آقاشریفیان: برج، تنها ذهنیت از شهر تاریخی اصفهان می شود
پژوهشگر معماری ایرانی گفت: باید از آثار تاریخی خود بهره بریم و آن را حفظ کنیم، این درحالی است که تصور مردم از این شهر به جای آثار تاریخی، برج ها خواهد بود.
پژوهشگر معماری ایرانی گفت: باید از آثار تاریخی خود بهره بریم و آن را حفظ کنیم، این درحالی است که تصور مردم از این شهر به جای آثار تاریخی، برج ها خواهد بود.
به گزارش ایمنا، حمید آقاشریفیان اصفهانی_صبح امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت_ در میزگرد بررسی منظر تاریخی اصفهان که به همت خبرگزاری ایمنا در محل مجتمع مطبوعاتی برگزارشد، اظهارکرد: یکی از هنرهایی که همگان آن را دیده ایم، نقوش اسلیمی است که این هنر در گچ بری ها و ... استفاده شده است. بررسی ها نشان می هد هزار طرح اسلیمی وجود دارد اما متاسفانه، بسیاری از ما اطلاعی از داشته های خود نداریم تا برای مثال از آن در حوزه ای مانند گردشگری استفاده کنیم.
وی افزود: باید مرکزی ساخته شود تا این فرهنگ ها و هنرها به شهرها و کشورهای دیگر اشاعه داده شود، همه دانش ها باید دست به دست هم دهند تا ریشه خود را بیابیم و تمامی این فرهنگ ها ریشه در انسان دارد.
پژوهشگر معماری ایرانی تصریح کرد: متاسفانه اطلاعات ما در این حوزه فراگیر نیست و مسئولان شهری در این باره اطلاعات لازم را ندارند. این درحالی است که اصفهان سابقه بسیار زیادی تاریخی دارد و برای جلوگیری از نابودی شهر باید به تاریخ و فرهنگ شهر اهمیت داده شود.
آقاشریفیان اضافه کرد: به عنوان مثال "کوه دنبه" بخشی از محور تاریخی اصفهان است که در متون تاریخی صفوی درمورد آن، صحبت های زیادی ذکر شده است اما این کوه در ساخت و سازهای بی رویه اصلا دیده نمی شود.
وی تصریح کرد: ذهنیت ها در مورد اصفهان چیست؟ چهارباغ، صفه ویا سرسبزی نماد این شهر است؟ برج ها تمامی شهررا محصور کرده است و اگر دیر اقدام کنیم تنها نمادی که از اصفهان به ذهن متبادر می شود، برج است. متاسفانه مسئولان به فکر منافع شخصی خود هستند و همین منجر به چنین معضلاتی شده است.
پژوهشگر معماری ایرانی تصریح کرد: آگاهی سطح فکری مدیران شهری یکی از دغدغه های من است که متاسفانه این موضوع مشهود نیست. به دلیل عدم این آگاهی از ارزش های مادی و هویتی، این شهر در حال نابودی است.