۱۰۲ هزار هکتار کانون بحرانی در آران و بیدگل پدید آمده است

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران و بیدگل گفت: خشکسالی های اخیر موجب پدید آمدن ۱۰۲ هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در آران و بیدگل شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران و بیدگل گفت: خشکسالی های اخیر موجب پدید آمدن ۱۰۲ هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در آران و بیدگل شده است.
رضا شفیعی در گفت و گو با مهر با اشاره به اینکه از این میزان کانون بحرانی ۲۰ هزار هکتار درجه ۲ و ۸۲ هزار هکتار درجه ۳ است، اظهار داشت: اغلب این کانون های بحرانی در منطقه شمال نصرآباد واقع شده است.
وی از برنامه ریزی برای طرح مطالعاتی عمیق این کانون ها خبر داد و ادامه داد: سالانه حدود ۲۰۰ هکتار از این کانون ها با توجه به بودجه اختصاصی تحت عملیات تثبیت شن قرار می گیرد که متاسفانه بسیار ناچیز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آران و بیدگل با اشاره به کاشت نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار تاغ از سال ۱۳۴۹ تاکنون، افزود: تثبیت شن ‌های روان منطقه از ۵۰ سال پیش با روش های بذرپاشی، مالچ‌پاشی، قلمه‌ کاری و بذرکاری آغاز شده و برای طرح های نهالکاری نیز از درختان بومی مانند اسکنبیل، قره داغ و شوره گز به دلیل مقاومت در برابر خشکسالی استفاده می شود.
وی تصریح کرد: فعالیت های بیابان زدایی منجر به رونق فعالیت های اقتصادی، کشاورزی و زیربنایی در این شهرستان شده، به طوری که اکنون با ۱۵ هزار هکتار زمین زیر کشت محصولات کشاورزی و باغی رتبه نخست تولید پسته در استان اصفهان و قطب تولید فرش ماشینی در کشور را دارد.
شفیعی با اشاره به مساحت ۶۱۰ هزار هکتاری شهرستان آران و بیدگل گفت: هم اکنون نیمی از این وسعت را بیابان های خشک و کویری تشکیل داده است.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار