نقره کاران دارای محدودیتهای صادراتی هستند
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: تعدادی از هنرمندان نقره کار به دلیل قوانین دست و پاگیر صادراتی به کشورهای دیگر مهاجرت و محصولات خود را در این کشورها تولید و به فروش می رسانند.
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: تعدادی از هنرمندان نقره کار به دلیل قوانین دست و پاگیر صادراتی به کشورهای دیگر مهاجرت و محصولات خود را در این کشورها تولید و به فروش می رسانند.
عباس شیردل در گفت و گو با مهر در ارتباط با مشکلاتی که برای صنعت نقره کاری و هنرمندان نقرهکار در استان اصفهان ایجاد شده است، اظهار داشت: با وجود قول های برخی مسئولان در سال های گذشته همچنان برخی رسته های صنعت نقره کاری زیر نظر اتحادیه صنایع دستی در نیامده که این امر مشکلاتی را برای نقره کاران به دلیل عدم امکان حمایت اتحادیه از یکی از مهمترین رستههای صنایع دستی استان اصفهان رقم زده است.
وی با بیان اینکه تولید نقره و نظارت بر فروش آن به ترتیب تحت نظر اتحادیه صنایع دستی و سازمان صنعت معدن تجارت قرار دارد، افزود: تعداد زیادی از هنرمندان نقره کار به دلیل قوانین دست و پاگیر صادراتی در کشورهای دیگر مانند ترکیه، چین، هند و غیره اقدام به برپایی کارگاه صنایع دستی مرتبط کرده و محصولات خود را در این کشورها به فروش می رساند.
نقره کاران دارای محدودیتهای صادراتی محصولات به میزان خاص در سال هستند
رئیس اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه نقره کاران دارای محدودیتهای صادراتی محصولات به میزان خاص در سال هستند، ابراز داشت: همچنین بر اساس قوانین هر هنرمند نقرهکار باید به همان میزان صادرات نقره، در امر واردات نیز فعالیت داشته باشد، این در شرایطی است که کشورهایی مانند چین، ترکیه، پاکستان و غیره قوانین دست و پاگیر را از اقتصاد خود حذف کرده اند و هنرمندان به راحتی در زمینه هنری خود فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: در واقع دولت این کشورها خود واردات این کالا را به میزان صادرات برعهده گرفته و تعرفه های ورود نقره نیز حذف شده به نوعی که به گفته کارشناسان این اقدام در رونق صنایع و اشتغال به میزان زیاد تاثیر داشته است.
بسیاری از قوانین صادراتی کشور ما به روز نیست
شیردل تصریح کرد: بسیاری از قوانین صادراتی کشور ما به روز نیست و این امر مشکلاتی را برای هنرمندان صنایع دستی رقم زده است.
وی در ارتباط با اقدامات لازم در راستای حمایت از هنرمندان قرهکار بیان داشت: نقره کاری و نقره سازی با ۱۳ زیر مجموعه و فروش مصنوعات نقره که در سالهای گذشته زیرمجموعه اتحادیه صنایع دستی بود یکی دو سالی است که به اتحادیه طلا و جواهر واگذار شده است.
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان تاکید کرد: در راستای رفع مشکلاتی که به دلیل جداسازی بخشهای مختلف این صنعت رقم خورده است درخواستی به مسئولان اتاق بازرگانی و سازمان صنعت و معدن در ارتباط با بازگشت این صنایع به اتحادیه مرتبط ارائه دادهایم و امیدواریم تا ۱۰ روز آینده با تحولاتی در برخی سازمانها پاسخ مطلوبی در این زمینه دریافت کنیم.