای کشور به بحران تبدیل شود.