آموزش دوخت جامدادی برای بچهها
چیزی به شروع سال تحصیلی جدید باقی نمانده است و دانش آموزان و دانشجویان در حال تهیه لوازم مورد نیاز خود مثل کیف و دفتر و جامدادی هستند. اما با رشد قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم، ساخت وسایل دست ساز مثل دوخت جامدادی و چیزهایی از این دست میتواند هزینهها را کاهش داده و به اقتصاد خانواده کمک کند.
وسایل لازم برای دوخت جامدادی
شما برای دوخت جامدادی ساده مستطیلی شکل به ابعاد ۲۴ در ۱۲ سانتیمتر به ابزارهای زیر نیاز دارید:
- دو نوع پارچه (سعی کنید برای این کار از پارچههای ضخیمتر استفاده کنید)
- یک عدد زیپ ۲۵ تا ۳۰ سانتی متری در رنگ هماهنگ با پارچهها
- قیچی برای پرش زدن
- اتو برای صاف کردن تا خوردگیها
- سنجاق ته گرد به تعداد لازم
- دو عدد گیره کاغذ
- نخ همرنگ پارچه
- چرخ خیاطی (اگر مهارت کافی در کوک زدن دارید میتوانید با دست هم دوخت جامدادی را انجام دهید)
- سوزن برای دوخت برخی از قسمتها
دوخت جامدادی در چند گام ساده
اولین گام در دوخت جامدادی انتخاب پارچه مناسب است، در واقع انتخاب یک پارچه زیبا با طرح جذاب و خوشرنگ در زیبایی جامدادی دست دوز شما تاثیر زیادی خواهد داشت. سعی کنید در این مورد سلیقه کافی به خرج دهید و یکی از پارچهها را که رویه جامدادی است در طرحهای کارتونی مورد علاقه فرزندتان انتخاب کنید و پارچه دیگر را که قرار است آستر جامدادی باشد در رنگی هماهنگ با رویه انتخاب کنید. مثلا یک پارچه طرحدار با زمینه صورتی در کنار یک پارچه آبی ساده به اندازه کافی زیبا خواهد بود.
این پارچهها لازم نیست حتما خریداری شوند و شما میتوانید از اضافات پارچههای قدیمی و یا حتی با برش دادن لباسهای کهنه، پارچه مورد نیاز خود را تهیه کنید. به طور مثال شلوارهای جین کهنه میتوانند منبع خوبی برای تهیه پارچه برای دوخت جامدادی باشند و جامدادیهای جین هم این روزها طرفداران زیادی دارند.
پارچهها را آماده کنید و از هر کدام دو مستطیل به ابعاد ۲۵ در ۱۵ سانتیمتر برش دهید. دو مستطیل برای رویه جامدادی و دو مستطیل برای آستر آن. یکی از پارچههای مربوط به آستر را بردارید و آن را روی یک سطح صاف بگذارید.زیپ را مانند تصویر روی آن قرار دهید و در مرحله بعدی قطعه مربوط به رویه جامدادی را روی آن بگذارید و وقتی از صاف و مرتب بودن آنها مطمئن شدید با سنجاق ته گرد زیپ و رویه و آستر را از قسمت بالای زیپ به هم متصل کنید.
سراغ چرخ خیاطی بروید و با نخ همرنگ رویه، آنها را به هم بدوزید. در مرحله بعدی همین کار را دو پارچه باقیمانده هم انجام دهید و آنها را به طرف دیگر زیپ بدوزید. لازم به ذکر است که در این نوع دوخت زیپ، لازم نیست زیپ مخفی باشد و بهتر است کمی فاصله بین لبه دوخت و قسمت پلاستیکی زیپ باقی بگذارید. حال همه قطعات پارچه به زیپ متصل شدهاند، اتو را بردارید و پس از برگرداندن پارچهها، محل دوختها را اتو بزنید. در صورت نیاز برای صافتر شدن محل دوخت میتوانید کمی پارچهها را مرطوب کنید. در این مرحله مجددا سراغ چرخ خیاطی بروید و مانند تصویر کنارههای زیپ را با یک دوخت دیگر محکم کنید. حال نوبت به دوخت قسمت اصلی جامدادی میرسد. ابتدا زیپ را باز کنید و پارچهها را طوری قرار دهید که آسترها روبروی هم و رویهها روبروی همدیگر باشند و با دو عدد گیره کاغذ دو طرف زیپ را مانند تصویر محکم کنید. با تعدادی سنجاق ته گرد پارچهها را به هم متصل کنید اما قسمت وسط آستر را سنجاق نزنید. دقت کنید که در این حالت قسمت رویی زیپ باید به سمت آستر باشد.حال سراغ چرخ خیاطی بروید و همه قسمتهایی را چه سنجاق زدهاید (به جز قسمت وسط آستر) بدوزید. اگر در دوخت قسمتهای کناره زیپ مشکل پیدا کردید این قسمتها را با دست بدوزید.
این نوع دوخت جامدادی نیاز به تمیزکاری ندارد و فقط قبل از برگرداندن آن باید گوشههای کار را مانند تصویر قیچی کنید. این کار باعث میشود که گوشهها پس از برگرداندن تمیز و بدون چین خوردگی از کار درآیند. سپس از قسمتی از آستر که دوخته نشده است جامدادی را پشت و رو کنید. برای پشت و رو شدن کامل گوشهها میتوانید از یک وسیه نوک نیز مثل میل بافتنی کمک بگیرید.پس از پشت و رو کردن کامل کار، قسمت دوخته نشده آستر را با نخ همرنگ آن با دست بدوزید تا شکاف باقیمانده کاملا بسته شود. در مرحله آخر آستر را داخل جامدادی برگردانید و برای تمیزتر شدن کار، مانند تصویر یک ردیف دوخت دیگر هم در لبه داخلی جامدادی انجام دهید. حال جامدادی شما آماده و قابل استفاده است و شما میتوانید آویزها و جاکلیدیهای دلخواه خود آن را شخصی و تزئین کنید.
برای دیدن سایر هنر در خانه کلیک کنید.