کشاورزی در اصفهان ممکن نیست/ قطعا قطعی آب و افت فشار خواهیم داشت

مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان گفت: بر اساس آمایش سرزمینی کشاورزی در منطقه‌ای خشک و بیابانی مانند استان اصفهان ممکن نیست.

مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان گفت: بر اساس آمایش سرزمینی کشاورزی در منطقه‌ای خشک و بیابانی مانند استان اصفهان ممکن نیست.
به گزارش فارس، هاشم امینی عصر امروز در جلسه هم‌اندیشی هنرمندان و مسؤولان در خصوص مصرف بهینه و صرفه‌جویی آب اظهار داشت: اگر بخواهیم حرکتی در زمینه مدیریت بهینه مصرف آب انجام دهیم باید به سراغ جوامع مرجع رویم.
وی ادامه داد: در این جلسه گزارشی از وضعیت منابع آبی ارائه خواهیم کرد تا اگر خواستید کمکی در زمینه آب داشته باشید دلایل‌اش را هم بدانید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: در بین مردم مشهور است که در منطقه کوهرنگ همیشه چندین متر برف وجود دارد اما در شرایط فعلی در منطقه چلگرد و کوهرنگ برفی وجود ندارد.
امینی با اشاره به موضوع تغییر اقلیم بیان داشت: تغییر بارش‌های جامد به مایع و کاهش بارش‌های موثر یعنی تغییر اقلیم و این شرایط باعث شده که منابع آبی تحت تاثیر قرار گیرد.
وی ادامه داد: در منطقه چادگان در گذشته ما 500 میلی‌متر بارش را شاهد بودیم اما بارش‌ها در این منطقه الان به میزان بارش ورزنه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: ورودی سد زاینده‌رود که زمانی یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب بوده است ولی امسال به حدود 382 میلیون متر مکعب رسیده و این یعنی حجم بارش‌ها و حجم منبع آب که باید بین 6 میلیون نفر توزیع شود کاهش شدید داشته است.
امینی با بیان اینکه این عوامل باعث شد شرایط سختی برای استان رقم بخورد، خاطرنشان کرد: مشابه این شرایط در سالیان گذشته نیز داشتیم ولی هیچ‌گاه اوضاع به این حادی نبوده است.
وی ادامه داد: در این اوضاع یکی از راهکارها رفتن سراغ چاه‌هاست در حالی که در استان اصفهان چاه‌ها زمانی آب دارند که رودخانه جاری باشد وقتی جاری نباشد چاه‌ها هم آب ندارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: این که می‌گویند جنگ آینده جنگ آب است منظور جنگ‌های بی‌قاعده است، نه اینکه کشوری به خاطر آب به کشور دیگری حمله کنید.
امینی افزود: جنگ‌های بی‌قاعده یعنی به دلیل عدم وجود آب و ناتوانی در توزیع, اقشار و مردم به حاکمیت فشار می‌آورند که مثالش همین اعتراضات کشاورزان است.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در آمایش سرزمینی کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آمایش سرزمینی کشاورزی در منطقه‌ای خشک و بیابانی مانند استان اصفهان ممکن نیست.
مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان ادامه داد: اگر خرد جمعی در حوزه مدیریت آب اتفاق نیفتد پدیده مهاجرت اتفاق خواهد آمد.
امینی با اشاره به دیدگاه‌های موجود در زمین حل بحران آب خاطرنشان کرد: یک دیدگاه این است که حاکمیت باید ورود کرده و این مشکل را حل کند اما این دیدگاه درستی نیست چراکه حاکمیت در این حوزه‌ها ناکار آمد است و همه کشورها در فرهنگ‌سازی به سراغ مردم می‌روند.
وی با بیان اینکه راهکار این است که مدیریت مصرف بهینه آب را در دستور کار قرار دهیم، گفت: اگر شما در منزل یک لیوان آب داشته باشید و بدانید باید این لیوان را در سه روز مصرف کنید برای آن برنامه‌ریزی خواهید کرد؛ الان ما چنین وضعیتی در پشت سد زاینده‌رود داریم.
مدیرعامل آبفا استان اصفهان ادامه داد: برای مدیریت این موضوع یکسری اقدامات فنی، یکسری فرهنگی و برخی اقدامات نیز قانونی است و در حوزه فنی که مربوط به حاکمیت است استان اصفهان و استان یزد در کشور کمترین میزان هدر رفت آب را دارند.
امینی افزود: یکسری اقدامات فرهنگی است که امروز برای بررسی همین اقدامات دور هم جمع شده‌‌ایم.
وی تصریح کرد: حوزه اقدامات قانونی هم در اختیار نمایندگان مجلس است و باید مثل بسیاری از کشورهای خارجی که پر مصرف‌ها را جریمه می‌کنند ما هم در این زمینه قانون داشته باشیم و این خلا قانونی را پر کنیم.
مدیرعامل آبفا استان اصفهان تاکید کرد: موضوع بحران آب به شورای تامین و دستور نیاز ندارد، موضوع مدیریت مصرف آب اتفاقی است که در منزل افراد اتفاق می‌افتد و باید مردم را قانع و توجیه کنیم که شرایطی خوبی نداریم.
امینی تصریح کرد: در موضوع مصرف بهینه، به دنبال کم مصرف کردن نیستیم بلکه بحث بر سر مصرف درست است.
وی ادامه داد: وقتی سرانه مصرف را در سایر کشورها بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که در کشورهای اروپایی در که میزان بارش ده برابری نسبت به دارند اما مصرف سرانه مصرف آب در کشور ما 2 برابر آن‌هاست.
مدیرعامل آبفا استان اصفهان با بیان اینکه با استفاده‌ از یک کاهنده بر روی دوش حمام گاهی تا 50 درصد کاهش مصرف را شاهدیم تصریح کرد: در تابستان پیش رو قطعا افت فشار و قطعی خواهیم داشت ولی باید مدیریت کنیم تا بتوانیم این تابستان سخت را با مصرف بهینه سپری کنیم.

ارسال نظر