آموزش چند نوع غذا با آناناس
پزشکان می گویند آناناس تاثیر زیادی روی گوارش داشته و روند هضم غذا در دستگاه گوارش را تسریع و بهبود می بخشد. این میوه منبع خوبی از ویتامین سی و منیزیم می باشد و اسید معده و نفخ را کاهش می دهد.در این مطلب چند نوع غذا با آناناس آموزش میدهیم.
پزشکان می گویند آناناس تاثیر زیادی روی گوارش داشته و روند هضم غذا در دستگاه گوارش را تسریع و بهبود می بخشد. این میوه منبع خوبی از ویتامین سی و منیزیم می باشد و اسید معده و نفخ را کاهش می دهد.در این مطلب چند نوع غذا با آناناس آموزش میدهیم.
مرغ به صورت های مختلف در غذاهای هفتگی اکثر خانواده ها پخته می شود. شاید پخت مرغ به صورت خورشت، سرخ شده یا سوخاری برای شما تکراری شده باشد، پیشنهاد می کنیم روش جالبی که خانومانه در این مطلب به شما آموزش می دهد را برای پخت مرغ یک بار امتحان کنید.
خوراک مرغ و آناناس
مواد لازم برای تهیه خوراک مرغ و آناناس عبارتند از:
آب آناناس یک پیمانه
آب مرغ نصف پیمانه
شکر قهوه ای یک چهارم پیمانه
سویا سس سه قاشق غذاخوری
سیر خرد شده سه حبه
مرغ ۱۲ تکه (می توانید از سینه و ران مرغ هر دو استفاده کنید)
کمپوت آناناس یک عدد
نشاسته ذرت دو قاشق غذاخوری
کنجد نصف قاشق چایخوری
جعفری تازه خرد شده دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا در یک کاسه بزرگ آب مرغ، آب آناناس، شکر قهوه ای، سویا سس و سیر را با هم مخلوط کنید. آب مرغی که در اینجا استفاده می کنید باید از صافی رد شده باشد و نمک کمی داشته باشد. شما می توانید هربار که برای غذایی از مرغ پخته استفاده می کنید در انتهای کار آب آن را از صافی رد کرده تا پیاز و مواد دیگر از آن جدا شود و سپس آب مرغ را در بسته بندی های کوچک در فریزر نگهداری کنید و برای غذاهایی که به آب مرغ نیاز دارند به راحتی از آنها استفاده کنید. آب آناناس می تواند آب کمپوتی باشد که برای پخت این غذا در نظر گرفته اید، آب آناناس مزه بسیار خوبی به این غذا می دهد.
سویا سس نوعی سس تخمیر شده و بدست آمده از سویا، غلات برشته شده و آب و نمک است و در قدیم بیشتر در پخت غذاهای آسیایی از آن استفاده می شد ولی امروزه در اکثر کشورها برای مزه دار کردن بسیاری از غذاها از این سس استفاده می شود و طرفداران زیادی هم دارد. سویا سس معمولا شور است ولی نوع کم نمک آن هم در بازار موجود است. سویا سسی که در اینجا استفاده می کنید بایستی از نوع کم نمک باشد.
در مرحله بعدی تکه های مرغ را داخل آرام پز یا قابلمه معمولی قرار دهید، بهترست تکه های مرغ خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نباشد. مخلوط آب آناناس و آب مرغی که در قسمت قبل آماده کرده بودید را به آرامی روی تکه های مرغ بریزید. در آخر تکه های آناناس را روی مرغ ها اضافه کنید. در ظرف را بسته و اجازه دهید خوراک شما با حرارت کم پخته شود.
در یک کاسه کوچک یک چهارم پیمانه آب بریزید و دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید. آنها را به خوبی با هم مخلوط کرده و در اواخر پخت آن را به خوراک اضافه کنید و کمی حرارت را بیشتر کرده تا سس کاملا غلیظ شود. در صورتی که مرغ برشته دوست دارید می توانید در این مرحله مرغ ها را روی کاغذ نسوز در فر قرار داده و حرارت بالای فر را برای مدت ۳ تا ۴ دقیقه روشن کنید تا پوست مرغ برشته و کبابی شود. یا حتی می توانید مرغ ها را همراه با سس آن برای چند دقیقه در فر حرارت دهید. این مرحله جزء مراحل اصلی پخت نمی باشد و تنها یک ایده برای کسانی است که مرغ را به حالت برشته بیشتر دوست دارند.
خوراک مرغ را همراه با سس غلیظی که آماده شده است به صورت داغ سرو کرده و در صورتی که مایل باشید می توانید از کمی کنجد و جعفری تازه خرد شده برای تزئین روی آن استفاده کنید.
در پخت این غذا از پیاز استفاده نشد، سیری که در این غذا به کار برده می شود بوی مرغ را می گیرد ولی در صورتی که به بو خیلی حساس هستید می توانید از کمی پیاز سرخ شده در مرحله اول جایی که مخلوط آب آناناس و آب مرغ را درست کردید، اضافه کنید.
آناناس پخته شده مزه شیرین و خوبی دارد و در بسیاری از کشورها از آن به عنوان طعم دهنده غذا در انواع خوراک و حتی پیتزا استفاده می شود. حتما شنیده اید که می گویند بعد از عمل جراحی از آناناس استفاده کنید. بروملین موجود در آناناس باعث التیام زخم ها می شود زیرا جریان خون را بیشتر کرده و به این ترتیب مواد لازم سریعتر به زخم ها می رسد و زخم زودتر ترمیم می شود. همچنین از آناناس به عنوان میوه ای ضد سرطان هم یاد می شود، بروملین موجود در این میوه از رشد تومورها جلوگیری می کند.
این دستور غذایی راهی ساده برای اضافه کردن میوه ها به سبد غذایی خانواده می باشد. این غذا سرشار از ویتامین آ و سی است و برای کسانی که مصرف روزانه میوه کمی دارند انتخاب مناسبی است.
طرز تهیه خورش آناناس
در ظرفی مناسب پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن داغ سرخ میکنیم تا طلایی شود. آرد را در تابه ریخته و به مدت سه دقیقه در روغن سرخ می کنیم. گوشت را به اندازه دلخواه خرد کرده و در قابلمه حاوی روغن با نمک و زردچوبه سرخ می کنیم، چون این عمل باعث می شود گوشت شکل خود را موقع پختن حفظ کند، سپس روی گوشت آب جوش ریخته و می گذاریم تا کاملا بپزد. وقتی گوشت طبخ، هر حلقه آناناس را به سه قسمت تقسیم کرده و همراه نعنا، پیازداغ، آرد و آبلیمو می گذاریم 20 دقیقه داخل خورش بماند تا خورش جا بیفتد. وقتی خورش طبخ و جا افتاد آن را برای سرو در ظرف مناسب کشیده وبه همراه پلو سرو میکنیم.
نکات:
1)اگر دوست دارید به خورش زعفران اضافه کنید تا خوش رنگ تر شود.
2)بهتر است به جای آب در غذا از آب کمپوت آناناس استفاده شود تا غذای شما خوشمزه تر شود.
3)میتوانید از کمپوت آناناس هم استفاده کنید فقط آن را آخر طبخ اضافه کنید و اجازه دهید فقط کمی با مواد بجوشد تا طعم بگیرد.
نوش جان
طرز تهیه پلو زعفرانی با آناناس
مواد اولیه :
برنج يك و نيم پيمانه
روغن زيتون 1/4پيمانه
پيازچه خرد شده نصف پيمانه
آب مرغ دو پيمانه
سينه مرغ خرد شده يك عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
زعفران دم كرده به ميزان لازم
حلقههاي آناناس به ميزان لازم
طرز تهیه
پيازچه را با روغن زيتون تفت ميدهيم تا براق شود. برنج شسته شده را افزوده و كمي تفت ميدهيم. زردچوبه، نمك و فلفل را اضافه كرده، سپس زعفران و آب مرغ را ميافزاييم. در ظرف را بسته تا آب برنج كشيده شود، سپس آن را دم ميكنيم. پس از آماده شدن در ظرف مورد نظر كشيده و با سينه مرغ كبابي و آناناس سرو مينماييم.
طرز تهیه مرغ کبابی
سينه مرغ را با كمي نمك، فلفل و زعفران يك ساعت در يخچال گذاشته تا مزهدار شود، سپس در يك قاشق روغن تفت ميدهيم تا مغز پخت شود.
نكته:
ميتوان آناناسها را هم كبابي كرد.
طرز تهیه چیکن تریاکی و آناناس
تریاکی شیوه ای در پخت و پز است که در آشپزی ژاپنی بهکار میرود و سس آن ترش و شیرین است .
آماده سازی : 30 دقیقه
پخت : 45 دقیقه
مواد لازم برای 3 نفر :
سویا سس | 1/3 لیوان |
سیر خرد شده | 1 عدد |
سرکه سفید | 1/4 لیوان |
آرد | 1 قاشق غذا خوری |
کره | 1 قاشق غذا خوری |
شکر | 1 قاشق غذا خوری |
آناناس | 1 قوطی ( کمپوت 500 گرمی ) |
ران مرغ بدون پوست و استخوان | 4 عدد |
طرز تهیه :
1- سویا سس و 3/1 لیوان آب آناناس و سرکه . سیر را در یک کاسه بزرگ بریزید و هم بزنید. حلقه های آناناس اضافه کنید و مرغ را به آرامی بریزید و هم بزنید تا از مواد پوشیده شود، به مدت 15 دقیقه آنرا در یخچال بگذارید.
2- در همین حال، ماهیتابه چدنی گریل را در حرارت متوسط به بالا از قبل گرم کنید.
3- مرغ و آناناس را از محلول دربیاورید، محلول را همچنان نگه دارید اما فعلا کنار بگذارید. ماهیتابه چدنی یا ماهیتابه گریل را کمی روغن بزنید، مرغ و آناناس را بریزید کنید و آنها را تا زمانی خوب پخته شوند، بپزید، حدود 7 دقیقه برای هر طرف.
4- محلول باقی مانده و آرد ذرت را در یک تابه کوچک هم بزنید، آنها را بجوشانید و تا زمانی که کمی سفت شوند، بپزید و هم بزنید حدود 2 تا 4 دقیقه، کره را بریزید و هم بزنید، و غذا را با این سس سرو کنید و لذت ببرید.
برای دیدن سایر آموزش آشپزی ها کلیک کنید