انواع دسر با فرنی
فرنی یک دسر است که از ترکیب آرد و شیر به دست میآید. از فرنی به عنوان یک میان وعدهی شیرین میتوان استفاده کرد. برای طرز تهیه فرنی میتوان این دسر را هم با آرد برنج درست کرد و هم با استفاده از نشاسته. و به دو صورت گرم و سرد سرو میشود و هرکدام طرفدار خودش را دارد.
بسایت سرآشپز پاپیون: فرنی یک دسر است که از ترکیب آرد و شیر به دست میآید. از فرنی به عنوان یک میان وعدهی شیرین میتوان استفاده کرد. بسیاری از فرنی به عنوان غذای کمکی کودک استفاده میکنند.
طرز تهیه:
برای طرز تهیه فرنی میتوان این دسر را هم با آرد برنج درست کرد و هم با استفاده از نشاسته. و به دو صورت گرم و سرد سرو میشود و هرکدام طرفدار خودش را دارد.
فرنی
مواد لازم:
آرد برنج الک شده 3 قاشق سوپ خوری
- شیر ۲ لیوان
- گلاب ۲ قاشق سوپ خوری
- شکر ۵ قاشق سوپ خوری
- پودر دارچین برای تزیین به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیه فرنی ابتدا آرد برنج را الک کرده و سپس در کمی آب سرد حل کنید، حال آرد برنج را به همراه شیر و گلاب و شکر روی شعله اجاق گاز قرار دهید و مرتب فرنی را هم بزنید تا مایه به غلظت مورد نظر برسد.
- سپس آن را از روی شعله بردارید و در ظرف مورد نظر ریخته و با دارچین تزئین کنید.
- اگر میخواهید فرنی را با شیره یا عسل میل کنید، شکر را از پخت فرنی حذف کنید.
فرنی بستنی:
مواد لازم:
- بستنی وانیلی ۲۰۰ گرم
- شکر ۱۱ قاشق غذا خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- نشاسته ذرت ۷ قاشق غذا خوری
- پودر ژلاتین ۳ قاشق غذاخوری سرخالی
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
- شیر ۳ لیوان
- خامه صبحانه ۳ قاشق غذا خوری

- ابتدا شکر و نشاسته و بستنی و شیر رو باهم مخلوط کنید و بذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا کمی غلیظ بشه
- وقتی کمی غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بهش پودر ژلاتین رو که به روش بنماری در کمی شیر حل کردید اضافه کنید
- وقتی مواد کمی خنک شد بهش وانیل و گلاب و خامه اضافه کنید و هم بزنید تا و بعد داخل قالب چرب شده بریزید و بذارید یخچال تا سفت بشه (تقریبا حداقل ۳ ساعت )
فرنی با ژله
مواد لازم:
- آرد برنج ۱۰۰ گرم
- شکر ۲۰۰ گرم
- شیر ۱ لیتر
- گلاب ۱/۴ پیمانه
- ورقه ژلاتین ۵ عدد
- پودر ژله به طعم دلخواه ۱۰۰ گرم
- آب جوش ۱ پیمانه
طرز تهیه:
- آرد برنج، شکر و شیر را در ظروف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه روی اجاق قرار دهید. پیوسته هم بزنید تا شیر بجوشد و فرنی غلیظ شود.
- گلاب را بیفزایید و فرنی را از روی حرارت بردارید.
- ورقهای ژلاتین را در آب سرد بخیسانید؛ همین که نرم شد آن را درون فرنی بریزید و دوباره روی حرارت بگذارید. به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا ژلاتین کاملا در فرنی حل شود.
- فرنی را کنار بگذارید تا خنک شود اما نبندد.
- پودر ژله را در آب جوش حل کنید. در سینی کوچکی بریزید. صبر کنید تا ژله در یخچال ببندد.
- آن را به شکل دلخواه خرد کنید و در فرنی بریزید.
- فرنی را در قالب چرب کردهای بریزید و یک شب در یخچال قرار دهید.
فرنی مجلسی
مواد لازم:
- شیر ۳.۵ پیمانه
- نشاسته گندم ۱/۲ پیمانه
- شکر ۱/۲ پیمانه
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران ۱/۴ قاشق چای خوری
- خلال بادام ۱ قاشق مربا خوری
- خلال پسته ۱ قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
- ابتدا نشاسته را درون یک پیمانه شیر سرد حل کنید .
- وقتی نشاسته کامل حل شد ، شکر و بقیه شیر را درون ظرف مناسب (ترجیحا استیل) ریخته و روی حرارت متوسط قرار میدهیم و دایم هم می زنیم تا گلوله نشود.
- هنگامی که غلظت فرنی مانند دوغ غلیظ شد(نباید خیلی غلیظ و سفت شود) حرارت را خاموش کرده و بلافاصله خلال ها و زعفران (را که قبلا در ۲ قاشق گلاب حل کرده اید) درون فرنی بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند .
سپس داخل ظروف سرو ریخته وبه مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود و سرو کنید. نوش جان
سایر نکات:
- زعفران را در شروع کار درون گلاب حل کنید تا هنگام اضافه کردن بهتر در فرنی پخش شود
فرنی خرما
مواد لازم:
- شیر ۱.۵ لیوان
- آرد برنج ۲ قاشق سوپ خوری
- نشاسته ذرت ۱ قاشق سوپ خوری
- خرما ۵ عدد
- دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
- هسته خرما را درآورده و با کمی آب روی حرارت گذاشته تا نرم شود سپس خرما را با چنگال له کنید
- آرد و نشاسته را به شیر سرد اضافه کنید و هم بزنید تا کامل ترکیب شوند
- خرما و دارچین را نیز به شیر اضافه و روی حرارت ملایم به طور مرتب هم بزنید تا بجوشد و قوام آید سپس در ظرف سرو ریخته دو دقیقه صبر کنید سپس تزیین کنید
- اگر دوست دارید فرنی شیرین تری داشته باشید خرمای بیشتری به آن اضافه کنید
سایر نکات:
- اگر شما همیشه مواد اولیه دیگری در پخت فرنی استفاده میکنید میتونید استفاده کنید
- مثل گلاب یا هل همچنین میتونید دارچین هم نریزید
- یا اگر نشاسته نمیریزید میتونید اینجا هم نریزید ولی زمان بیشتری برای قوام اومدن میبرد .
- می توانید خرماها را با کمی شیر در مخلوط کن له کنید یا با گوشت کوب برقی نرم کنید.
- در صورت تمایل کمی کره به مواد اضافه کنید.
- اگر می خواهید فرنی شیرین تر بشه خرمای بیشتری اضافه کنید.
- برای تهیه این فرنی می توانید از شیره خرما به جای خرما استفاده کنید.
- زمان نوشته شده برای تهیه و پخت بستگی به میزان شعله دارد.
- تعداد نفرات نوشته شده نیز بستگی به میزان اشتهای شما دارد
- نکته دیگر اینکه این دستور همان فرنی معمولی است فقط به جای شکر ، خرما به آن اضافه شده است