6 پرنده شکاری در زیستگاه های گلپایگان رها شدند
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گلپایگان گفت: از ابتدای امسال تاکنون شش پرنده شکاری توسط محیط بانان در این شهرستان رها شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گلپایگان گفت: از ابتدای امسال تاکنون شش پرنده شکاری توسط محیط بانان در این شهرستان رها شدند.
قاسم حسومی روز سه شنبه افزود: در سه ماه نیم اول سالجاری شش پرنده شکاری و آبزی توسط دوستداران محیط زیست و پرندگان این شهرستان، کشف و به محیط بانان این اداره تحویل داده شدند.
وی گفت: این پرندگان شامل یک بوتیمار، یک سارگپه، دو دلیجه و دو عقاب صحرایی پس از تیمار و بررسی وضعیت جسمی، قدرت پرواز و اطمینان از سلامت پرنده، در زیستگاه های طبیعی گلپایگان و پناهگاه حیات وحش موته واقع در این شهرستان رها شدند.
بوتیمار یا غم خورک، گونه ای پرنده آبچر از راسته سقامرغ سانان، خانواده حواصیلان است، ویژگی اصلی این پرنده که آن را از دیگر اعضای تیره حواصیلان متمایز می کند، گردن کوتاه تر آن است.
بوتیمار، آهسته و به دشواری و در ارتفاعی کم پرواز می کند و گردن خود را هنگام پرواز جمع می کند و هنگام خطر بی حرکت می ایستد و منقارش را به شکلی ویژه عمودی نگاه می دارد و به شکلی گوژپشتانه حرکت می کند.
سارگپه، پرندهای شکاری کوچکتر از عقاب، با جثهای متوسط و تو پُر است که سری کوچک و گرد روی گردنی کلفت، بالهای پهن و دُم کوتاه، رنگ پر و بال بسیار متنوعی دارد.
سارگپه اغلب در ارتفاع سه هزار و 600 متری زندگی می کند و لانه اش را روی درختان بلند، در صخره ها و غیره می سازد.
دلیجه پرنده ای شکاری از خانواده شاهینیان با پرهای قهوه ای و خال های تیره، بال های نوک تیز و دُم باریک است.
زیستگاه دلیجه بیشتر باغ های قدیمی و دره های سنگی است و به صورت گروهی در سوراخ دیوارها و شکاف صخره ها، همراه با کبوتر و گنجشک ها آشیانه سازی می کند.
عقاب صحرایی، پرنده ای شکاری و تا حدودی بزرگ با سینه پهن و پر و بالی به رنگ قهوه ای است و از پستانداران کوچک مانند خرگوش ها، پرندگان و جوندگان و مردارهای تازه تغذیه می کند و در استپ های باز، نواحی بیابانی و نیمه بیابانی، کوهپایه ها، نزدیک تالاب ها و حوالی شهرهای بیابانی زندگی می کند.
شکار و صید، حمل و نگهداری حیوانات وحشی زنده یا غیرزنده، بدون مجوز سازمان محیط زیست ممنوع و تخلف است.