نظارت ۶۰ اکیپ بازرسی در ایام ماه رمضان بر مراکز تهیه و توزیع موادغذایی

با نزدیک شدن به ایام پر فیض ماه مبارک رمضان اداره بهداشت استان اصفهان از چندی پیش نظارت خود را بر اماکن فروش و تهیه مواد غذایی آغاز کرده و ۶۰ اکیپ بازرسی نیز نظارت بر فروشندگان و مراکز تهیه غذای ماه رمضان را بر عهده دارند.

با نزدیک شدن به ایام پر فیض ماه مبارک رمضان اداره بهداشت استان اصفهان از چندی پیش نظارت خود را بر اماکن فروش و تهیه مواد غذایی آغاز کرده و ۶۰ اکیپ بازرسی نیز نظارت بر فروشندگان و مراکز تهیه غذای ماه رمضان را بر عهده دارند.
به گزارش تسنیم، آغاز ماه مبارک و پر برکت رمضان، شور و اشتیاقی در بازارهای مصرفی استان ایجاد می‌کند و با افزایش مصرف برخی اقلام از جمله نان، خرما، آش، حلیم بادمجان و زولبیا بامیهT تأمین این اقلام در بازار با توجه به نیاز متقاضیان و همچنین کیفیت و سلامت این محصولات در بازار از جمله مباحثی است که برای مردم اهمیت دارد.
با توجه به اینکه مردم استان اصفهان سفره‌های افطار خود را با مواد غذایی مخصوص ماه رمضان پر می‌کنند، از مسئولان انتظار دارند در تمام ایام به ویژه ماه مبارک رمضان نظارت ویژه‌ای بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی داشته باشند.
یکی از دستگاه‌های نظارتی که نقش ویژه‌ای در سلامت مواد غذایی و برخورد با متخلفان دارد، مرکز بهداشت استان اصفهان است.
3 نوبت بازرسی روزانه از مراکز تهیه، تولید و عرضه مواد غذایی
مسئول برنامه بهداشت موادغذایی مرکز بهداشت استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در بحث برنامه‌ریزی بازرسی برای ماه رمضان یکسری اقدامات بلند مدت انجام شده است، گفت: از یک ماه پیش نظارت و کنترل بر مراکز عمده عرضه مایحتاج مردم که مصرف آن در ماه رمضان بیشتر می‌شود مانند واحدهای عمده فروشی برنج، خرما، حبوبات و ... آغاز شده و در ایام ماه رمضان هم با شدت و حدت بیشتری در 3 نوبت انجام خواهد شد.
سید مهدی میرجهانیان افزود: در استان اصفهان 60 اکیپ نظارت، کار بازرسی از مراکز تهیه و تولید مواد غذایی را در ایام ماه رمضان در 3 نوبت وقت اداری، بعد از ظهر تا قبل افطار و بعد از افطار به عهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: جلسات آموزشی و ابلاغ دستورالعمل‌های وزارت بهداشت با صنوف مختلفی از جمله قنادی‌ها، رستوران‌ها، مراکز عرضه انواع آش و حلیم بادمجان و فروشندگان خرما و برنج گذاشته شده تا همگی به طور کامل رعایت موارد بهداشتی را بکنند.
وی بیان کرد: اقدامات زیادی برای رعایت بهداشت مواد غذایی در ایام ماه مبارک رمضان توسط مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی شده و با آغاز ماه مبارک رمضان، اکیپ‌های نظارتی 3 نوبت در روز از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی با تکیه بر مراکز حساس از جمله اغذیه فروشی‌ها و رستوران‌ها بازدید می‌کنند و جلساتی با هیأت امنای مساجد و تکایا هم برگزار شده تا در بحث مواد غذایی رعایت نکات بهداشتی را داشته باشند.
مسئول برنامه بهداشت موادغذایی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به 60 اکیپ نظارت در استان اصفهان اظهار داشت: 10 اکیپ نظارت و بازرسی در شهر اصفهان و 50 اکیپ نظارت و بازرسی در شهرستان‌های اصفهان حضور دارند و از مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی بازدید به عمل می‌آورند.
بازرسی ویژه از واحدهای تهیه و توزیع شیرینی
وی گفت: برنامه ویژه بازرسی از واحدهای تهیه و توزیع شیرینی مانند زولبیا و بامیه و واحدهای طباخی و فروش خرما در اصفهان آغاز شده و هر اقدامی که منجر به تخلف و تقلب شده و سلامت مردم را تهدید کند از طرف بازرسان اداره بهداشت گزارش می‌شود و اقدامات لازم صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به تشدید فعالیت گشت‌های نظارت و بازرسی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: طرح بازرسی ویژه ماه مبارک رمضان در استان اصفهان در حال اجراست.
میرجهانیان افزود: طرح بازرسی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از یک هفته قبل از آغاز ماه رمضان آغاز شده و در ایام ماه مبارک با شدت و حدت بیشتری انجام می‌شود و تا پایان ماه رمضان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: اولویت ما برای نظارت و بازرسی مراکز تهیه و تولید انواع شیرینی ماه رمضان به ویژه زولبیا و بامیه است و پس از آن مراکز طبخ انواع آش و حلیم بادمجان و مراکز فروش خرما و برنج در دستور کار بازرسان قرار دارد.
به گفته مسئول برنامه بهداشت مواد غذایی مرکز بهداشت استان اصفهان، تأمین مواد اولیه با کیفیت و مطابق با استاندارهای لازم برای ایام ماه مبارک رمضان باید مشخص شود در همین راستا، روغن سرخ کردنی، نشاسته، گلاب، تخم مرغ، ماست و شکر مصرفی آزمایش می‌شود تا کیفیت مناسبی داشته باشند.
تجهیزات پرتابل برای سنجش کیفیت مواد غذایی
میرجهانیان گفت: بازرسان ما از طریق دستگاه‌های پرتابلی که در اختیار دارند، کیفیت مواد غذایی از جمله روغن، خمیر زولبیا و بامیه، کشک و ... را می‌سنجند و از مواد اولیه و محصولات نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع برای مطابقت با استانداردهای مورد نظر ارسال می‌کنند.
وی افزود: تمامی اکیپ‌ها دارای دستگاه‌های پرتابل بوده که با تست سنجش در محل، وضعیت بهداشتی و قابلیت مصرفی یکسری مواد اولیه واحدهای زولبیا و بامیه و رستوران‌ها را مشخص می‌کنند و موارد فیزیکی، شیمیایی و حتی میکروبیولوژی مواد غذایی و محیط کار در محل معلوم می‌شود.
برخورد با متخلفان در ایام ماه مبارک رمضان
مسئول برنامه بهداشت موادغذایی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به نحوه برخورد با متخلفان اظهار داشت: نحوه برخورد و صدور حکم بستگی به نوع تخلف دارد. در تخلف‌های جزیی، مسئول مربوطه فرصت دارد تا در مدت 48 ساعت، مسأله را رفع کند. در این حالت واحد 48 ساعت نیمه فعال است و حق ادامه فعالیت ندارد.
وی افزود: در مسائل حاد، پلمب واحد با مجوز مراجع قضایی انجام می‌شود و تا زمان اجازه ندادن مقامات قضایی پلمب می‌ماند.
میرجهانیان ادامه داد: بازرسان با تعزیرات و دادسرای خاص شعبه 14 دادگاه که در شهرک اداری مستقر است، در ارتباط هستند تا در صورت لزوم وارد عمل شوند و حکم مربوطه را صادر کنند.
تقاضای اداره بهداشت استان از مردم
مسئول برنامه بهداشت مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: ما برای رسیدن به نتیجه مطلوب به همکاری شهروندان نیاز داریم و از آنها می‌خواهیم مواد خوراکی و شیرینی‌جات خود را تنها از مراکز مجاز به ویژه قنادی‌ها و در جعبه‌های مخصوص شیرینی خریداری کنند و همچنین به مقدار کم از آن تهیه کنند چون در طولانی مدت کیفیت زولبیا و بامیه کم می‌شود.
وی ادامه داد: به مردم توصیه می‌کنیم برای خرید آش یا حلیم بادمجان از خانه‌های خود ظرف ببرند چون ریختن غذای داغ در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مجاز نیست و منجر به بیماری می‌شود.
میرجهانیان گفت: ما آموزش‌های لازم را به بازرسان و مراکز تهیه و تولید اقلام خوراکی ماه رمضان ارائه کرده‌ایم و اگر کوچکترین تخلفی مشاهده شود با متخلفان برخورد قانونی می‌شود و پرونده آنها به مراجع قضایی ارجاع و در صورت لزوم، واحد تولیدی تعطیل و یا پلمپ خواهد شد.

ارسال نظر