۹۳۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی اصفهان
معاون بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه سالانه ۱۵ درصد زنان سرپرست خانوار باید از چرخه حمایت بهزیستی خارج شوند، گفت: ۹ هزار و ۳۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند و خدمات لازم به آنها ارائه میشود.
معاون بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه سالانه ۱۵ درصد زنان سرپرست خانوار باید از چرخه حمایت بهزیستی خارج شوند، گفت: ۹ هزار و ۳۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند و خدمات لازم به آنها ارائه میشود.
مجتبی ناجی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اینکه زنان سرپرست خانواری که تحت پوشش بهزیستی هستند تنها نیستند، اظهار داشت: بسیاری از این زنان دارای فرزند هستند و اقداماتی که بهزیستی برای آنها انجام میدهد برای کل خانواده آنهاست.
وی افزود: فرزندانی که تحصیل میکنند شهریه تحصیلیشان پرداخته میشود، کسانی که دانشگاه دولتی میروند کمک هزینه دانشگاه و کسانی که دانشگاه غیر دولتی هستند کل شهریه آنها پرداخت میشود. این کمک تا مقطع دکترای فرزندان زنان سرپرست خانوار ادامه دارد.
معاون اجتماعی بهزیستی اصفهان ادامه داد: در مورد بیمه هم خدمات درمانی به آنها ارائه میشود، تعدادی هم بیمه تامین آتیه میشوند و بعد از یک بازه زمانی و رسیدن به سن خاصی بازنشسته شده و مستمری تامین اجتماعی میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: زنان سرپرست خانوار مستمری ماهانه نیز به طور متمرکز دریافت میکنند. ماهانه حداقل 140 هزار تومان برای خانوار تک نفره و حداکثر 600 هزار تومان برای زنان سرپرست خانواری که دارای فرزند هستند.
ناجی افزود: ما موظف هستیم سالانه 15 درصد از زنان سرپرست خانوار را از چرخه حمایت بهزیستی خارج کنیم، این امر هم از طریق بازتوانی صورت میگیرد به این صورت که فرد بتواند از طریق اشتغال، ازدواج یا حرفهآموزی زندگی مستقلی را مدیریت کند.
وی ادامه داد: طرحهای متعددی برای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار وجود دارد، یکی از این طرحها تشکیل گروه همیار زنان است که در زمینه بسته بندی، تولید صنایع دستی یا سبزیجات خشک و از این قبیل برنامه ریزی میکنند. این امر هم بستگی به شهر محل سکونتشان دارد که چه پتانسیلهایی دارد.
معاون اجتماعی بهزیستی اصفهان با اشاره به تسهیلات اشتغال برای زنان سرپرست خانوار گفت: تسهیلات اشتغال یا خود اشتغالی تا سقف 20 میلیون تومان 4 درصد از طریق بانکهای عامل پرداخت میشود و برای کسانی است که گواهی حرفه آموزی دارند. بعضی از این زنان سرپرست خانوار یا اعضای خانوادهشان به کارفرمایان معرفی میشوند تا آنها را به کار بگیرند.
وی افزود: وامهای کارآفرینی نیز به کارآفرینانی تعلق میگیرد که زنان سرپرست خانوار یا خانواده آنها را به کار میگیرند.
ناجی افزود: تعدادی زن سرپرست خانوار پشت نوبتی هم داریم فمتقاضیانی که نیاز دارند که تحت حمایت قرار بگیرند اما هنوز نتوانستهایم آنها را مورد حمایت قرار دهند. عدهای باید از چرخه حمایت خارج شوند و یا اعتبارات جدیدی به اعتبار سنوات قبل اضافه شود تا بتوانیم زنان دیگری را تحت پوشش قرار دهیم.