فرصت کم حقیقی‌ها برای تسلیم اظهارنامه

زمان تسلیم اظهارنامه‌ها و مشخص کردن وضعیت مالیات فرارسیده و نیاز است مشمولان تا پایان خردادماه نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.

احمدرضا منزه- اصفهان امروز: زمان تسلیم اظهارنامه‌ها و مشخص کردن وضعیت مالیات فرارسیده و نیاز است مشمولان تا پایان خردادماه نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.

این موضوع را بهروز مهدلو مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اعلام و عنوان کرد: نیاز است اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل وضعیت مالی خود در سال 96 را مشخص کرده و اظهارنامه‌های خود را تسلیم کنند.

او ادامه داد: مؤدیان به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شوند، گروه نخست آن دسته از افراد با درآمد بیش از 3 میلیارد تومان که گروه اول را تشکیل می‌دهند و نیاز است دفاتر و حساب‌های خود را تا پایان خردادماه در اختیار امور مالیاتی قرار دهند، گروه دوم مؤدیان شامل صاحبان مشاغل با دریافتی یک تا سه میلیارد تومان در سال هستند که آنها نیز باید دفاتر و حساب‌های خود را تا پایان خردادماه تسلیم کنند.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان اضافه کرد: گروه سوم به دو بخش تقسیم‌بندی می‌شوند، بخش اول مشمولانی با درآمد بیشتر از 240 میلیون تومان و گروه دوم صاحبان مشاغل با درآمد سالانه کمتر از 240 میلیون تومان در سال که می‌توانند با استفاده از روش تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال 96 اقدام به طی مراحل قانونی کنند.

او اضافه کرد: در این بخش برابر دستورالعمل تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم درباره تعیین مالیات مقطوع برخی از صاحبان مشاغل، چنانچه مجموع فروش کالا و خدمات و یا سایر درآمدهای مؤدی در سال 96 از مبلغ 240 میلیون تومان تجاوز نکند، میزان مالیات عملکرد سال 1396 صاحبان مشاغل گروه سوم با افرایش 5 درصدی نسبت به مالیات قطعی عملکرد سال 1395 به‌صورت مقطوع تعیین می‌شود.

*همکاری اصناف برای پیشبرد اهداف مالیاتی

مهدلو گفت: صاحبان گروه سوم که متقاضی استفاده از دستورالعمل تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم هستند ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک نیستند و می‌بایست حداکثر تا پایان خردادماه با ورود به سامانه www.tax.gov.ir نسبت به ارسال فرم مربوطه اقدام کنند.

او تصریح کرد: هرگاه اسناد و مدارکی به دست آید که مشخص شود مجموع فروش کالا و خدمات و سایر درآمدهای مؤدی در سال 96 بیش از 240 میلیون تومان بوده پرونده مؤدی طبق مقررات رسیدگی شده و مالیات مابه‌التفاوت و جرائم متعلقه مطالبه می‌شود، همچنین مؤدیانی که در عملکرد سال 1395 معاف از مالیات بوده‌اند تنها می‌بایست مراتب قبول دستورالعمل را بدون پرداخت مالیات (طبق فرم مربوطه) به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کنند.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در همین ارتباط گفت: هیچ‌گونه حق انتخاب برای مأمورین مالیاتی وجود نخواهد داشت و کلیه واجدین شرایط و استفاده‌کنندگان از این دستورالعمل بدون نگرانی از مالیات اضافه و مابه‌التفاوت مستثنی و مبرا خواهند بود، مؤدیانی که جهت عملکرد سال 1395 موفق به تسلیم اظهارنامه مالیاتی نشده‌اند، می‌توانند از مزایای این طرح استفاده کنند.

او افزود: صاحبان مشاغل و اشخاص حقیقی حدود 210 هزار فقره اظهارنامه عملکرد سال 95 خود را در سال 96 تسلیم کردند که از این تعداد حدود 62 هزار اظهارنامه در چهارچوب خود اظهاری تبصره ماده 100 بوده است، در سال جاری و تا دو روز گذشته 127 هزار فقره اظهارنامه داده شد که از این میزان حدود 110 هزار فقره مربوط به گروه سوم مویان مالیاتی است، از این 110 هزار اظهارنامه حدود 64 هزار فقره در غالب توافق خود اظهاری تحویل داده شده است.

مهدلو در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه میزان تحقق درآمدهای مالیاتی استان در سال گذشته کمتر از 90 درصد بوده است، گفت: جمع وصولی استان در سال گذشته 5 هزار 500 میلیارد تومان بود.

وی ادامه داد: جلساتی با اتاق اصناف و اتحادیه‌های مختلف داشتیم و با گسترش همکاری‌ها و تعاملات به دنبال این هستیم تا از ایجاد تبعیض مالیاتی جلوگیری شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در پاسخ به سؤالی در خصوص مشکلات ناشی از اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده برای فعالان اقتصادی گفت: این قانون به‌صورتی تدوین شده تا تأثیری بر فعالان اقتصادی نداشته باشد بلکه این مصرف‌کننده نهایی است که ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده است.

*معافیت‌های پایه مالیاتی برای کسب‌وکارهای اینترنتی

او گفت: جلساتی با مجمع نمایندگان استان برگزار شده و تعاملات خوبی شکل گرفته تا مسائل و مشکلات به‌درستی بررسی شده و مشکلات برطرف شود.

مهدلو در پاسخ به سؤال خبرنگار اصفهان‌امروز در ارتباط با نحوه رسیدگی به اعتراض های مؤدیان اظهار کرد: مراجع رسیدگی به این امر هیئت‌های حل اختلاف هستند و مؤدیان درصورتی‌که نسبت به مالیات دریافتی اعتراضی داشتند می‌توانند با مراجعه این قسمت و ارائه اسناد و مدارک معتبر در جهت رفع مسائل اقدام کنند.

او در پاسخ به سؤال دیگر اصفهان‌امروز درباره میزان پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی نیز گفت: تعداد افرادی که تا روز گذشته از روش خود اظهاری برای تعیین تکلیف مالیاتی خود اقدام کرده‌اند بیش از مجموع سال گذشته است و این در حالی است که چند روز دیگر تا پایان خرداد فرصت باقی است و به‌طورقطع این میزان افزایش بیشتری خواهد داشت، پیش‌بینی ما این است که 70 تا 80 هزار نفر دیگر نیز در چند روز آینده اظهارنامه‌های خود را تسلیم کنند.

او در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با نحوه حمایت از کسب‌و‌کارهای اینترنتی نیز گفت: در قانون، تخفیف مالیاتی پیش‌بینی نشده است اما موضوع تغییر مالیاتی مطرح است و اگر اختلافی بین مؤدی و مأمور مالیاتی باشد هیئت‌های حل اختلاف ورود می‌کنند، در کسب‌وکارهای اینترنتی نیز معافیت مالیاتی مطرح نیست اما معافیت‌های پایه مالیاتی مطرح است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان تصریح کرد: از اول تیرماه تا 15 تیرماه موعد تسلیم اظهارنامه مالیاتی ارزش‌افزوده دوره اول سال 97 است، استان اصفهان یکی از ادارات برتر امور مالیاتی کشور است و جایگاه دوم یا سوم کشور در وصول مالیاتی دارد.

او با بیان اینکه خبری منتشر شده که از تراکنش‌های دستگاه‌های کارت‌خوان، مالیات بر ارزش‌افزوده دریافت می‌شود درحالی‌که چنین نیست و این خبر بارها تکذیب شده است، گفت: درباره فرارهای مالیاتی آماری از اصفهان در دسترس نیست و لازم است حتماً به این آمار دست پیدا کنیم.

مهدلو بیان کرد: مالیات بر ارزش‌افزوده به حساب خزانه دولت واریز می‌شود و عوارضی که از این محل پرداخت می‌شود به حدود 180 شهرداری در استان اصفهان واریز می‌شود که صرف هزینه‌های عمرانی می‌شود و اختصاص این پول به عمران و آبادانی دهیاری‌ها نیز کمک می‌کند.

* مراکز عام‌المنفعه مشمول نرخ صفر مالیاتی

در ادامه، احمدرضا مدبرنیا معاون حسابرسی مالیاتی شهرستان‌های استان اصفهان گفت: مالیات تنها بر اساس قوانین دریافت می‌شود و همه موارد به‌صورت دقیق در قانون ذکر شده است.

او عنوان کرد: مؤدی مالیاتی گروه اول باید دفاتر و اسناد خود را تحویل دهد تا حسابرسان کارشان را انجام دهند، گروه دوم و سوم نیز به همین صورت است، ابطال جواز کسب به عهده اداره امور مالیاتی نیست و اتحادیه‌ها این کار را انجام می‌دهند، بیشترین افراد مشاغل در گروه سوم قرار می‌گیرند که اگر سه شرط را داشته باشند مأموران مالیاتی نمی‌توانند به پرونده آنها ورود کنند، یکی این‌که باید در گروه سوم باشند، دوم این‌که بیش از 240 میلیون تومان در سال دریافتی نداشته باشند و سوم این‌که مالیات سال 95 آن‌ها قطعی شده باشد، اگر مؤدی سال گذشته معاف بوده است همان معافیت را امسال نیز می‌تواند اعمال کند.

معاون حسابرسی مالیاتی شهرستان‌های اصفهان ادامه داد: مؤسسات و مراکز فرهنگی شامل قانون نرخ صفر مالیاتی هستند، مراکز عام‌المنفعه نیز مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند، مراکز فرهنگی که از وزارت ارشاد مجوز دارند مشمول نرخ صفر مالیاتی می‌شوند، در اساسنامه مراکز عام‌المنفعه نیز باید خیریه بودن آنها ذکر شود که نرخ مالیات آنها نیز صفر حساب می‌شود؛ البته همه آنها باید اظهارنامه خود را تسلیم کنند.

سعید مهدی پور معاون حسابرسی اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) نیز در این نشست تصریح کرد: گروه سوم بیشترین مؤدیان مالیاتی هستند و لازم است مؤدیان مالیاتی از مزایای آن استفاده کنند، مؤدیان می‌توانند سرنوشت مالیاتی یک سال خود را مشخص کنند و هیچ‌گونه جرائم مالیاتی نخواهند داشت؛ آنان می‌توانند از تبصره ماده 100 قانون مالیاتی استفاده کرده و با افزایش 5 درصدی مالیات قطعی سال 95 خود، برای سال 96 مالیات را پرداخت کنند.

ارسال نظر