تقی‌زاده: در قیمت بنزین، راه را اشتباه رفته‌ایم

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: در همه کشورهای توسعه یافته قیمت خودرو پایین است اما قیمت استفاده از خودرو شخصی و سوخت بالا است، اما در ایران راه را اشتباه رفته‌ایم و این مساله 180 درجه برعکس چیزی است که باید باشد.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: در همه کشورهای توسعه یافته قیمت خودرو پایین است اما قیمت استفاده از خودرو شخصی و سوخت بالا است، اما در ایران راه را اشتباه رفته‌ایم و این مساله 180 درجه برعکس چیزی است که باید باشد.
به گزارش ایسنان، مهرداد تقی‌زاده در حاشیه بازدید از نمایشگاه حمل و نقل پاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جا به جایی خودروها تمامی ندارد و هرکجا گلوگاهی را رفع کنید، آن تمرکز ترافیک به نقطه دیگری منتقل می‌شود. با تلاش در راستای افزایش ظرفیت معابر در لوپ بسته‌ای خواهیم افتاد که موجب آلودگی هوا و ترافیک بیشتر می‌شود. راهکار در حمل و نقل عمومی و حمل و نقل پاک است.
وی ادامه داد: اصفهان می‌تواند در برخی از زمینه‌ها پیشرو باشد. برخی از شهرها از جمله قزوین در بحث توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی جلوتر هستند. اصفهان نیز باید در این زمینه اقداماتی انجام دهد. سامانه‌های حمل و نقل برون شهری و درون شهری باید یکپارچه باشند و با هم ارتباط روشنی داشته باشند. تلاش بر این است همه شهرها بتوانند همزمان با هم در حمل و نقل توسعه پیدا کند.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به سهم دولت در ساخت قطار شهری گفت: من در جریان نیستم و سازمان برنامه و بودجه این مساله را دنبال خواهد کرد. به هر حال اگر چنین بودجه‌ای پیش بینی شده است قطعا حمل و نقل ریلی باید از اهمیت بالایی در شهرها برخوردار باشد. اگر چنین بودجه‌هایی تخصیص داده شده است باید در اولویت قرار داده شود.
تقی‌زاده ادامه داد: اتفاقی در همه کشورهای دنیا به خصوص کشورهای توسعه یافته رخ داده است مبنی بر اینکه در بسیاری از کشورها قیمت خودرو ارزان است و هزینه استفاده از خودرو و قیمت سوخت گران است. در کشور ما متاسفانه مسیر را اشتباه رفته و این موضوه 180 درجه برعکس است. در ایران قیمت خودرو گران است اما هزینه استفاده از خودرو و قیمت سوخت ارزان است.
وی افزود: نتیجه این مساله این است که کشور روز به روز خودرو محورتر می‌شود. چه در سامانه درون شهری و چه برون شهری سهم استفاده از خودرو بالاتر می‌رود. در حال حاضر در حمل و نقل برون شهری سهم استفاده از اتوبوس و هواپیما کاهش داشته و در مقابل سهم استفاده از خودرو شخصی افزایش داشته است.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: تلاش دنیا بر این است که قیمت خودرو کاهش پیدا کند، تعرفه خودروهای داخلی کاهش پیدا کند و حتی تعرفه خودروهای خارجی نیز کمتر شود و در مقابل هزینه استفاده از خودرو بالا رود. اگر این دو اقدام به صورت همزمان انجام شود تبعات منفی اجتماعی را نیز نخواهد داشت.
تقی‌زاده گفت: اگر مردم از افزایش قیمت بنزین نگران هستند به این خاطر است که قیمت خودرو نیز در ایران بالا است و بالا بودن قیمت خودرو و بنزین به طور همزمان قابل قبول نیست. اگر از مردم بپرسید آیا حاضر هستند قیمت پراید به 10 میلیون تومان کاهش پیدا کند و در مقابل قیمت هر لیتر بنزین هزار و پانصد تومان شود، پاسخ‌شان مثبت خواهد بود.وی افزود: این مساله در رابطه با خودروهای سنگین نیز صدق می‌کند و در کشورهایی که قیمت سوخت به درستی تنظیم شده است شاهد هستیم کامیون‌ها بر روی قطار قرار می‌گیرند و مسیرهای چند هزار کیلومتری را با قطار طی می‌کنند. با این شیوه آلودگی هوا و مصرف بی رویه سوخت‌های فسیلی علاوه بر ضریب تلفات جاده‌ای به شکل چشم‌گیری کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در سال 1385 تا 1395 تعداد کشته‌های جاده‌ای هر سال کاهش پیدا کرده است. اما در نوروز سال 1397 با افزایش خودرو محوری 1.5 درصد آمار کشته شده‌های جاده‌ای نیز نسبت به نوروز سال 1396 افزایش پیدا کرده است. اگر همین روند ادامه پیدا کند باز هم آمار کشته‌ شده‌های جاده‌ای افزایش پیدا می‌کند. بنابرین باید رفتارهای پوپولیستی را کنار بگذاریم، واقع نگر باشیم و در قیمت‌ها تغییر بدهیم.

ارسال نظر