رهاسازی آب از سد زاینده‌رود ، سیاسی نیست

رهاسازی به‌طور متوسط ۲۰.۸ متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود در خرداد ۱۳۹۷ اقدامی برای تخلیه منابع آب سد و بحرانی جلوه دادن وضعیت منابع آب نیست.

رهاسازی به‌طور متوسط ۲۰.۸ متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود در خرداد ۱۳۹۷ اقدامی برای تخلیه منابع آب سد و بحرانی جلوه دادن وضعیت منابع آب نیست.
به گزارش مهر ، در توضیح شرکت مدیریت منابع آب ایران آمده است: گروه‌هایی در تلاش هستند مسأله آب در حوضه آبریز زاینده‌رود را به اغراض غیرکارشناسی و مضر برای شرایط فعلی مدیریت منابع آب کشور بیالایند، و از جمله تلاش شده رهاسازی آب از سد زاینده‌رود، کاری غیرکارشناسی و با مقاصد سیاسی جلوه داده شود.
متن زیر دلایل شرکت مدیریت منابع آب ایران برای رهاسازی آب به مقدار متوسط ۲۰.۸ مترمکعب بر ثانیه از سد زاینده‌رود را تشریح می‌کند. امید است همه دلسوزان در شرایط خشکسالی کنونی، اظهارنظر درباره مسائل آبی کشور را با عنایت به داده‌های معتبر و توجه به مستندات کارشناسی انجام دهند.
۱. در خرداد ۱۳۹۷ به‌طور متوسط مقدار ۲۰.۸ مترمکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود رهاسازی شده است. مقدار آب رهاسازی شده از سد زاینده‌رود برای مصارف مختلف، در خرداد ۱۳۹۷ حدوداً به شرح زیر است:
۸.۴ متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان اصفهان و سامانه آب شرب کاشان
۱.۴ متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان یزد
۰.۹ متر مکعب بر ثانیه برای مصارف صنعتی استان اصفهان
۴.۷ متر مکعب بر ثانیه برای حدود ۱۷۰۰۰ هکتار باغات استان چهارمحال و بختیاری در پایین دست سد زاینده‌رود
۳.۹ متر مکعب بر ثانیه برای حدود ۲۵۰۰ هکتار باغات استان اصفهان در پایین دست سد زاینده‌رود
۱.۵ متر مکعب بر ثانیه تبخیر از مخزن سد زاینده‌رود
۲. جمع مصارف برای شرب، صنعت و باغات حدود ۱۹.۳ متر مکعب بر ثانیه است.
۳. محل آبگیری برای انتقال آب شرب استان اصفهان برای تصفیه‌خانه باباشیخ‌علی، در محل چم آسمان دارای فاصله حدود ۱۱۰ کیلومتری با سد زاینده‌رود می‌باشد و آب در این فاصله از طریق رودخانه منتقل می‌شود. این شیوه انتقال اجازه می‌دهد تا آب از رودخانه برداشت شود. رساندن ۱۰.۷ متر مکعب آب به چم آسمان، با توجه به برداشت‌های آب در مسیر رودخانه برای عموماً کشاورزی (که حدود ۹ متر مکعب بر ثانیه است)، رهاسازی حدود ۲۱ متر مکعب آب از سد زاینده‌رود ضروری بوده است. اگر این میزان رهاسازی نمی‌شد، تأمین آب استان‌های اصفهان و یزد ناممکن بود.
۴. عطف به توضیحات فوق، رهاسازی به‌طور متوسط ۲۰.۸ متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود در خرداد ۱۳۹۷ اقدامی برای تخلیه منابع آب سد و بحرانی جلوه دادن وضعیت منابع آب نیست، بلکه ضرورتی است که به دلیل کم‌توجهی مقامات محلی به ممانعت از برداشت‌های آب کشاورزی در مسیر انتقال آب در فاصله سد زاینده‌رود تا چم‌آسمان صورت می‌گیرد.
۵. بدیهی است مشارکت کشاورزان و سایر شهروندان در کاهش مصرف و بالاخص کاهش میزان برداشت‌های آب از رودخانه زاینده‌رود، کاهش رهاسازی آب را امکان‌پذیر خواهد کرد.انتظار می‌رود همه ذی‌نفعان و از جمله فعالان محیط‌زیستی و دغدغه‌مندان منابع آب، در شرایط فعلی، با دقت بسیار بیشتری نسبت به ارزیابی اخبار و اطلاعات درباره مدیریت منابع آب کشور اقدام نمایند.

ارسال نظر