فریبا محمدیان: این حق طبیعی نیمی از جامعه است

وزارت ورزش‌و‌جوانان در حالی این روزها دنبال فراهم‌کردن شرایط فرهنگی مناسب برای حضور بانوان تماشاگر در استادیوم‌های ورزشی است که گام‌های مثبت دیگری را نیز در راستای فعالیت هرچه‌ بیشتر حوزه ورزش زنان برداشته است.

وزارت ورزش‌و‌جوانان در حالی این روزها دنبال فراهم‌کردن شرایط فرهنگی مناسب برای حضور بانوان تماشاگر در استادیوم‌های ورزشی است که گام‌های مثبت دیگری را نیز در راستای فعالیت هرچه‌ بیشتر حوزه ورزش زنان برداشته است.
پخش مسابقات ورزشی، یکی دیگر از مطالبات و دغدغه‌های جامعه زنان است که در سال‌های گذشته به آن توجهی جدی نشده است؛ دغدغه‌ای که هربار بر سر آن بحث شده، به سرانجامی نرسیده و در نهایت مخالفت مراجع و علمای دینی را به همراه داشته است. ورزش بانوان ایران در شرایطی در چند سال اخیر با رشد درخور ‌ملاحظه‌ای در میدان‌های بین‌المللی روبه‌رو بوده که مسئولان سیما تنها توانسته‌اند به صورت مقطعی مسابقات آنها را به صورت زنده از تلویزیون پخش کنند؛ آن‌هم مربوط به مسابقاتی که آسیایی، جهانی یا بازی‌های المپیک بوده است. مسئولان صداوسیما استارت این حرکت را از شش سال پیش زدند؛ جایی که کاروان ورزش ایران در بازی‌های آسیایی ٢٠١٠ گوانگجو، بزرگ‌ترین رویداد ورزشی قاره کهن، شرکت کرد و بهترین نتیجه تاریخ حضور خود در این بازی‌ها را به دست آورد.
مسابقات بانوان در برخی از رشته‌ها مانند ووشو، تکواندو و کاراته که در این بازی‌ها مدال‌آور شدند، به نمایش درآمد و امید را در دل بانوان علاقه‌مند به ورزش زنده کرد تا بالاخره این سد شکسته شود. این حرکت رفته‌رفته با راه‌اندازی شبکه ورزش چشمگیرتر شد و مسابقات بانوان ایرانی در همه رشته‌ها به نمایش درآمد. المپیک ٢٠١٢ لندن، بازی‌های آسیایی ٢٠١٤ اینچئون کره‌جنوبی و المپیک ٢٠١٦ ریودوژانیرو سه رویداد مهمی بودند که شبکه ورزش مسابقه زنان ورزشکار کشور را در همه رشته‌ها به صورت زنده پخش کرده است. البته در این مدت بعضی از رقابت‌های داخلی بانوان که در قالب مسابقات لیگ یا قهرمان کشوری برگزار شده نیز به جدول پخش شبکه ورزش اضافه شده که پینگ‌پنگ، تکواندو و والیبال از نمونه‌های آن بوده است. طبق آخرین اظهارنظرها، قرار بر این بوده که به واسطه رایزنی‌های مسئولان وزارت ورزش‌و‌جوانان با دستگاه‌های مربوطه، رشته‌هایی مانند قایق‌رانی، تیراندازی و بدمینتون نیز به این جدول اضافه شوند.
وزارتی‌ها حالا در تازه‌ترین اقدام، درصددند رقابت‌های بانوان ورزشکار کشور را در بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا که در مرداد برگزار می‌شود، به تصویر بکشند.
مسئولان وزارت ورزش در نشست‌هایی که با مدیران صداوسیما داشته‌اند، از اکنون این اطمینان‌خاطر را داده‌اند که رقابت‌های خانم‌ها را در بازی‌های جاکارتا به صورت زنده از تلویزیون پخش کنند. فریبا محمدیان، معاونت امور بانوان وزارت ورزش‌و‌جوانان روز گذشته با تأیید این موضوع، به «شرق» گفت: «امیدوارم با حمایت خانم ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، نمایندگان مجلس و سایر مسئولان، امکان ‏پخش مسابقات بانوان از صداو‌سیما فراهم شود. این حق طبیعی نیمی از جامعه است که بیننده موفقیت‌های فرزندان و هم‌وطنان خود از ‏مسیر رسانه ملی باشند. امیدوارم مذاکرات و رایزنی‌ها با مدیران صدا‌و‌سیما ثمربخش باشد و علاوه بر ترویج ورزش بانوان، ‏امکان بهره‌مندی از امتیازات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن نیز برای ورزش بانوان فراهم شود».
او ادامه می‌دهد: «مهم‌ترین رویداد پیش‌رو، بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا است که مسئولان صداو‌سیما اعلام کرده‌اند امتیاز ‏پخش همه رقابت‌ها را خریداری کرده‌اند و مشکلی برای پخش مسابقات ۱۰۷ بانوی شرکت‌کننده ایران وجود ندارد». ‏البته خریدن امتیاز همه مسابقه‌ها به این معنی نیست که همه رقابت‌های بانوان ایرانی در بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا پخش شود؛ مثلا در رشته ورزش‌های سه‌گانه (دوومیدانی، شنا و دوچرخه‌سواری) بعید به نظر می‌رسد این کار شدنی باشد؛ چراکه نوع پوششی که دیگر زنان سه‌گانه‌کار در این مسابقه دارند، مغایر شئونات اسلامی است و محدودیت در پخش دارد.
تنها نماینده ایران در رقابت‌های سه‌گانه بازی‌های جاکارتا، شیرین گرامی است که قرار است با حجاب اسلامی به آب بزند و سپس در دو رشته دو و دوچرخه به مصاف رقبای خود برود.
محمدیان با تأیید این مطلب توضیح می‌دهد: «ما به چارچوب‌ها و ممیزی‌هایی که در صداوسیما وجود دارد، احترام می‌گذاریم و از مسئولان می‌خواهیم بر اساس همین چارچوب‌ها مسابقات خانم‌ها را پخش کنند و موفقیت‌های آنها را نشان دهند. از مسئولان می‌خواهیم همان سیاست‌هایی را که در سایر برنامه‌های فرهنگی، هنری، اقتصادی و... لحاظ می‌کنند، برای برنامه‌های ورزشی زنان نیز در نظر بگیرند». البته در رشته‌هایی مانند کبدی و بسکتبال سه‌نفره نیز ممکن است به دلیل نوع رقابت و پوشش رقبا، حساسیت‌هایی وجود داشته باشد که مانع پخش مسابقات آنها شود. معاونت امور بانوان وزارت ورزش‌و‌جوانان در واکنش به این موضوع می‌گوید: «همه تلاشمان را به کار گرفته‌ایم تا دوستان سیما تمام هنر خود را به کار بگیرند و با حفظ چارچوب‌ها، مسابقات را در رشته‌هایی که در جاکارتا ورزشکار اعزام کرده‌ایم، نمایش بدهند».
تیراندازی، دوچرخه‌سواری، دوومیدانی، تیروکمان، تنیس روی میز، تکواندو، کاراته، ووشو، بسکتبال، کبدی و سه‌گانه، رشته‌هایی هستند که زنان ایرانی در بازی‌های آسیایی 2018 در آن شرکت خواهند کرد. البته ممکن است به تعداد این رشته‌ها افزوده شود. بانوان ورزشکار کشور در حالی از نداشتن حامی مالی در رقابت‌های داخلی و خارجی رنج می‌برند که مهم‌ترین دلیل آن پخش‌نشدن تلویزیونی مسابقات آنهاست. در صورتی که مسابقات زنان جزء برنامه‌های ثابت تلویزیون شود، بی‌تردید آنها را از دست‌وپنجه‌ نرم‌کردن با بی‌پولی نجات خواهد داد.
منبع: روزنامه شرق

ارسال نظر