مرمت قنوات خوانسار نیازمند ۷ میلیارد تومان اعتبار است
فرماندار خوانسار گفت: برای مرمت، بازسازی و حفظ قنوات خوانسار ۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با حفظ قنوات روستاها به قوت خود باقی خواهند ماند.
فرماندار خوانسار گفت: برای مرمت، بازسازی و حفظ قنوات خوانسار ۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با حفظ قنوات روستاها به قوت خود باقی خواهند ماند.
به گزارش ایمنا، سید حسن شفعتی صبح امروز در جلسه شورای اداری خوانسار اظهار کرد: خوانسار امنترین شهر استان است و با عملکرد خوب مسؤولان مردم خوانسار نسبت به نظام و دولت اعتماد بسیار خوبی دارند.
وی گفت: استاندار اصفهان در نخستین سفر شهرستانی به خوانسار مصوبات خوبی را برای شهرستان مصوب کرد و تاکنون ۷۰ درصد مصوبات اجرائی شده است.
فرماندار خوانسار گفت: خوانسار شهر خیرین است، با سرمایهگذاری خیران هر ماه شاهد افتتاح یک پروژه هستیم، سرمایهگذاران شهر خوانسار را شهر گردشگری تلقی کردند؛ زیرا شاهد جمعیتی از گردشگر در شهر خوانسار هستیم، اما هنوز عملیات تقویت زیر ساختهای شهرستان به خوبی اجرا نشده است.
وی اذعان کرد: همدلی و تفاهم در بین مسؤولان منجر به استقبال سرمایهگذاران بخش خصوصی و دولتی شده، تا جائی که خوانسار به یک کارگاه تولیدی تبدیل شده است. در حال حاضر بیش از ۱۰ پروژه در حال بهرهبرداری است که موجب امید در بین مردم شده است.
وی گفت: در سال زراعی جاری شاهد کاهش ۴۲ درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته در شهرستان بودیم و امکان حفر چاه نیز به دلیل سنگی بودن زمین در شهر وجود ندارد.
فرماندار خوانسار افزود: با جود ۲۳۰ رشته قنات در شهرستان که بیشتر آنها قنوات جاری هستند، ۷۵ درصد آب کشاورزی از طریق قنوات آبیاری میشود.
وی افزود: قنوات در سالهای اخیر به فراموشی سپرده شدند، برای مرمت، بازسازی و حفظ آنان به هفت میلیارد تومان اعتبار نیاز است، قنوات میراث ماندگار هستند با حفظ قنوات روستاها به قوت خود باقی خواهد ماند.
شفعتی اظهار کرد: برای تأمین آب شرب شهرستان خط انتقال آب از طریق سرشاخههای دز اجرا شد که ۳۰ میلیارد تومان هزینه در بر داشت، سهمیه آب کشاورزی نیازمند افزایش است؛ زیرا قستمی از آب شرب شهرستان در بخش کشاورزی استفاده میشود.
وی گفت: سد باغکل خوانسار نشتی آب دارد که برای مرمت و جلوگیری از نشتی آب نیازمند اعتبار است، به دلیل سیل آسا بودن شهرستان خوانسار در هنگام بارندگیها خسارتهای جبران ناپذیری وارد میشود.
فرماندار خوانسار افزود: در راستای جلوگیری از سیل در شهرستان از سوی منابع طبیعی، طرحهای آبخیزداری اجرا شده است، به دلیل وجود سیل بندها قنوات آبدهی شدند و نیاز است برای تکمیل طرح آبخیزداری کهیک طرح ملی است، اعتبار تخصیص داده شود.
وی گفت: در شهرستان پنج رودخانه خشک وجود دارد که اگر طرحهای آبخیزداری اجرا شود قنوات و این رودخانهها خشک نخواهد ماند. در شهر خوانسار از شمال به جنوب یک رودخانه از وسط شهر جاری است که تأثیر زیادی بر جذب توریست دارد، اما برای اصلاح و دیوار کشی دو طرف رودخانه نیاز به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار است، شهرداری خوانسار نیز درآمد زا نیست که بتواند اعتباری در این زمینه هزینه کند.
وی گفت: راههای ارتباطی شهرستان خوانسار به دامنه تکمیل شده است، اما عملیات تونل ارتباطی راه خوانسار به بوئین میاندشت که میتواند راه اراک- خوزستان- شهرکرد را تسریع دهد، از مهرماه سال گذشته به دلیل ریزش متوقف شده است.
فرماندار خوانسار افزود: با پیگیری نماینده شهرستان در مجلس و استاندار اصفهان ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است، اما فعلا قضیه دچار مشکل حقوقی است که از سوی دفتر رییس جمهور قابل پیگیری است، اگر این پروژه مواصلاتی به بهرهبرداری برسد مشکل ترافیکی و تصادفات کاهش مییابد.
وی گفت:سال ۹۷ سال شکوفائی و مبارزه با بیکاری در شهرستان خوانسار است، البته در حال حاضر شاهد بیکاری ۱۶ درصدی در شهرستان هستیم، اما با فعالیت بخش صنعت و تکمیل پروژههای صنعتی بیکاری به پنج درصد میرسد.
شفعتی گفت: به دلیل وجود مراکز علمی و علمای مشهور، باغشهر بودن خوانسار و ملی بودن زیرساختهای انجام شده، باید به دید ملی به خوانسار نگاه کرد.