پیشنهاد مشکوک درباره روحانی
«اينك، نوبت طرح عدم كفايت روحاني» پيشنهاد قرارگاه سايبري عمار است كه درست ساعتي بعد از خروج امريكا از برجام مطرح شد. ادامه توافق ايران با ٥ قدرت جهاني منتقدان رييسجمهوري را به اين نتيجه رسانده كه بايد باز هم بحث بيكفايتي رييسجمهوررا پيش بكشند.
«اينك، نوبت طرح عدم كفايت روحاني» پيشنهاد قرارگاه سايبري عمار است كه درست ساعتي بعد از خروج امريكا از برجام مطرح شد. ادامه توافق ايران با ٥ قدرت جهاني منتقدان رييسجمهوري را به اين نتيجه رسانده كه بايد باز هم بحث بيكفايتي رييسجمهوررا پيش بكشند.
كانال تلگرامي قرارگاه سايبري عمار در يادداشتي كوتاه نوشت كه حسن روحاني در پاسخ به خروج امريكا از برجام با سخناني نااميدكننده «از ادامه برجام با اروپا خبر داد». در اين يادداشت تفكيك ميان اروپا و امريكا در جريان توافق برجام «سادهلوحانه» توصيف شد. در راستاي همين اقدام و رويكرد دولت نسبت به خروج امريكا از برجام اين كانال تلگرامي پيشنهاد داد كه به دليل «٥ سال معطل نگه داشتن كشور بر سر موضوع خسارتباري همچون برجام و از دست دادن توانايي علمي و صنعتي در انرژي هستهاي و حالا عدم كسب تجربه از اعتماد به دشمنان نوبت به طرح عدم كفايت روحاني رسيده است تا مردم از اين نگاه نااميدكننده نجات يابند». اما پيشروهاي اين پيشنهاد چه كساني هستند؟
قرارگاه سايبري فرهنگي يا سياسي؟
قرارگاه سايبري عمار سال ١٣٨٩ اعلام موجوديت كرد. عليرضا پناهيان در آستانه ورود به سي وسومين سالگرد انقلاب اسلامي به فارس گفت كه «ضرورت همفكري و همكاري نيروهاي فرهنگي فعال در انقلاب و در مقابله با دشمن و استكبار جهاني» و آنچه پناهيان فتنه ٨٨ خواند باعث شكلگيري جمعي خودجوش شده است كه ٧٠ نفر از چهرههاي شاخص و فعال فرهنگي و مسوولان موسسات فرهنگي در تهران و سراسر كشور پايهگذاران آن هستند.
نگاهي به اظهارات پناهيان در همان سال نشان ميدهد چهرههايي چون مهدي طائب، عليرضا پناهيان، سعيد قاسمي، حميد رسايي، مهدي كوچكزاده، سعيد حداديان، قاسم روانبخش، نادر طالبزاده، حسين يكتا، وحيد جليلي و... از اعضاي هيات موسس و شوراي مركزي اين قرارگاه به حساب ميآيند.
سال بعد اين قرارگاه سايبري دومين مجمع عمومي خود را در موسسه امام خميني تحت امر آيتالله محمدتقي مصباحيزدي برگزار كرد و پدر معنوي پايداريها سخنران اين مجمع بود. پس از برگزاري دومين مجمع البته حاشيههايي در مورد چرايي برگزاري جلسه در موسسه منتسب به مصباحيزدي منتشر شد كه قاسم روانبخش هرگونه وابستگي به اين روحاني قمنشين را تكذيب كرد.
روانبخش البته در گفتوگو با خبرآنلاين در مورد لفظ «قرارگاه» كه مورد استفاده اين گروه قرار گرفته نيز توضيح داد: «به اين خاطر از لفظ قرارگاه استفاده شده كه باور كنيم در جنگ قرار داريم، نه جنگ نظامي، بلكه جنگ نرم و فرهنگي» او هم البته همچون پناهيان هرگونه حركت حزبي و سياسي را تكذيب كرد.
بعد از بيشتر شناخته شدن قرارگاه سايبري عمار شايبه وابستگي اين گروه به سپاه پاسداران نيز به وجود آمد كه سال ٩٢ سردار رمضان شريف تاكيد كرد كه «در مجموعه سپاه قرارگاهي به نام قرارگاه عمار نداريم.»
بنيصدرسازي
بنيصدرسازي از روحاني درست از راهپيمايي روز قدس آغاز شد. همان زمان كه عدهاي به صورت سازمانيافته گرد روحاني جمع شدند و در سرتاسر راهپيمايي شعار «روحاني، بنيصدر پيوندتان مبارك» سر دادند. اما گويي اين مشابهتسازي براي تندروها و مخالفان دولت مستقر كفايت نميكند كه به دنبال طرح عدم كفايت رييسجمهوري و تكرار تجربه بنيصدر در تاريخ رياستجمهوري روحاني نيز هستند.
همانزمان كه طرح دوفوريت ارزيابي كفايت سياسي بنيصدر در ٢٦ خرداد ٦٠ در مجلس تصويب و حدود ٥ روز بعد با راي اكثريت نمايندگان به تصويب رسيد.
اين موضوع البته يك بار هم در دوران رياستجمهوري محمود احمدينژاد مطرح شد. بهمن سال ٩٠ زماني كه انتقادات اقتصادي به دولت دهم بالا گرفته بود برخي حاميان سابق دولت كه در دوره دوم از منتقدان به حساب ميآمدند، بحث عدم كفايت رييسجمهوري را پيش كشيدند كه البته به جايي نرسيد.
در مورد روحاني هم گرچه هر بار زمزمههايي از به راه افتادن طرح عدم كفايت رييسجمهوري پس از اتفاقات حوزه ديپلماسي يا اقتصاد دولت شنيده ميشد اما يكي از نزديكترين اظهارنظرها در مورد اين موضوع از سوي احمد سالك، نماينده اصولگراي اصفهان اسفند سال ٩٦ مطرح شد.
سالك با تذكري در صحن علني مجلس «در طول دو دولتتان بالغ بر ٥٠ مورد به مردم توهين كرده و در روز ٢٢ بهمن موضوع رفراندوم را مطرح كردهايد. شما در مقاطع مختلف، مخالفين خود را بيعقل، بيسواد و ترسو و بزدل و جاهل به دين معرفي ميكنيد. اين روند مناسبي در شان رياستجمهوري نيست. اگر اين روند را دنبال كنيد يا پاي استيضاح شما يا اجراي عدم كفايت سياسي شما را وسط ميكشيم.»
منبع: روزنامه اعتماد