آب شرب ایران به هیچ کشوری صادر نمی شود

موضوع انتقال آب شرب ایران به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس سالهاست که در بزنگاه های مختلف و درست در روزهایی که برخی از مناطق کشورمان با کم آبی و خشکسالی مواجه می شوند، به طرق مختلف از سوی منافقین و دیگر دشمنان در سایه کشورمان برای تحریک مردم منطقه و پایه ریزی برای اغتشاش و اعتراض عمومی در استنانهای مختلف مطرح و از خارج از کشور مدیریت می شود.

موضوع انتقال آب شرب ایران به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس سالهاست که در بزنگاه های مختلف و درست در روزهایی که برخی از مناطق کشورمان با کم آبی و خشکسالی مواجه می شوند، به طرق مختلف از سوی منافقین و دیگر دشمنان در سایه کشورمان برای تحریک مردم منطقه و پایه ریزی برای اغتشاش و اعتراض عمومی در استنانهای مختلف مطرح و از خارج از کشور مدیریت می شود.
به گزارش میزان، شایعه صادرات آب به کشور‌های همسایه سالیان سال است که به بهانه‌های مختلف سر و صدا می‌کند و بعد از تکذیب، دوباره با موضوعی جدید نقل محافل می‌شود.
البته این شایعات بی اساس که کاملا مشخص است خارج از مرزهای کشورمان برنامه ریزی و مدیریت می شود، فقط مختص به موضوع آب و خشکسالی مناطقی از کشورمان نمی شود بلکه با توجه به شرایط مختلف در حوزه های مختلف مطرح و به صورت گسترده برای فراگیر شدن آن تلاش و هزینه می شود.
وقتی آش شایعات شور می شود
به طور مثال طرح این شایعات در سال 86 و در پی سرمای شدید و بی سابقه شمال کشورمان که منجر به قطع گاز در مناطق شمالی کشور و به خصوص استان مازندران شده بود مطرح و به صورت گسترده شایعه شد گاز تولیدی به جای تامین استانهای شمالی به ترکمنستان که اتفاقا خودش از بزرگترین کشورهای تولید کننده گاز جهان است صادر می شود.
موضوعی که اگر هم صحت داشته باشد قطعا مربوط به صادرات گاز ترش(گاز فرآوری نشده و غیر قابل مصرف خانگی) می شد و اصلا اینگونه نبود که مسئولین وقت مشکلات منطقه را رها کرده و صادرات را در اولویت قرارداده باشند.
این شایعات در مقاطعی مثل باد در حوزه برق منتشر شد، زمانی که به دلیل خشکسالی و کاهش تولید نیروگاههای آبی کشورمان، تولید برق کاهش یافته بود و در برخی مناطق با خاموشی هایی در تابستان مواجه شدیم و آن زمان بهترین وقت برای پخش شایعه صادرات برق به کشورهای مختلف آن هم در زمان نیاز مردم داخل کشور بود.
این بار شور شدن بخشی از آب شهر‌های خوزستان دلیلی تازه برای دامن زدن به شایعات صادرات آب شد و برخی از کانالها در فضای مجازی هم حسابی آش این شایعات را شور کردند.
در جزئیات شایعه اخیر صادرات آب ایران به کشورهای اطراف آمده بود: " امضای قراردادی ۳۰ ساله برای انتقال آب شیرین رودخانه کارون به کویت در سال ۱۳۸۲" منعقد شده به طوری که "ایران را موظف می‌کند روزانه ۹۰۰ هزار متر مکعب یا ۱۰ هزار لیتر آب در ثانیه به کویت صادر کند".
در همین خصوص معاون مدیـر کل دفتر بـرنـامه‌ریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو ضمن تکذیب این خبر گفته است هیچ وقت این تفاهم‌نامه اجرایی نشده و با توجه به این‌که انتقال آب به کشور‌های همسایه نیاز به مصوبه مجلس دارد در حال حاضر هیچ مصوبه ای در این راستا وجود ندارد.
شایعات به نوشته‌های بی پایه و اساس در این زمینه ختم نشد تا جایی که انتشار تصاویر و فیلم‌هایی به شایعات دامن زد، به طوریکه برخی از کانالها در فضای مجازی، لوله‌های طرح آب غدیر را که برای رفع مشکل شوری آب در منطقه کار گذاشته شده بودند را به عنوان راه انتقال آب به خارج از کشور عنوان کردند.


موضوعی که هیچ عقل سلیمی با دیدن یک عکس آن هم از یک تکه زمین که مشخص نیست دقیقا کجاست و لوله های انتقال آب چه مسیری را طی می کنند آن را تایید نمی کند.
همچنین غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی در گفت و گو با خبرگزاری میزان در خصوص شایعات مطرح شده مبنی بر صادرات آب شرب به کشور‌های همسایه گفت: صادرات آب شیرین به کشور‌های دیگر شایعه‌ای بیش نیست و متاسفانه با مشکل بوجود آمده در آبرسانی برای مصرف شرب، کشاورزی، صنعت و مصرف دام در این منطقه از کشورمان، به گسترش این شایعات بی اساس نیز دامن زده می‌شود.
وی افزود: از مسئولین امر درخواست دارم برای رفع مسائلی از این قبیل که با صرف هزینه و کار مستمر قابل حل است بیشتر تلاش کنند و در این زمینه مرتب به مردم گزارش کار بدهند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات مردم در مناطق جنوبی کشور گفت: در خصوص تامین آب، سال های زیادی که شهر با مشکلاتی مواجه است و در این مدت از سوی مسئولان برای رفع این مشکل قول‌هایی داده شد و در حال حاضر شوری بیش از حد آب مردم منطقه را با مشکلاتی روبرو کرده است.
ایران صادرات آب ندارد
در همین راستا وزیر نیرو به عنوان بالاترین مقام مسئول در این زمینه ضمن تکذیب انتقال و فروش آب به دیگر کشور‌ها تاکید کرد: افراد برای رسیدن به منافع خود هر روز در عرصه‌های مختلف شایعات جدیدی مطرح می‌کنند که در این میان لوله طرح آب غدیر به عنوان مسیر انتقال آب به خارج از کشور معرفی شده و از این طریق در پی تحریک و اعتراض مردم منطقه بودند.
اردکانیان صراحتا اعلام می‌کند که وزارت نیرو هیچ طرح و پروژه‌ای برای انتقال، فروش و صادرات آب از این سرزمین به هیچ کشوری خارج از مرز‌های ایران ندارد و موضوع انتقال آب به کویت در اوایل دهه ۸۰ فقط از سوی کسانی مطرح شد که از به ثمر رسیدن طرح انتقال آب کشور به کویت منتفع بودند.
آنچه مسلم است شور شدن این شایعات بی اساس ربطی به شور شدن آب شرب مناطقی در ایران در پی خشکسالی های پیاپی کشورمان ندارد و فقط بهانه ای است تا هم آنتن بی بی سی فارسی و دیگر شبکه های مغرض غربی برای بزرگ‌نمایی مشکلات و تحریک احساسات عمومی سوژه قابل اتکا و داغی داشته باشند و هم دشمنان نهان و منافقین، با متشنج کردن فضای آرام و امنیت کشورمان، موضوعی برای توهمات در ادامه دشمنی های خود با مردم ایران پیدا کنند.
ارسال نظر