هزینه لوازم التحریر تولید داخلی حداقل ۲ برابر شده است
بررسی میدانی از برخی فروشندگاه های لوازم التحریر در شهر اصفهان گویای این موضوع است که هزینه لوازم التحریر تولید داخلی حداقل دو برابر و اقلام وارداتی تا پنج برابر افزایش قیمت داشته است.
بررسی میدانی از برخی فروشندگاه های لوازم التحریر در شهر اصفهان گویای این موضوع است که هزینه لوازم التحریر تولید داخلی حداقل دو برابر و اقلام وارداتی تا پنج برابر افزایش قیمت داشته است.
به گزارش ایمنا، در این بررسی فروشگاه های مختلف بویژه نظر به اینکه در کدام منطقه شهری قرار گرفته باشند، کف و سقف قیمت متفاوتی را برای حداقل و ساده ترین نیازهای دانش آموزان به لوازم التحریر (ارزانترین) و سبد کالای متنوع و متفاوت برای یک دانش آموز (لوکس)، بیان کرده اند.
خالی از لطف نیست اشاره به این موضوع مهم که در ایام محرم امسال اقدام شایسته ای از طرف مردم انجام گرفت و آن انجام طرحی با عنوان "نذر لوازم التحریر" بود برای دانش آموزانی که والدین آنها توان خرید ملزومات حداقلی و اولیه برای فرزندان خود را نداشتند، که با استقبال خوبی نیز روبرو شد.
با این وجود، این موضوع توجه ویژه مسئولان را می طلبد که دانش آموزی برای نداشتن حداقل امکانات لازم برای تحصیل خود، از مدرسه بازنماند.
در همین راستا مسئول بخش لوازم التحریر و نوشت افزار یکی از شعب فروشگاه زنجیره ای رفاه به خبرنگار ایمنا ، اظهار کرد: برای دانش آموزی که در ۶ مقطع ابتدایی تحصیل میکند، حداقل قیمت برای یک سبدکالای تحصیلی شامل نیازهای ضروری مانند حداقل سه دفتر، یک بسته ۱۲ تایی مداد مشکی و قرمز، یک مداد پاک کن ، تراش و ضروریاتی از این قبیل با انتخاب ارزانترین اجناس بدون احتساب کوله پشتی و جامدادی، حدود ۵۰ هزار تومان است .
وی افزود: اگر یک خانواده بخواهد خرید کامل شامل تمام لوزام تحریر، کیف و جامدادی داشته باشد، کمتر از ۱۳۰هزار تومان نخواهد بود.
این فروشنده اضافه کرد: تنوع قیمتها در لوازم نوشت افزار بسیار بالا است و اگر خانوادهای تصمیم داشته باشد بدون توجه به قیمتها خریداری کند، این سبد میتواند قیمتهای مختلفی داشته باشد به عنوان مثال یک بسته مداد رنگی ۳۶ تایی از قیمت ۱۵ هزار تومان تا ۱۱۰ هزار تومان موجود است و کمترین قیمت یک دفتر حداقل ۵۰ برگ کمتر از ۵۰۰۰ تومان نخواهد بود بنابراین چنین سبدی بیش از ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود .
وی در رابطه با افزایش قیمت کالاهای داخلی گفت: قیمت کالاهای داخلی تا دوبرابر افزایش داشته به عنوان مثال خودکار بیک که سال گذشته ۱۵۰۰ تومان بوده امسال ۳۰۰۰ تومان است .
مسئول فروش یکی از شعب شهر کتاب در گفتگو با خبرنگار ایمنا حداقل قیمت سبد خرید یک خانواده شامل خودکار، مداد، تعدادی دفتر، پاک کن، تراش و مدادرنگی را حدود ۸۰ هزار تومان عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: اگر خانوادهای تصمیم به خرید تمامی مایحتاج فرزند خود با بالاترین قیمت را داشته باشد این سبد حدود ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود.
این مسئول فروش افزود: قیمت سبد اقلام تحصیلی دانش آموزان، بستگی به انتخاب خانوادهها دارد، بازه قیمت یک کوله پشتی در شهر کتاب حدود ۳۵ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان و بازه قیمت یک جامدادی از ۵ هزار تومان تا ۶۸ هزار تومان است .
همچنین با مراجعه به تعدادی فروشگاه نوشت افزار در خیابان آمادگاه و میدان شهدا، آنچه میان گفته های این فروشندگان و نیز فروشگاههای ذکر شده، مشترک است اینکه اجناس تولید داخل نسبت به سال گذشته با افزایش قیمت حداقل دو برابری و اجناس وارداتی با افزایش قیمت سه تا چهار برابر و حتی برخی پنج برابری همراه است.
یکی از فروشندگان تجهیزات و لوازم هنرستان در خیابان آمادگاه در گفتگو با خبرنگار ایمنا ، اظهار کرد: اگر یک دانش آموز هنرستانی بخواهد حداقل لوازم مورد نیاز خود را خریداری کند و با پایینترین قیمتها خرید کند حداقل ناچار به پرداخت هزینه ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود و اگر بخواهد تمام لوازم را و با بهترین کیفیت خریداری کند حدود یک تا یک و نیم میلیون تومان باید هزینه کند .
یکی دیگر از فروشندگان کتاب در خیابان آمادگاه نیز گفت: کتابهای کمک درسی به دلیل گران شدن کاغذ تا دو برابر افزایش قیمت داشته است به عنوان مثال یک کتاب کمک درسی ریاضی سیر تا پیاز که سال گذشته حدود ۵۰ الی ۵۵ هزار تومان بود، امسال ۹۲ هزار تومان است .