طرز تهيه قيمه ريزه نخودچی اصفهانی

غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.کوفته ريزه نخودچي يک غذاي سنتي و قديمي از شهر هنر و تاريخ ايران اصفهان است.

غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.کوفته ريزه نخودچي يک غذاي سنتي و قديمي از شهر هنر و تاريخ ايران اصفهان است.
قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاهاً قرمزه نخودچی معروف است. یکی از غذاهایی است که از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست می شه، اما بر خلاف کوفته نخودچی که برای تهیه اون از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده می شه، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه نسبتاً برابر است و به همین خاطر در مقایسه با کوفته بافت نرمتری داره.نصف جهان در آشپزي ايراني يدي طولاني داشته و غذاهاي خوشمزه را در تاريخ خود داشته و دارد
مواد لازم:
500 گرم گوشت چرخ کرده گوساله
250 گرم آرد نخودچي
1 عدد متوسط پياز
1 پيمانه آب ولرم
2 قاشق غذاخوري پياز داغ طلايي
1 قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
1 قاشق غذاخوري نعنا خشک
1 قاشق مرباخوري زردچوبه
به ميزان لازم نمک وفلفل
طرز تهيه
1.ابتدا پياز داغ را به همراه رب گوجه ونمک وفلفل ونصف پيمانه آب روي حرارت قرار داده تا جوش بيايد ، مخلوط کرده تا رب کامل باز شود. حرارت را کم کرده به مدت 10 دقيقه تا کمي غليظ شود.
2.گوشت را داخل دستگاه غذا ساز بريزيد تا کامل له شود . پياز رنده شده (رنده ريز) را به همراه نمک وفلفل وزردچوبه را اضافه کرده ورز داده سپس آرد نخودچي را اضافه کرده و بقيه آب را کم کم به آن اضافه کرده کاملاً ورز داده تا خمير يکدستي درست شود.
3. نعنا خشک پودر شده را اضافه کرده با مواد مخلوط نماييد . سپس دست را خيس کرده وبه اندازه توپهاي اندازه گردو برداشته کامل گرد کرده و در سس آماده شده انداخته واجازه مي دهيم کاملاً پخته وجا افتاده شود . اين مرحله حدود يک ساعت زمان خواهد برد.
4.دقت کنيد که در آخر اين خوراک بايد کمي آب داشته باشد تا زمان سرو زير کفته ريزه ها ريخته شود.

ارسال نظر