غذا‌های تابستانی با گوجه فرنگی؛ از پیتزا مارگاریتا تا سس سالسا

تابستان که می‌شود، با رنگین کمانی از طعم و مزه روبه رو می‌شویم. همین گوجه فرنگی را که در اغلب غذا‌های مان مورد استفاده قرار می‌دهیم طعم و رنگ تابستانی اش با دیگر فصل‌ها زمین تا آسمان فرق می‌کند و طبیعی است که همین اندازه طعم و رنگ غذا‌ها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. پس تا تابستان تمام نشده گوجه فرنگی هایش را از دست ندهید.

غذا‌های تابستانی با گوجه فرنگی؛ از پیتزا مارگاریتا تا سس سالسا

وب‌سایت سرآشپز پاپیون: تابستان که می شود نه تنها سبد میوه و سبزی خانواده تغییری عمده می کند و ما با رنگین کمانی از طعم و مزه روبه رو می شویم ،غذاها هم به خاطر همین تنوع، رنگ و مزه دیگری می گیرند؛ به عنوان مثال همین گوجه فرنگی را که در اغلب غذاهای مان مورد استفاده قرار می دهیم طعم و رنگ تابستانی اش با دیگر فصل ها زمین تا آسمان فرق می کند و طبیعی است که همین اندازه طعم و رنگ غذاها را هم تحت تاثیر قرار می دهد.پس تا تابستان تمام نشده گوجه فرنگی هایش را از دست ندهید.

پیتزا مارگاریتا

1. فر را با حرارت 175 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد.

2. براي هر نفر يك عدد خمير آماده پيتزا را روي سيني فر بگذاريد.

3. روي آن كمي روغن زيتون بماليد.

4. حالا نيم كيلو گوجه‌فرنگي پوره شده را با 2 قاشق سوپخوري رب گوجه‌فرنگي، 2 حبه سير له شده، يك قاشق ريحان ريز شده و مقداري نمك و فلفل مخلوط كنيد و به صورت يك لايه نازك روي خمير پيتزا بريزيد.

5. سيني فر را به مدت يك ربع حرارت دهيد، بيرون بياوريد و روي سطح پيتزا را با پنير موتزارلاي رنده شده بپوشانيد.

6. دوباره پيتزا را يك ربع ديگر حرارت دهيد و بعد براي سرو روي آن را با چند برگ ريحان تازه تزئين كنيد.

سس سالسا

1. 6 عدد گوجه فرنگي، 2 حبه سير، 2 عدد فلفل كبابي پوست و تخم گرفته، يك عدد پياز ريز، 1 قاشق سوپخوري روغن زيتون و آب ۱ عدد ليموترش را در مخلوط كن بريزيد.

2. چند ساقه پيازچه، مقداري برگ گشنيز و جعفري تازه و كمي نمك و فلفل به مواد بيفزاييد و مخلوط كن را روشن كنيد تا مواد خوب به صورت پوره در بيايد و سس مانند شود.

3. سس آماده را مي‌توانيد تا چند روز در يخچال نگهداري كنيد.

4. اين سس با چيپس سيب‌زميني و ذرت يا نان برشته و بيسكويت يا سبزيجات نواري باريك خرد شده و همين طور انواع غذاي گوشتي سرو مي‌شود.

گوجه فرنگی شکم پر

1. 8 عدد گوجه‌فرنگي سفت متوسط را بشوييد.

2. يك سانتي‌متر از سر آنها را برش بزنيد و به صورت يك در جدا كنيد.

3. حالا داخل آنها را با یک قاشق مرباخوري بيرون بياوريد.

4. 200 گرم گوشت چرخ‌كرده را با يك عدد پياز در روغن تفت دهيد تا رنگ آن قهوه‌اي شود.

5. بعد به آن نمك، فلفل و ادويه بزنيد. حالا گوشت داخل شكم گوجه‌ها را به همراه 3 قاشق جعفري خرد شده به مواد اضافه كنيد.

6. بعد از چند دقيقه مواد را از روي حرارت‌ برداريد تا خنك شود. يك پيمانه پنير پيتزاي رنده شده بریزید و بعد داخل گوجه‌ها را با اين مواد پر كنيد.

7. گوجه‌ها را در ظرف مورد نظر بچينيد و در فر با دماي 175 درجه سانتي‌گراد حرارت دهيد تا پنير آب شود.

8. اگر عجله داريد ژامبون خرد شده را جايگزين گوشت چرخ كرده كنيد.

خورش بامیه با گوجه و سیر



1. يك عدد پياز متوسط نگيني خرد شده و 2 يا 3 حبه سير له يا ورقه شده را در كمي روغن تفت دهيد و 10 تكه گوشت خورشي هم به آن بيفزاييد.

2. وقتي رنگ گوشت تغيير كرد زردچوبه، نمك و فلفل هم اضافه کنید. بعد يك پيمانه پوره گوجه‌فرنگي و يك پيمانه آب گوجه‌فرنگي بيفزاييد.

3. در اين فاصله كه گوشت مي‌پزد، نيم كيلو باميه را در كمي روغن تفت دهيد.

4. وقتي از پخت گوشت مطمئن شديد باميه را در 5 دقيقه آخر به گوشت اضافه كنيد.

5. براي طعم‌دار كردن خورش از 2 قاشق آبليمو استفاده كنيد. اين خورش را با پلو سر كنيد.

اسموتی گوجه ای رژیمی




1. دو عدد گوجه‌فرنگي رسيده، يك عدد خيار متوسط پوست كنده، يك ساقه كرفس، يك مشت برگ جعفري و چند تكه يخ را در مخلوط‌كن بريزيد.

2. كمي نمك و در صورت تمايل مقداري فلفل به آنها اضافه كرده و مخلوط‌كن را روشن كنيد.

3. اگر گوجه‌ها خيلي آب‌دار نيستند 1 پيمانه هم آب گوجه‌فرنگي بيفزاييد و مواد را خوب مخلوط كنيد تا يكدست شود.

4. این اسموتی را براي سرو در ليوان مخصوص بريزيد و با برگ كرفس يا جعفري سرو كنيد.

دمی گوجه فرنگی

1. يك پياز متوسط را نگيني خرد كنيد و در مقداري روغن در قابلمه‌اي مناسب تفت دهيد.

2. زردچوبه و فلفل را هم بيفزاييد.

3. 5 عدد گوجه‌فرنگي را پوره يا رنده كنيد و به همراه كمي نمك به قابلمه اضافه کنيد.

4. بعد از چند دقيقه يك عدد سيب‌زميني نگيني خرد شده را به مواد اضافه کنید.

5. سيب‌زميني كه نيم‌پز شد، 3 پيمانه برنج شسته شده را به همراه 3 پيمانه آب اضافه كنيد و هم بزنيد.

6. آب غذا كه بخار شد، دم‌كني بگذاريد. بعد از 45 دقيقه تا يك ساعت غذا آماده است.

سالاد لوبیا قرمز و آووکادو

1. يك سوم پيمانه آب‌ليموي تازه، نصف پيمانه روغن زيتون، يك حبه سير خرد شده، نمك و كمي فلفل‌سياه را در شيشه درداري بريزيد و خوب تكان دهيد.

2. سس آماده را كناربگذاريد.

3. 2 پيمانه لوبياقرمز پخته و يك و نيم پيمانه دانه ذرت پخته را در كاسه‌ای بزرگ بريزيد.

4. حالا يك آووكادوي درشت را پوست بگيريد و دو سانتي خرد كنيد.

5. يك فلفل دلمه‌اي قرمز و 2 عدد گوجه‌فرنگي را هم خرد كنيد و به همراه 6 ساقه پيازچه ريز شده به مواد داخل كاسه بيفزاييد.

6. نصف پيمانه هم گشنيز خرد شده بریزید و بعد سالاد را با سس مزه‌دار كنيد.

خوراک گوجه و بادمجان ورقه ای

1. 3 عدد بادمجان را با پوست بشوييد، ورقه كنيد، كمي نمك بزنيد و بعد از مدتي در كمي روغن تفت دهيد.

2. سه عدد سيب‌زميني متوسط را هم ورقه‌اي برش بزنيد و در كمي روغن تفت دهيد.

3. فر را با حرارت 200 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد تا گرم شود.

4. ظرفي مناسب فر را چرب كنيد و سيب‌زميني‌ها را در آن كنار هم بچينيد.

5. روي هر ورقه سيب‌زميني يك برش بادمجان سرخ شده و يك برش گوجه‌فرنگي هم بگذاريد.

6. بعد دو پيمانه گوجه‌فرنگي رنده شده و نصف پيمانه آب جوشيده شده را با كمي نمك، فلفل و پودر آويشن مخلوط كنيد و در ته ظرف بريزيد.

7. حالا روي ظرف را با فويل آلومينيوم بپوشانيد و به مدت ۲۵ دقيقه در فر بگذاريد.

8. بعد از اين مدت ظرف را بيرون بياوريد، فويل را‌ برداريد و روي غذا را با يك پيمانه پنير پيتزاي رنده شده كه با نصف پيمانه پنير پارمسان مخلوط شده بپوشانيد و دوباره به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذاريد تا روي غذا برشته و طلايي شود.

ارسال نظر