ترامپ سیاست تغییر نظام در ایران را دنبال می کند
وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفتگویی عنوان داشت که دولت دونالد ترامپ سیاست تغییر نظام در ایران را دنبال می کند.
وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفتگویی عنوان داشت که دولت دونالد ترامپ سیاست تغییر نظام در ایران را دنبال می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، «جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفتگو با «پی بی اس» در خصوص دولت دونالد ترامپ و رویکرد آن در قبال کشورهایی همچون ایران، روسیه و چین سخن گفت.
ایران
وزیر خارجه اسبق آمریکا در خصوص رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران گفت: به اعتقاد من دولت ترامپ به سمت تغییر نظام در ایران حرکت می کند.
این در حالی است که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا عنوان داشته کاخ سفید به دنبال تغییر نظام در ایران نیست.
کری در ادامه گفت: دولت، تصمیم هایی گرفته که به شدت برای آمریکا خطرناک و غیرسازنده است؛ اجازه بدهید سؤالی بپرسم؛ کدام کشور با ما همراه است؟ تنها کشورهایی در خاورمیانه که با ایران دشمنی داشته و سیاست آنها علیه این کشور متمرکز بوده است اما کشورهایی که در مذاکرات برجام دخیل بودند، همه در تلاش برای حفظ این توافق هستند و نکته جالب اینکه ایران هم حامی و خواهان حفظ آن است.
جان کری در خصوص خروج آمریکا از برجام نیز گفت: ترامپ با خروج از این توافق، متحدانمان را تنها گذاشته و آنها را خشمگین کرده است؛ موضع یک رئیس جمهوری را تضعیف و آنها را از مسیر تغییر و تعامل با دنیا دور کرده است. اکنون به موجب آنچه رخ داده، تندروها در ایران قدرت گرفتهاند و ترامپ، موافقت سران ایرانی برای مذاکره با آمریکایی ها را دشوار کرده است؛ چرا که تندروها میگویند شما نمیتوانید با آمریکا مذاکره و به آنها اعتماد کنید.
چین و روسیه
کری در ادامه دولت ترامپ را با دولت «ریچارد نیکسون» مقایسه کرد و با انتقاد از سیاست های حزب جمهوریخواه گفت: این حزب وفاداری به رئیس جمهوری را بالاتر از وفاداری به قانون اساسی آمریکا دانسته است.
کری ادامه داد: سیاستهای دولت، تاثیر وحشتناکی روی موضع آمریکا در عرصه جهانی گذاشته به طوری که چین و روسیه مشتاقانه از این رئیس جمهوری سوء استفاده میکنند.
وی با اشاره به دیدار سران آمریکا و روسیه در هلسینکی پایتخت فنلاند، آن را یک «رسوایی به تمام معنا» خواند.
اشاره کری به موضع رئیس جمهوری آمریکا در آن نشست و عقب نشینی از ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.
کری در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به کتاب جدید خود، از مخالفت «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا با برخی سیاست های پیشنهادی او برای جنگ سوریه سخن گفت و اظهار کرد که معتقد است پیروی نکردن از آن سیاستها، به وضع امروز در سوریه انجامیده است.
وزیر خارجه پیشین ایالات متحده همچنین با اشاره به مذاکرات سران آمریکا و کره شمالی، از آنچه که عدم آمادگی برای مذاکرات و تعیین انتظارات از نشستها خواند، انتقاد و از نبود «درک صحیح در ارتباط با موضوع خلع سلاح» ابراز نگرانی کرد.