بازار داغ بوقلمون و شترمرغ در اصفهان

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: از نظر پرورش بوقلمون رتبه نخست کشور را داریم در پرورش شترمرغ رتبه دوم را داریم، رتبه سوم کشوری در مرغ گوشتی و رتبه دوم در تولید تخم‌مرغ را داریم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: از نظر پرورش بوقلمون رتبه نخست کشور را داریم در پرورش شترمرغ رتبه دوم را داریم، رتبه سوم کشوری در مرغ گوشتی و رتبه دوم در تولید تخم‌مرغ را داریم.
به گزارش فارس، شهرام موحدی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: با نظارت‌های دامپزشکی نزدیک به 400 تن فرآورده آلوده دامی سر سفره مردم نیامد، تصور کنید این 400 تن مواد غذایی در صورتی که از سوی مردم مصرف می‌شد چه فشاری به وزارت بهداشت می‌آمد؛ با این آمار اگر می‌گوییم چرا به اعتبارات پیشگیری توجهی نمی‌شود حق داریم.
وی افزود: هیچ‌کسی نمی‌تواند نقش بی‌بدیل دامپزشکی را در حوزه سلامت نادیده بگیرد، بجای هزینه یک‌صدم اعتبار در حوزه دامپزشکی برای پیشگیری، چندین برابر هزینه می‌کنیم تا تخت‌های بیمارستان‌ها و ... را افزایش می‌دهیم.
کمبود خودرو و بی‌سامانی پرنده فروشی‌ها
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: دو مشکل عمده در دامپزشکی استان داریم که یکی از مهم‌ترین آن کمبود خودروی عملیاتی است، مراکز پرورش آبزیان و مراکز دام و طیور ما در صعب‌العبورترین مناطق استان هستند و با خودروی استیجاری این کار امکان‌پذیر نیست و امروز بیش از 50 درصد خودروهای ما فرسوده است.
وی عنوان کرد: در مورد پرنده فروشی‌ها چند دستگاه باید ورود پیدا کنند، ساماندهی اصناف با اتاق اصناف و شهرداری‌ها است، چندین ساله می‌گوییم این پرنده فروشی‌های میدان امام علی جمع‌آوری شوند و به مرکز مشخصی که شهرداری آماده کند بروند؛ آنفلوآنزا هر سال به ما سر می‌زد و باید این موضوع را جدی پیگیری کنیم.
موحدی ابراز داشت: برای عشایری که از خوزستان می‌آیند تحت پوشش واکسیناسیون قرار می‌گیرند، اما نمی‌توانیم برای دام عشایر قرنطینه قرار دهیم، اما با استان‌های دیگر در حال همکاری هستیم و با این کار میزان کنترل بروز تب برفکی در دام‌های ما افزایش پیدا کرده است.
مهر و موم 80 مرغداری
وی خاطرنشان کرد: حدود 80 واحد مرغداری را با جهاد و دادستانی گلپایگان مهر و موم کردیم، این موضوع تبعاتی نیز دارد و باید ساماندهی شود، باید تفکرات را تغییر دهیم، با زور و فشار نمی‌توان رفتاری را تغییر داد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بیان داشت: تب کریمه کنگو جزو بیماری‌های دامی نیست؛ در سال 96، 2 هزار لیتر و در سال 97 پیش‌بینی کردیم 3 هزار لیتر سم خریداری کنیم، اما بهترین راه مبارزه با بیماری اصلاح ساختار دامداری‌ها و خانه‌های روستایی ما است.
وی تصریح کرد: بیش از 95 درصد از گوشت مورد مصرف استان گوشتی است که در پیش سرد نگهداری شده، وقتی گوشت در پیش سرد نگهداری شود اگر ویروسی هم در گوشت وجود داشته باشد از بین می‌رود.
موحدی ادامه داد: بروز تب برفکی داریم اما شیوع نداریم، حداکثر حفاظت ناشی از تب برفکی 30 درصد است و واکسن سد نفوذناپذیری نیست و موارد دیگر در نگهداری دام اهمیت بیشتری دارد.
33 کشتارگاه و 7 هزار مرکز عرضه برای فرآورده‌های دامی
در ادامه محمد کشتکار عنوان کرد: تمامی تلاش دامپزشکی در جهت تأمین سلامت بهداشت دام است، در واقع تمام تلاش ما در جهت تأمین سلامت انسان است، همه وظیفه دامپزشکی بحث درمان و پیشگیری بیماری‌های دام نیست؛ در مجموع این اداره 5 اداره ستادی دارد.
وی ابراز داشت: در استان 33 کشتارگاه دام 19 کشتارگاه صنعتی دام و طیور، بیش از 7 هزار مرکز عرضه نیز داریم که توزیع فرآورده‌های خام دامی را بر عهده دارند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: بالغ بر 160 درمانگاه، 120 داروخانه، 24 آزمایشگاه دامپزشکی، 13 شرکت دارو و واکسن، 16 کارخانه تولید دارو و 44 مرکز پخش واکسن داریم.
بازار داغ بوقلمون و شترمرغ در اصفهان
مصطفی کردآبادی خاطرنشان کرد: از نظر پرورش بوقلمون رتبه نخست کشور را داریم در پرورش شترمرغ رتبه دوم را داریم، رتبه سوم کشوری در مرغ گوشتی و رتبه دوم در تولید تخم‌مرغ را داریم.
وی افزود: 199 واحد تخم‌گذار در استان اصفهان هستند که 123 واحد آن فعال هستند و 6.5 میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار در روز برای ما تخم‌گذاری می‌کنند.
معدوم سازی 1.3 میلیون پرنده
رئیس بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: از ابتدای سال 96 آنفلوآنزا آغاز شد، تا برج 10 بیماری در استان ما نفوذ نکرد اما بالاخره وارد شد، در شهرستان‌های کاشان و گلپایگان به خاطر واحدهای غیرمجاز کار بسیار سختی بود؛ در مجموع 42 کانون در استان داشتیم که 1 میلیون و 340 هزار و قطعه پرنده معدوم‌سازی شدند که میزان بسیار کمی است؛ از این تعداد 207 هزار و 853 قطعه طیور بومی معدوم‌سازی شد.
وی ابراز داشت: مبلغ 2 میلیارد و 359 میلیون تومان خسارتی بود که اداره کل دامپزشکی تا پایان اسفندماه به واحدهای مرغداری و طیور روستایی پرداخت شد؛ در سال 95 از تعداد 170 کانون به 42 کانون رسیدیم که تعداد زیادی از آن‌ها هم کانون‌های غیرمجاز بودند.
کاهش کانون‌های بیماری در اصفهان
کردآبادی ابراز داشت: در سال 95، 70 کانون صنعتی داشتیم و نزدیک به 4 میلیون قطعه معدوم‌سازی داشتیم که به 26 کانون در سال 96 رسیدیم؛ در کانون‌های بومی و روستایی به خاطر افزایش اطلاعات عمومی تعداد کانون‌ها به 15 واحد تقلیل پیدا کرد؛ در طیور رنگی نیز واحدهای غیرمجازی در شهرستان گلپایگان بودند؛ در سال 95، 338 هزار و 326 قطعه بوقلمون به خاطر بیماری معدوم‌سازی شد و سال 96 اصلاً واحد درگیر برای بوقلمون نداشتیم.
سید رضا موسوی تشریح کرد، رئیس اداره تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان اصفهان: در سال 96، 782 مورد بازرسی از مراکز درمانی بخش خصوصی، 625 مورد بازرسی از داروخانه‌های بخش خصوصی، 19 مورد بازرسی از داروخانه‌های بخش دولتی داشتیم؛ 462 قلم داروی تاریخ گذشته نیز جمع‌آوری شد؛ با سامانه ارتباط با گمرک توانمندی داریم تا محموله‌های دارویی که به مرکز اصفهان ترخیص می‌شود را خودمان اقدام کنیم.
منصور کیمیایی اظهار کرد: صادرات و به خصوص صادرات غیرنفتی شاهرگ اقتصاد مقاومتی است و با توجه به اینکه امسال به نام حمایت از کالای ایرانی است، اهمیت وظایف دامپزشکی بیشتر خود را نشان می‌دهد و فعالیت همکاران ما در راستای حفظ کیفیت کالای ایرانی است و فعالیت‌های آن‌ها منجر شده تا امنیت غذایی را حفظ کنیم و به 22 کشور جهان صادرات داشته باشیم.
ارزآوری 17 میلیون دلاری خوراک طیور
رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: 26 نوع محموله مثل خوراک طیور، ماهی تازه و ... داریم که در برخی توانستیم به رتبه‌های برتر کشوری برسیم؛ این 26 نوع محموله را 22 کشور جهان صادر کردیم و توانستیم بالغ بر 17 میلیون دلار ارزآوری داشته باشیم؛ بالغ بر 18 هزار تن صادرات به ثبت رسیده که برخی از این محموله‌ها برای نخستین بار انجام شده است؛ همکاران ما با نظارت شبانه‌روزی در سال 96 نزدیک به 140 هزار مورد نظارت داشتند.
500 دامپزشک بر سلامت دام و طیور نظارت دارند
وحیدرضا خامسی پور با بیان این‌که با بکارگیری حدود 500 نفر از فارغ‌التحصیلان رشته‌های دامپزشکی این نظارت را انجام می‌دهیم، تصریح کرد: 21 کشتارگاه دام به سالن پیش سرد لاشه‌های دامی مجهز شده است؛ وضعیت ما در زمینه کشتارگاه طیور قابل قبول است، 3 خط کشتار بوقلمون داریم که رتبه نخست کشور را در این مورد داریم.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تشریح کرد: نخستین کشتارگاه مستقل بلدرچین نیز در سال 97 در استان افتتاح خواهد شد؛ در سال 96 در کشتارگاه‌های دام بالغ بر 260 تن لاشه‌های ضبطی داشتیم؛ در کشتارگاه‌های طیور بالغ بر 60 میلیون قطعه کشتار داشتیم که بالغ بر 16 میلیارد تومان معدومی داشتیم؛ طرح نظارت ویژه ماه مبارک رمضان از چهارشنبه آغاز می‌شود.
در انتها سید محمد حسینی معاون بهداشت و بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان داشت: از سال 85 کلیه اطلاعات بیماری‌ها در هر نقطه استان پایش می‌شود، 400 هزار دام سنگین در استان داریم، استان اصفهان از نظر جمعیت دام سنگین رتبه سوم کشور را دارد.

ارسال نظر