چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟
آلبالوپلو محصول آشپزی ایرانی، تركیبی دلچسب از میوه، غلات و گوشت است كه آن را تبدیل به سادهترین غذای مجلسی كرده است. آن را خوب تهیه كنید و از خوردنش لذت ببرید.
برترین ها: كمتر كسی را پیدا میكنید كه اسم آلبالوپلو را نشنیده باشد و كمتر كسی را پیدا میكنید كه این غذا جزء 10 غذای اول مورد علاقهاش نباشد و باز كمتر كسی است كه اگر آلبالوپلوی خوب خورده باشد عاشق آن نشده باشد. آلبالوپلو محصول آشپزی ایرانی، تركیبی دلچسب از میوه، غلات و گوشت است كه آن را تبدیل به سادهترین غذای مجلسی كرده است. آن را خوب تهیه كنید و از خوردنش لذت ببرید
زیبای خفته ایرانی
اگر آلبالوپلو خوشمزهترین غذای ایرانی نباشد، كه نیست اما یكی از زیباترین و خوشرنگترین خوراكهای سنتی ماست. افراد بسیاری تمایلی به خوردن غذاهایی با طعم آلبالوپلو ندارند اما دیدهاید كه وقتی دیس آن روی میز جاگیر میشود، پاتک كوچكی به آن میزنند. این جادوی زیبای خفته است. كم بخور، همیشه بخور.
آلبالوپلوهای معروف
در تهران رستورانهای زیادی هستند كه این غذا را تهیه میكنند، اما واقعا شمار آلبالوپلوهای خوشمزه در رستورانهایی كه در تهران خوردهام زیاد نبوده. رستوران محسن در خیابان زمرد و هانی (شعبه پارسه) پیشنهادهای من به شما برای لذت بردن از طعم آلبالوپلو هستند و یك نكته اینكه حالا آلبالوپلو غذای ارزانی محسوب نمیشود، اما خب وقتی یك غذا را دوست داشته باشی حاضر میشوی یكی، دو وعده نان و پنیر و املت بخوری و درعوض وعده بعدی به انتظار آن غذا (آلبالوپلو) بنشینی.
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج : 4 پیمانه
ابتدا برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید. هسته های آلبالو را درآورده، ظرفی لعابی یا شیشهای انتخاب کنید آلبالو هارا در آن بریزید و شکر را روی آلبالوها ریخته و به مدت 2ساعت بگذارید بماند. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن بگذارید به مدت 6 ساعت یا یک شب تا صبح بماند. پس این مواد را روی حرارت قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد بعد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود. آلبالوها را از صافی عبور دهید، مجددا شربت را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
مرغ را داخل تابه همراه کره و روغن سرخ کنید. سپس آب به آن اضافه کرده و به همراه نمک، چوب دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دم کرده را به آن افزوده، وقتی آب مرغ تمام شد و بخورد مرغ رفت، حرارت را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید (برنج باید زنده تر از روی حرارت برداشته شود) پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه ریخته و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو ریخته و به همین ترتیب یک لایه برنج یک لایه آلبالو ادامه دهید. به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. سپس روی حرارت گذاشته تا بخار آن بلند شود. بعد شعله را کم کنید، مقداری از کره و روغن را روی برنج بدهید. مقداری دیگر را با آب آلبالو مخلوط کرده و کنار قابلمه روی برنج ریخته و باقی زعفران دم کشیده را گوشه قابلمه روی برنج بریزید. داخل دیس از آلبالوپلو کشیده، برنج زعفرانی را روی آن بریزید. مرغ را در دیس کنار برنج قرار دهید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.
نكات:
1- آلبالوها را در ظرف مسی بجوشانید و بیشتر از 10 دقیقه طول نکشد.
2- به جای مرغ می توانید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
بایدها و نبایدها
برای اینكه رنگ آلبالو نپرد و غذا قرمز و خوشرنگ شود، از ظرف مسی سفید شده، لعابی یا استیل ضدزنگ استفاده كنید.
زیبای خفته ایرانی
اگر آلبالوپلو خوشمزهترین غذای ایرانی نباشد، كه نیست اما یكی از زیباترین و خوشرنگترین خوراكهای سنتی ماست. افراد بسیاری تمایلی به خوردن غذاهایی با طعم آلبالوپلو ندارند اما دیدهاید كه وقتی دیس آن روی میز جاگیر میشود، پاتک كوچكی به آن میزنند. این جادوی زیبای خفته است. كم بخور، همیشه بخور.
آلبالوپلوهای معروف
در تهران رستورانهای زیادی هستند كه این غذا را تهیه میكنند، اما واقعا شمار آلبالوپلوهای خوشمزه در رستورانهایی كه در تهران خوردهام زیاد نبوده. رستوران محسن در خیابان زمرد و هانی (شعبه پارسه) پیشنهادهای من به شما برای لذت بردن از طعم آلبالوپلو هستند و یك نكته اینكه حالا آلبالوپلو غذای ارزانی محسوب نمیشود، اما خب وقتی یك غذا را دوست داشته باشی حاضر میشوی یكی، دو وعده نان و پنیر و املت بخوری و درعوض وعده بعدی به انتظار آن غذا (آلبالوپلو) بنشینی.
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج : 4 پیمانه
- آلبالو: یك کیلوگرم
- شکر : یك کیلوگرم
- سینه مرغ: یك عدد
- چوب دارچین: چند عدد
- برگ بو: 2 عدد
- زعفران دمکرده: 3 قاشق سوپخوری
- کره: یك پیمانه
- روغن: یك پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- خلال پسته و بادام: به میزان لازم
ابتدا برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید. هسته های آلبالو را درآورده، ظرفی لعابی یا شیشهای انتخاب کنید آلبالو هارا در آن بریزید و شکر را روی آلبالوها ریخته و به مدت 2ساعت بگذارید بماند. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن بگذارید به مدت 6 ساعت یا یک شب تا صبح بماند. پس این مواد را روی حرارت قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد بعد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود. آلبالوها را از صافی عبور دهید، مجددا شربت را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
مرغ را داخل تابه همراه کره و روغن سرخ کنید. سپس آب به آن اضافه کرده و به همراه نمک، چوب دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دم کرده را به آن افزوده، وقتی آب مرغ تمام شد و بخورد مرغ رفت، حرارت را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید (برنج باید زنده تر از روی حرارت برداشته شود) پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه ریخته و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو ریخته و به همین ترتیب یک لایه برنج یک لایه آلبالو ادامه دهید. به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. سپس روی حرارت گذاشته تا بخار آن بلند شود. بعد شعله را کم کنید، مقداری از کره و روغن را روی برنج بدهید. مقداری دیگر را با آب آلبالو مخلوط کرده و کنار قابلمه روی برنج ریخته و باقی زعفران دم کشیده را گوشه قابلمه روی برنج بریزید. داخل دیس از آلبالوپلو کشیده، برنج زعفرانی را روی آن بریزید. مرغ را در دیس کنار برنج قرار دهید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.
نكات:
1- آلبالوها را در ظرف مسی بجوشانید و بیشتر از 10 دقیقه طول نکشد.
2- به جای مرغ می توانید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
بایدها و نبایدها
برای اینكه رنگ آلبالو نپرد و غذا قرمز و خوشرنگ شود، از ظرف مسی سفید شده، لعابی یا استیل ضدزنگ استفاده كنید.
- هنگام دم كردن آلبالوپلو، از شعله پخشكن استفاده كرده و قابلمه را روی شعله زیاد نگذارید، چون لایه زیرین آن میسوزد.
- استفاده از دارچین، زعفران، فلفل قرمز و هل پلوی شما را خوشطعمتر میكند. ادویه پلویی هم جواب میدهد.
- مرغ یا كله گنجشكی آلبالو را جداگانه تهیه كنید و هنگام سرو، لابهلای آن بریزید. از آب مرغ هم برای دم كردن پلو میتوانید استفاده كنید.
- در صورت امكان از مربا استفاده نكنید، این كار جنایت در حق آلبالوپلوست. در حال حاضر فروشگاههایزنجیرهای و سوپرماركتهای بزرگ در طول سال، آلبالوی منجمد دارند، پس زحمتتان را به باد ندهید. علاوه بر آن در شیشههای مربای امروزی، آلبالوی زیادی نخواهید یافت.
- میتوانید برنج را جداگانه و آلبالو را جداگانه تهیه كرده و هنگام سرو با هم مخلوط كنید.
- اگر از خلال پسته و بادام استفاده میكنید، آنها را حداقل یك ساعت خیس كرده و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
- مقدار آب آلبالو را زیاد نگیرید چون ناچار هستید آن را زیاد بجوشانید و در این صورت رنگ آلبالو میپرد.
- اگر با كسی لج هستید و برایش آلبالوپلو پختهاید، هسته آلبالوها را نگیرید تا حالش حسابی گرفته شود.
- برای گرفتن هسته آلبالو، آن را نیمساعت در فریزر و در بین یخها بگذارید. در این صورت هسته آسانتر جدا میشود.
- مخلفات همراه آلبالوپلو، سبزی خوردن، ماست و سالاد كاهو است.
-
آموزش پخت آلبالوپلو -