بیکارِ بیپولی که میلیونر شد
سود ۳میلیارد تومانی در یک سال ثمره فعالیت یک کارآفرین ۲۶سالهای است که در حال حاضر پرورش ۱۲۰۰ تن ماهی کپور را در دست دارد و اکنون در انتظار سود ۴میلیارد تومانی برای سال ۹۷ هست و برای ۲۵۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
سود ۳میلیارد تومانی در یک سال ثمره فعالیت یک کارآفرین ۲۶سالهای است که در حال حاضر پرورش ۱۲۰۰ تن ماهی کپور را در دست دارد و اکنون در انتظار سود ۴میلیارد تومانی برای سال ۹۷ هست و برای ۲۵۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
به گزارش تسنیم، «درس خواندهام اما بیکارم» جملهای است که اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی بهزبان میآوردند. اما برخی از کارآفرینان هستند که با فعالیتهای تولیدی برای خود کسبوکاری دستوپا کردهاند، جوانان بیکار و بیپولی که ترجیح میدهند منتظر کار پشتمیزنشینی نباشند و خودشان کاری دستوپا کنند.
احمد زائری، پرورشدهنده ماهی از همین گروه از افراد است که در گفتوگو با تسنیم، درباره فعالیتش میگوید: زیستگاه اصلی ماهی کپور در چین است اما بهدلیل رشد سریع، زندگی گلهپذیر، امکان تکثیر مصنوعی و کیفیت مطلوب گوشت بهعنوان مطلوبترین ماهی پرورشی جهان معرفی و در تمام جهان تکثیر و پرورش داده میشود. از ویژگیهای بارز ماهی کپور، پذیرش شرایط گرماست. ماهی کپور در دمای 18 درجه سانتیگراد به بالا بهخوبی تغذیه میکند و رشد و تکثیر مییابد. بهترین شرایط رشد آنها در دمای 28ــ25 درجه سانتیگراد محقق میشود. در دمای 12 درجه سانتیگراد سرعت فرآیند تبدیل غذا به گوشت در ماهیهای کپور کاهش مییابد و در دمای 4 درجه سانتیگراد به خواب زمستانی فرو میروند.
زائری درباره نحوه ورودش به عرصه پرورش ماهی کپور افزود: دانشآموخته رشته ریاضیات هستم، اما به کار تولیدی و ایستادن روی پای خود، علاقمند بودم، علاقهای به زندگی کارمندی و حقوقبگیری ندارم. بهدنبال کار تولیدی بودم و در همین حین با تأکیدات عمومی رهبر انقلاب بر امر اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی و افزایش تولید ملی مواجه بودم که انگیزههای من را افزایش میداد. با مطالعاتی که انجام دادم نهایتاً به عرصه پرورش ماهی کپور رسیدم.
زائری درباره میزان تولید ماهی کپور و سود حاصله از آن در مجمع تولیدیاش، اظهار میکند: در حال حاضر مشغول پرورش 1200 تن ماهی کپور هستم. حدود 8 ماه طول میکشد تا بچهماهیهای کپور به وزن 1 کیلوگرم برسند. قیمت هر کیلو ماهی کپور در بازار داخل حداقل 13 هزار تومان است، این بدین معنی است که پس از رشد کافی ماهیها، از فروش آنها در بازار 14 میلیارد تومان بهدست میآورم که حداقل 3 میلیارد تومان آن سود خالص است. ماهی کپور بازار بسیار خوبی در داخل دارد و هیچ نگرانی بابت فروش آن ندارم.
این فعال اقتصاد مقاومتی میگوید، ماهی کپور را میتوان به عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی روسیه صادر کرد، اما عراق که همسایه ما است ما را تحریم کرده است و در حال حاضر اگر بخواهیم به عراق صادرات داشته باشیم باید حدود 70 میلیون تومان عوارض پرداخت کنیم، چرا که ابتدا باید به کردستان و سپس به عراق بفرستیم.
وی با تأکید بر اینکه صادرات هر 30 کیلوگرم ماهی کپور به کشورهای همسایه معادل یک بشکه نفت برای کشورمان ارزآوری دارد اظهار میکند: برای پرورش 4هزار تن آمادگی داریم. علاوه بر آن اشتغالزاییهایی که داشتیم توانستیم برای تعداد زیادی مجدداً اشتغالزایی کنیم.
این کارآفرین درباره مشکلات متعدد در پرورش ماهی میگوید: استان هرمزگان بهدلیل استعداد بالقوه خدادادی میتواند قطب اقتصاد مقاومتی در جنوب کشور باشد. اما متأسفانه بیشتر جوانان بعد از دریافت دیپلم، برای کارگری به شهرهای بزرگتر مهاجرت میکنند. هیچکس به آنها نمیآموزد که چگونه میتوانند روی پای خودشان بایستند و با استفاده از نعمتهای خدادادی تولید ثروت کنند. پرداخت وامهای خوداشتغالی کنار آموزش کارآفرینی بهصورت بومی میتواند بسیاری از جوانان را از کارگری به کارآفرینی سوق دهد. من کار تولید را با وام 40 میلیون تومانی بسیج سازندگی شروع کردم اما لازم است همه دستگاهها بهفکر اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی باشند. من آمادهام تا بهصورت رایگان پرورش ماهی کپور را بهصورت عملی به جوانان علاقمند هرمزگانی آموزش دهم.
وی درباره مشکلاتش هم گفت: متأسفانه امسال سرمایه گذاری بسیاری کردیم اما کمآبی و کمبود باران باعث شد که بخش زیادی از ماهیها از بین رفت. متأسفانه هیچ بیمهای هم نداشتیم و این خسارت ما جبران نشد.