کلانتری: ذوبآهن باید در شرق اصفهان احداث میشد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیشبینی نکردن مشکلات زیستمحیطی برای طرحهای عمرانی نتیجهای جز گرفتاری برای مردم ندارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیشبینی نکردن مشکلات زیستمحیطی برای طرحهای عمرانی نتیجهای جز گرفتاری برای مردم ندارد.
به گزارش ایسنا عیسی کلانتری در نشستی خبری، اظهار کرد: پیشبینی نکردن مشکلات زیستمحیطی برای طرحهای عمرانی نتیجهای جز گرفتاری برای مردم ندارد. به عنوان مثال ذوب آهن اصفهان به جای اینکه در شرق باشد باید در غرب اصفهان ساخته میشد و نیروگاه شهید رجایی به دلیل مکانیابی نامناسب ۲۰ درصد به آلودگی هوای تهران اضافه کرده است.
وی با بیان اینکه در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی باید تصمیمات اشتباه آسیبشناسی شوند، تصریح کرد: تجربهای که از خدمت در دولتهای مختلف از سال ۱۳۶۰ دارم این است که هرچند امروز در شرایط سختی قرار داریم اما ظرفیت حل مشکلات نیز وجود دارد که این مهم مستلزم تشخیص درست اولویتها است چون امروز با محدودیتهای ریالی، پولی و ارزی مواجه هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وجود نیروی انسانی متخصص گفت: راه به کارگیری این نیروها سرمایهگذاری در بخشهای مختلف است چون در غیر این صورت و با وجود بوروکراسیهای اداری، نیروی متخصص نمیتواند آن گونه که باید نقشآفرینی کند.
کلانتری تصریح کرد: باید بتوانیم ارزش افزوده بیشتری را در کشور خلق کنیم اما با اهداف چشمانداز برنامه ششم فاصله داریم تا بتوانیم به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه بیشترین نرخ بیکاری مربوط به افراد تحصیلکرده است و راهی جز سرمایهگذاری برای اشتغال آنان وجود ندارد، تصریح کرد: اگر سرمایهگذاری انجام نگیرد دلالی و تورم رونق میگیرد بنابراین باید در هر شرایطی از سرمایهگذاران استقبال و شرایط را برای حضور آنان فراهم کرد.
وی دلیل این مشکلات را فقدان آمایش سرزمین در کشور دانست و گفت: متاسفانه به دلیل این نقص نمیدانیم چه صنعتی در کجا مناسب است و نسبت به سواحل شمالی و جنوبی کم توجه بودهایم.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسائل زیستمحیطی به هیچ وجه نمیتواند بازدارنده توسعه باشد و توسعه هم نباید به محیط زیست ضربه بزند، ادامه داد: در گذشته مدیران کل حفاظت محیط زیست استانها اختیارات کافی نداشتند و برای ۹۹ درصد کارها باید از تهران مجوز میگرفتند که خوشبختانه این مشکل حل شده است.
کلانتری با تاکید بر اینکه در بهرهگیری از محیط زیست باید حقوق نسلهای آینده محترم شمرده شود، گفت: استفاده بد از تکنولوژی بیشترین ضربه را به محیط زیست میزند.
وی با اشاره به وظایف سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: یک سری وظایف، اجرایی و دسته دیگر سیاستگذاری، نظارتی و پایشی است و دولت تدبیر و امید به موضوع پسماندها، گرد و غبار و احیای تالابها توجه جدی دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دولت بیش از ۱ میلیارد دلار برای بهبود وضعیت پسماندها بودجه گذاشت اما مجلس با این اعتبار موافقت نکرد، تصریح کرد: امروز شهرهای شمالی از این موضوع رنج میبرند و در حال نابودی هستند.
معاون رئیس جمهور گفت: دولت برای حل موضوع گرد و غبار ۲۰۰ میلیون دلار را اختصاص داد اما مجلس تنها با ۱۰۰ میلیون دلار آن موافقت کرد و همهی این مبلغ را هم برای خوزستان گذاشت، در حالی که امروز سیستان و بلوچستان هم دارد نابود میشود. جازموریان و استان فارس هم وضعیت خوبی ندارند.
کلانتری با اشاره به مسائل اقتصادی کشور هم گفت: مسائل اقتصادی ما ریشه سیاسی دارد و برای مشکلات سیاسی نمیتوان نسخهی اقتصادی پیچید و نباید در شرایط تحریم اجازه دهیم وحدت ملی خدشهدار شود.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: خوشبختانه فعالیت دولتمردان در دولت تدبیر و امید شفاف است و حقوق همه مدیران دولت مشخص است.
کلانتری گفت: معضل اصلی کره زمین مصرفگرایی و تولید پسماند و آلودگی است. زمین توان پذیرش این حجم انبوه از پسماند را ندارد و مردم باید تولید پسماند و میزان مصرف گرایی را برای حفظ محیط زیست مدیریت کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: مشکلات کنونی و تحریمها با حمایت مردم و مدیریت مسئولان بدون اثر و کوتاه مدت خواهد بود و با مدیریت درست، این تحریمها نیز خنثی میشود و عمده مشکلات کشور در همین چند ماه باقی مانده تا پایان سال است و بدون تردید در سال آینده با مدیریت پیشگیرانه تحریمها و مشکلات مرتفع میشود.