ارتباط 30 درصدی طلاق‌ها با اعتیاد در شهرضا

رئیس اداره بهزیستی شهرضا گفت: عوامل زمینه‌ساز اعتیاد باید در دوران کودکی در روش‌های تربیتی و نحوه فرزندپروری بررسی شوند.

رئیس اداره بهزیستی شهرضا گفت: عوامل زمینه‌ساز اعتیاد باید در دوران کودکی در روش‌های تربیتی و نحوه فرزندپروری بررسی شوند.

سید علی موسوی در گفت‌وگو با فارس در شهرضا با اشاره به عملکرد بهزیستی به عنوان مسؤول کمیته فرهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر شهرضا در راستای پیشگیری از مواد مخدر، اظهار کرد: ایجاد مراکز درمان معتادان، کمک هزینه درمان در قالب یاری برگ برای تخفیف در هزینه درمان معتادان، آگاه‌سازی اقشار جامعه از مهدهای کودک، مدارس، دانشگاه‌ها تا محیط‌های کار از طریق آموزش پیشگیری از آسیب‌ها و مهارت‌های زندگی و پرداخت تسهیلات اشتغال به بهبودیافتگان واجد شرایط از جمله اقدامات بهزیستی شهرضا در راستای پیشگیری از مواد مخدر است.

وی با بیان این‌که درصدی از طلاق‌ها به خاطر اعتیاد به مواد مخدر است، افزود: بر اساس آمار طلاق‌های توافقی ارجاع شده از دادگاه خانواده به مرکز اورژانس اجتماعی 30 درصد از طلاق‌ها در شهرستان شهرضا با اعتیاد مرتبط بوده است.

ضرورت بررسی عوامل اعتیاد در کودکی

رئیس اداره بهزیستی شهرضا با اشاره به عوامل زمینه‌ساز اعتیاد و اقدامات اداره بهزیستی برای کاهش این عوامل زمینه‌ساز، گفت: عوامل زمینه‌ساز اعتیاد باید در دوران کودکی در روش‌های تربیتی و نحوه فرزندپروری بررسی شوند؛ در یک کلام آموزش مهارت‌های زندگی سالم و مصون‌سازی فرزندان در برابر آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی در خانواده و سپس در محیط‌های آموزشی بسیار مهم است.وی با تأکید بر این‌که مهم‌ترین اقدام برای کاهش عوامل زمینه‌ساز، آموزش افراد و خانواده‌ها است، عنوان کرد: آموزش فرزندپروری، حل مسأله و آموزش‌های مصون‌سازی کودکان از آسیب اعتیاد در خانواده و مهدهای کودک، ترویج نشاط اجتماعی و آموزش خود کنترلی به افراد در قالب برگزاری جلسات آموزشی انجام می‌شود.

موسوی با بیان این‌که با توجه به نبود مرکز درمان اعتیاد زنان در شهرستان آماری در این خصوص موجود نیست، اذعان داشت: عوامل زمینه‌ساز اعتیاد یا هر آسیب دیگر، بعضاً ریشه در نیاز انسان، انواع شخصیت‌ها، روش‌های تربیتی و تفاوت‌های فردی دارد و هر دو جنس را در معرض خود قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: زنان و کودکان که جزو اقشار آسیب‌پذیر هستند نیز در معرض انواع آسیب‌ها به ویژه اعتیاد بیش از پیش قرار دارند و در مواردی که به مراکز بهزیستی مراجعه کنند، دیده شده است که به دلایل از هم پاشیدگی خانواده تمامی اعضا در معرض اعتیاد و انحرافات اجتماعی قرار گرفته‌اند.
از بین رفتن قبح سیگار و قلیان در بین بانوان

رئیس اداره بهزیستی شهرضا با اشاره به از بین رفتن قبح سیگار و قلیان در جامعه در بین بانوان، خاطرنشان کرد: جامعه ما که در مرحله‌ گذار از زندگی سنتی به صنعتی و دیجیتالی قرار دارد و در این راستا از کمبود آموزش رنج می‌برد، افراد به خاطر جبران ناکامی‌ها و احساس محرومیت‌های عاطفی-روانی و به دلیل کاهش مشارکت‌های اجتماعی و سیاسی خود، از مسیرهای ناکارآمد به دنبال اثبات خود هستند و چون روش‌های حل مسأله را نمی‌دانند روش‌های احساسی و هیجانی و گرایش به راه‌های نادرست را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به مراکز ترک اعتیاد شهرستان شهرضا و نظارت بهزیستی بر روی این مراکز، تصریح کرد: 2 مرکز درمان سرپایی و 2 مرکز اقامتی میان‌مدت در شهرستان فعال است؛ نظارت کامل بر این مراکز از طریق بهزیستی و سایر ادارات مربوطه مانند فرمانداری و شبکه بهداشت از حیث تخصصی، بهداشتی و ایمنی اعمال می‌شود. موسوی با اشاره به اهمیت ایمن‌سازی دانش‌آموزان از اعتیاد، خاطرنشان کرد: برنامه‌های مصون‌سازی کودکان از طریق آموزش نه گفتن و مهارت‌های خودکنترلی و افزایش اعتماد به نفس در مدارس توسط کارشناسان اداره بهزیستی و شبکه بهداشت انجام می‌شود.

سن اعتیاد در ابعاد مختلف کاهش پیدا کرده است

وی با اشاره به کاهش سن شیوع به اعتیاد، تصریح کرد: بر اساس تغییرات اجتماعی، می‌توان گفت که سن اعتیاد در ابعاد مختلف آن مانند اعتیاد به فضای مجازی، مشروبات الکلی، انحرافات جنسی و مواد مخدر کاهش یافته است. رئیس اداره بهزیستی شهرضا ادامه داد: با توجه به اطلاعات مبتنی بر اظهارات مراجعان مراکز بهزیستی، معتادان در گذشته بیشتر از تریاک و شیره و به تدریج به مصرف مواد سفید مبادرت کردند ولی در حال حاضر نسبت به مصرف موادی مانند هروئین و شیشه و آمفتامین‌ها اقدام می‌کنند. وی با اشاره به اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و اقدامات بهزیستی شهرضا در این راستا، ابراز کرد: بهزیستی شهرضا در راستای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر با دعوت از ادارات ذی‌ربط مسائل اجتماعی و افزایش همکاری بین بخشی در راستای کاهش آسیب اعتیاد در قالب جلسات و بازدید ادارات از مراکز درمان اعتیاد و نقش‌پذیری ارگان‌ها، آموزش به خانواده‌ها در جهت ارتقای مسؤولیت خانوادگی و اجتماعی و ایجاد حساسیت در خود افراد برای تقویت مسؤولیت‌پذیری فردی را انجام داده است. موسوی در پاسخ به این سؤال که وضعیت شهرضا از نظر اعتیاد و مصرف مواد مخدر چگونه است، گفت: اعتیاد در شهرستان نیز با تبعیت از الگوی ملی و استانی آسیب‌های اجتماعی، هنوز به عنوان یک آسیب جدی به حساب می‌آید.

اعتیاد را باید در شکل‌های مختلف و جدید آن جدی بگیریم

وی اضافه کرد: از آمار و اطلاعات مراکز درمانی، مراجعان به دادگستری و زندان و مراکز مشاوره خانواده و نیز تعداد جلساتی که در خصوص کاهش اعتیاد در شهرستان برگزار می‌شود، چنین برمی‌آید که اعتیاد را باید در شکل‌های مختلف و جدید آن جدی بگیریم. رئیس اداره بهزیستی شهرضا با اشاره به اهمیت آموزش به خانواده‌ها و جوانان در خصوص پیشگیری از اعتیاد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید نسبت به دریافت آموزش و افزایش احساس مسؤولیت نسبت به خود و اعضای خانواده اقدام کنند. وی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور حمایت از معتادان بهبودیافته بهزیستی شهرضا تسهیلات بانکی کم‌بهره برای ایجاد اشتغال و بازگشت به جامعه پرداخت می‌کند.
ارسال نظر