قیمت‌ فعلی نان مقرون به صرفه نیست

گرما را به جان خریده و عرق جبین می‌ریزند، در تنور آتش به جنگ مشکلات می‌روند تا نان بازوی خود را بخورند، صحبت از نانوایانی است که همواره به کمترین حق خود قانع بوده‌اند تا قوت غالب مردم شهر به دست آنان بر سر سفره‌ها برسد.

گرما را به جان خریده و عرق جبین می‌ریزند، در تنور آتش به جنگ مشکلات می‌روند تا نان بازوی خود را بخورند، صحبت از نانوایانی است که همواره به کمترین حق خود قانع بوده‌اند تا قوت غالب مردم شهر به دست آنان بر سر سفره‌ها برسد.
به گزارش تسنیم، آبان ماه سال گذشته بود که بعد از گذشت چندین ماه از گله و شکایت نانوایان از ارزانی قیمت نان و عدم‌ تغییر قیمت توسط ستاد تنظیم بازار، بالاخره این ستاد با افزایش قیمت 15درصدی این محصول موافقت کرد، هرچند که نانوایان درخواست افزایش 30 درصدی را داشتند.
آخرین بار در آذر سال 1393 با مصوبه دولت، قیمت نان در کشور 30 درصد گران شد اما از آن پس، افزایش قیمتی در قوت مردم رخ نداد که موجب اعتراض نانوایان شد، زیرا معتقدند با افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز، بیمه، مالیات، دستمزد و غیره قیمت‌های فعلی نان مقرون به صرفه نیست و آنان مجبور به کاهش وزن چانه‌ها هستند.
نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان در این باره می‌گوید: با افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز، بیمه، مالیات و دستمزدها قیمت‌های فعلی نان مقرون به صرفه نیست، طی 4 سال قیمت نان هیچ‌گونه تغییری نکرده و این امر بی‌تأثیر بر عملکرد نانوایان نیست و البته پخت نان مرغوب نیازمند قدح بیشتر و تجهیزات بهتر است که درآمد نانوایان پاسخگو نیست. از سوی دیگر نیاز به آرد خوب دارد که کیفیت آردهای ما مطلوب نیست.
پای حرف نانوایان
در این میان اگر پای حرف نانوایان و کارگران آنها بنشینیم به مشکلات بسیاری اشاره می‌کنند که ناشی از سوء مدیریت در بخش‌های مختلف است. در حالی که قیمت حامل‌های انرژی در سال‌های گذشته رشد داشته، نرخ حق بیمه کارگران بالا رفته و اجاره مغازه‌ها نیز چندین برابر شده اما این حقوق و دستمزد کارگران است که ثابت باقی مانده.
یکی از نانوایان اصفهانی به خبرنگار تسنیم گفت: 5 سال قبل بیمه ما 85 هزار تومان بود و اکنون 220 هزار تومان است، اما قیمت نان همان میزانی است که 5 سال پیش بوده است.
وی افزود: در هر سال 20 درصد روی قیمت بیمه رفته، مبلغ پرداختی بیمه ما 100 درصد بیشتر شده اما مزد ما کارگران نانوایی همان است که چند سال پیش بوده چون قیمت نان همان قیمت گذشته است.
مزد کارگر بالا رفت اما قیمت نان ثابت ماند
نانوای دیگری از اهالی اصفهان به خبرنگار تسنیم گفت: من 5 سال پیش مغازه را ماهی 650 هزار تومان اجاره کردم، اکنون اجازه این مغازه یک میلیون و 200 هزار تومان است اما قیمت نان همان قیمت قبلی است.
وی ادامه داد: آردها مشکل دارد و مشتری ایراد می‌گیرد، ما پاسخی نداریم چون آردی است که به ما داده می‌شود، وقتی آرد خوب باشد کیفیت نان هم بالا می‌رود اما ما چاره‌ای در بهبود کیفیت آرد نداریم، هرچند که هدف ما تهیه نان با کیفیت و خوب است.
هرکس از راه می‌رسد نانوایی راه‌اندازی می‌کند!
نانوای دیگر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: نه نماینده خوب داشتیم نه سرپرستی که به خوبی بر عملکرد نانوایان نظارت کند، ما در این صنف کسانی را داریم که بیش از 40 سال است کار می‌کنند اما الان هرکس از راه می‌رسد یک نانوایی می‌زند.
وی افزود: راه‌اندازی واحد نانوایی باید براساس جمعیت منطقه صورت بگیرد اما اکنون اینگونه نیست و تعداد نانوایی‌ها تناسبی را جمعیت منطقه ندارد.
این نانوای اصفهانی با اشاره به مشکلات بیمه نانوایان گفت: سال گذشته بیمه هر نفر 170 هزار تومان بود اما امسال هنگامی که برای پرداخت حق بیمه مراجعه کردیم عنوان کردند که باید 210 هزار تومان پرداخت کنید.
وی افزود: ما 5 سال از نان را هر عدد 200 تومان عرضه می‌کنیم اما در مقابل، باید 400 هزار تومان هزینه گاز را پرداخت کنیم و بنابراین باید بگوییم کار ما در این صنف شامل ضرر است.
به گزارش تسنیم، آنچه که نانوایان می‌گوید مشکلات چندین و چند ساله این قشر است، کیفیت پایین آرد دولتی، هزینه انرژی و اجاره‌هایی که هر چند ماه یک بار رشد تصاعدی دارند همه و همه مشکلاتی است که کمر نانوایان را خم کرده است، وقت آن رسیده که دولتمردان با بررسی شرایط این قشر زحمت‌کش و با هدف ارائه نان باکیفیت به سبد غذایی مردم تصمیماتی اصولی و عادلانه اتخاذ کنند.


ارسال نظر