6.3 میلیون هکتار مرتع در استان اصفهان وجود دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان این که6 میلیون و 300 هزار هکتار مرتع در استان اصفهان وجود دارد، گفت: در شهرستان‌های سمیرم، دهاقان و شهرضا و همچنین چادگان و فریدونشهر به دلیل وجود عشایر قشقایی با مشکل مازاد دام مواجه هستیم و برای مابقی عرصه‌های مراتع، تعیین تکلیف شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان این که6 میلیون و 300 هزار هکتار مرتع در استان اصفهان وجود دارد، گفت: در شهرستان‌های سمیرم، دهاقان و شهرضا و همچنین چادگان و فریدونشهر به دلیل وجود عشایر قشقایی با مشکل مازاد دام مواجه هستیم و برای مابقی عرصه‌های مراتع، تعیین تکلیف شده است.
به گزارش فارس ، محمدحسین شاملی ظهر امروز در اجلاس شورای اسلامی استان اصفهان با اشاره به لزوم داشتن جلسات متعدد با نمایندگان شهرستان‌ها و وجود مشکلات به دلیل عدم ارتباط و شناخت مقررات اظهار داشت: در روند ثبت املاک و اراضی ملی در کشور تا سال 1310 قانون ثبتی وجود نداشت و مالکیت‌ها به صورت سیاق دستی بود که افراد معتمد آن را تعیین می‌کردند، اما از سال 1320 قانون ثبت در کشور اجرایی شد.
وی افزود: قانون ثبت اسناد و اراضی از سال 1341 در کشور رسمیت یافت و مشخص شد که مساحتی که مردم به ثبت رسانده بودند دو برابر مساحت ایران بوده است، از همان سال اصلاحات اراضی اعمال و قانونی در این خصوص تصویب شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: از سال 41 تا قبل از انقلاب هرگونه اعتراض در خصوص ثبت اراضی در کمیسیون ماده 56 رسیدگی می‌شد؛ در سال 1367 فقهای شورای نگهبان کمیسیون ماده واحده را در این خصوص فعال کردند که تا سال 94 ادامه داشت؛ در سال 1365 توسط دولت وقت بخشنامه‌ای صادر شد که هرکس اراضی را قبلاً گرفته است این زمین‌ها در اختیارش بماند.
وی با اشاره به عدم اطلاع از قوانین مربوطه اذعان کرد: مردم برای رفتن به دادگاه و شعبه 24 مشکل دارند، البته تعدادی از مردم که در زمان اصلاحات اراضی، زمین را خریدند و برای تعدادی هم «نَسَق» تعریف شده و این در حالی است که قانون رفع تداخلات تنها دو سال است که اجرایی شده است.
شاملی اضافه کرد: جلسات مربوط به کمیسیون مربوط به قانون رفع تداخلات در خود شهرستان برگزار می‌شود و دبیر آن هم جهاد کشاورزی است، تعدادی از شهرستان‌ها از این ظرفیت استفاده کرده و مشکلشان حل شده و در بعضی از شهرستان‌ها رفع تداخلات در حال انجام است.
* 90 درصد زمین‌های استان اصفهان سند دارد
وی اضافه کرد: استان اصفهان 10 میلیون و 700 هزار هکتار وسعت دارد که 9 میلیون و 500 هکتار اعلام سند برای منابع طبیعی شده است، در استان اصفهان 935 روستا داریم؛ به مجرد تهیه طرح هادی توسط بنیاد مسکن اراضی ملی داخل طرح هادی را به طور رایگان در اختیار بنیاد مسکن قرار می‌دهیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان این‌که اگر در روستایی مشکل مسکن وجود دارد و مسکن‌ها در اراضی ملی ساخته شده باشند مباحث قابل حل است، گفت: در این زمینه خانه‌هایی خارج از طرح بوده و درخواست الحاقیه برای آن‌ها صادر شده است، برای فضاهای شهری اعم از مسجد، پارک، مسکن و غیره که در طرح هادی دیده شده است زمین در اختیار بنیاد مسکن قرار می‌دهند.
وی اذعان کرد: توسط اداره راه و شهرسازی نیز برای هرگونه درخواست اجرای کاربری، زمین رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، همچنین برای درخواست زمین‌های شهرک صنعتی، دفع پسماند و معدن زمین این موضوعات اختصاص داده می‌شود.
*6.3 میلیون هکتار مرتع در استان اصفهان وجود دارد
شاملی در ادامه ابراز کرد: 6 میلیون و 300 هزار هکتار مرتع در استان اصفهان وجود دارد و در شهرستان‌های سمیرم، دهاقان و شهرضا و همچنین چادگان و فریدونشهر به دلیل وجود عشایر قشقایی با مشکل مازاد دام مواجه هستیم و برای مابقی عرصه‌های مراتع، تعیین تکلیف شده است.
وی خاطرنشان کرد: در اراضی که استعداد کشت دیم دارند نباید به سمت کاشت گونه‌های یک ساله رفت، در حال حاضر برای مناطق غرب استان کشت گونه‌های موسیر، کرفس و بادام دیم در نظر گرفته شده است و بعضاً دیده می‌شود زمین‌هایی که زیر کشت دیم می‌روند بازده اقتصادی نداشته و تنها برای حفظ مالکیت در این اراضی کشت می‌شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از ارزش 122 میلیارد تومانی ارزش علوفه مراتع استان خبر داد و بیان کرد: در آینده بسیاری از مناطق استان قابل سکونت نیست که باید مشکل مردم را هم حل کرد؛ 30 درصد مناطق در اصفهان بیابان بوده در حالی که در کشور 20 درصد بیابان و در دنیا 10 درصد بیابان است.
وی با اشاره به این‌که در اصفهان 16 مرکز فرسایش بادی داریم، عنوان کرد: با 300 هکتار جنگل‌کاری در اصفهان تثبیت فرسایش‌ها را داشتیم، در اصفهان 50 سال است که در بیابان کار کردیم؛ روزی نداریم که قطع تاغ در مناطق کویری نداشته باشیم، هم بحث تخریب و هم مشکلات اجتماعی در نظر گرفته می‌شود ولی ما همچنان محکوم هستیم.
*2 تا 3 هزار پرونده منابع طبیعی در سال
شاملی اضافه کرد: سالانه دو تا سه هزار پرونده با موضوعات منابع طبیعی در دادگستری‌ها مطرح می‌شود، اکثر این پرونده‌ها در خصوص تخریب منابع طبیعی و ورود دام به مراتع است، البته دام مازاد بر پروانه در عشایر داریم.
وی تصریح کرد: از طرف رهبر معظم انقلاب 200 میلیارد تومان برای موضوع آبخیزداری در نظر گرفته شده است که به همین میزان طرح آماده اجرا در منابع طبیعی وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: صدور مجوز معادن با اداره صنایع و معادن است و تنها استعلاماتی از منابع طبیعی صورت می‌گیرد؛ معادن استان اجازه دارند درصدی از بهره هر معدن را در صورت تخریب زیست محیطی به شهرستان مورد نظر اختصاص دهند.
وی در ادامه گفت: در رابطه با اختلاف مرزی با چهارمحال و بختیاری در شهرستان‌های ونک، چادگان و کاشان جلساتی برگزار می‌شود و تقسیمات کشوری استانداری باید مرز استان با سایر استان‌ها را مشخص کند؛ باید تکلیف مجوزهای صادرشده و ادعاهای مالکیت در مرزهای استان توسط استانداری بررسی و به اختلافات رسیدگی شود.
شاملی در خصوص خاکبرداری های غیرمجاز در استان اصفهان نیز گفت: در مناطقی که کشاورزان استان نیاز به خاک دارند باید با کمک صنف کشاورزان معادنی احداث شود که مشکلات کشاورزان در زمینه تأمین خاک را حل کند؛ امسال در کاشان اگر طرح‌های منابع طبیعی نبود در زمینه سیلاب آسیب زیادی می‌دیدیم.
وی در پایان گفت: خط تلفن 1504 به صورت شبانه‌روزی در خصوص تخریب‌ها، آتش‌سوزی و تمام موارد مربوط به مراتع و منابع طبیعی آماده دریافت پیام‌های مردمی است؛ در حوزه مسائل آموزشی نیازمند ارتباط و همکاری بیشتر شوراهای روستایی و شهری هستیم که این شوراها باید ارتباطات بیشتری با منابع طبیعی استان داشته باشند.

ارسال نظر