قطع یک ساعته برق سبب تلفات در مرغداری ها می شود

دبیر انجمن مرغداران اصفهان گفت: مرغداری ها قبل از بحران آب هم آب مورد نیاز را از شهرداری‌ها خریده یا از چاه تامین می‌کردند که با خشک و شور شدن آب چاه ها، باید تانکر آب خریداری کنند.

دبیر انجمن مرغداران اصفهان گفت: مرغداری ها قبل از بحران آب هم آب مورد نیاز را از شهرداری‌ها خریده یا از چاه تامین می‌کردند که با خشک و شور شدن آب چاه ها، باید تانکر آب خریداری کنند.
بهرام پاکزاد در گفت و گو با مهر اظهار داشت: در حال حاضر مرغداری‌ها برای تامین آب مورد نیاز مجبور به خرید تانکرهای آب هستند که در روزهای معمولی و خنک به ازای ۱۰۰ تن دان، ۲۰۰ هزار لیتر آب نیاز است و در زمان هایی که با گرمای هوا مواجهیم و مثلا دمای هوا به ۳۰ درجه سانتیگراد می‌رسد به سراسر میزان دان آب نیاز است.
وی بیان داشت: در مناطقی مثل جرقویه و ینگ آباد بسیاری از چاه‌ها خشک شده است و در حال حاضر مرغداری ها تانکر آب از شهرداری می خرند که به ازای هر تانکری ۲۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.
دبیر انجمن مرغداران اصفهان اعلام کرد: در شهرستان‌هایی مثل نجف آباد و فلاورجان چاه های آب به شوری رسیده است و برخی چاه ها خشک شده حتی با عمق ۲۰۰ متری نیز آبی وجود ندارد و مرغداری ها در این منطقه نیز مجبور به خرید تانکر آب از شهرداری هستند.
وی با بیان اینکه هیچ سهمیه آبی برای مرغداری‌ها در هیچ دوره‌ای در نظر گرفته نشده است، اضافه کرد: در صورتی که آب شور به مرغ داده شود کلیه‌های آن از بین رفته و سبب تلفات زیاد در مرغداری‌ها می شود.
قطع یک ساعته برق سبب تلفات در مرغداری ها می شود
پاکزاد در خصوص وضعیت تامین برق مرغداری‌ها در زمان خاموشی‌ها گفت: مرغداری‌ها برق اضطراری دارند و این برق تا مدت زمان کوتاهی مثل یک تا دو ساعت را پاسخگو است.
وی با بیان اینکه اگر خاموشی ها طولانی مدت شود به طور قطع سبب تلفات جبران ناپذیری در حوزه مرغداری ها می شود، گفت: چون خود مرغ هم گرما تولید می کند بنابراین نبود برق باعث می شود که مرغ بین ۱۰ دقیقه تا یکساعت به طور کامل از بین برود.
دبیر انجمن مرغداران اصفهان با اشاره به اینکه مرغداری ها برای تهویه هوای مرغداری ها نیاز به برق دارند، اظهار داشت: با توجه به اینکه امروز سالن‌های مرغداری ها به خاطر مسائل بهداشتی سرپوشیده است بنابراین وصل برق برای تهویه هوا یک امر بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه مرغداری ها باید مجهز به موتورهای برق باشند، گفت: در حال حاضر در اصفهان دو هزار واحد مرغداری وجود دارد.
پاکزاد بیان داشت: به طور متوسط در هر ماه ۱۲ میلیون جوجه ریزی باید صورت گیرد یعنی در هر دوره ای که ۸۰ روزه است ۳۶ میلیون جوجه ریزی باید داشته باشیم که چون مرغداری ها با نصف ظرفیت خود کار می کنند یا گاها برخی تعطیل کامل است، در هر ماه به طور تقریبی شش میلیون جوجه ریزی می شود.

ارسال نظر