۳۵ نوزاد به علت بی کفایتی والدین تحت پوشش شیرخوارگاه قرار گرفتند
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان اصفهان گفت: ۳۵ نوزاد به دلیل بی کفایتی والدین تحت پوشش شیرخوارگاه ها قرار گرفتند.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان اصفهان گفت: ۳۵ نوزاد به دلیل بی کفایتی والدین تحت پوشش شیرخوارگاه ها قرار گرفتند.
به گزارش مهر، مجتبی ناجی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: ۵۵۰ کودک در استان نزد خانواده درجه دو خود زندگی میکنند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی در قالب اجرای طرح مراقبت مشارکتی کودکان از تیرماه سال گذشته کودکانی را که هنوز نمیتوان به طور قطعی به عنوان فرزندخوانده به خانوادهها واگذار شوند، به طور موقت به زوجهایی که یا صاحب فرزند هستند یا متقاضی فرزندخوانده هستند، سپرده شوند.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان اصفهان افزود: از تیرماه سال گذشته ۶۳ خانواده متقاضی مشارکت در این طرح بودند و نکته جالب این است که هفت خانواده خواستار فرزندخواندگی کودکانی بودند که دچار معلولیت یا فلج مغزی هستند.
وی گفت: در دهههای اخیر با هماهنگیهای صورت گرفته بین دستگاههای مختلف مشکل آنچنانی در مورد گزارشات کودکآزاری نداریم و در صورت لزوم جداسازی کودک از خانواده صورت میگیرد اگرچه سیاست بهزیستی جدایی فرزند از خانواده نیست و خانواده محوری اصلی است که همواره باید در نظر گرفته شود. توانایی سرپرستی، یک توانایی صفر یا یک نیست که بگوییم یک خانواده توانایی دارد یا ندارد.
ناجی بیان داشت: در موارد کودک آزاری بیش از ۹۰ درصد خانواده ها برای حضانت از فرزندان ناتوان هستند و با تشخیص قاضی این فرزندان در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند.
وی گفت: تاکنون حدود ۴۲۸ کودک به دلیل بدسرپرستی در ۳۹ مرکز بهزیستی نگهداری میشوند تا در صورتی که خانوادههای آنها بازتوان شدند، فرزندانشان را به کانون خانواده بازمیگردانیم.
علی اصغر فیاض، معاون توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: معلولان جسمی - حرکتی با آمار ۴۰ هزار نفر، بالاترین آمار را به خود اختصاص داده اند که از خفیف به شدید دستهبندی میشود.
وی بیان داشت: حدود ۱۶۰ هزار نفر در بانک اطلاعاتی بهزیستی کشور در نوبت انتظار دریافت مستمری هستند که نزدیک به هشت هزار نفر آن مربوط به استان اصفهان است، برای این منظور، شدت معلولیت ملاک است اما در این میان مهمترین موضوع توانمندسازی معلولان است.
فیاض تصریح کرد: معلولیتهای ذهنی، ناشنوایی، اعصاب و روان مزمن در اولویت نخست و نابینایان و کمبینایان در درجات بعدی قرار دارد. کمترین آمار مربوط به نابینایان و کمبینایان با هفت هزار و ۵۰۰ نفر است که نزدیک به یک دوم اعتبارات دانشگاه به این افراد تعلق میگیرد.