بازار داغ لژیونرهای متکدی درنصف جهان

رشد قارچ‌گونه متکدیان این روزها در همه جای شهر اصفهان دیده می‌شود و این در حالی است که ۱۹ دستگاه متولی در این زمینه با حرکت کج دار و مریز خود بستر رشد این آسیب اجتماعی هستند.

بازار داغ لژیونرهای متکدی درنصف جهان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - مریم یاوری: دست درازی برای کسب درآمد این روزها بازار داغی دارد و روز به روز به شاغلان در این بخش افزوده می‌شود و این در حالی است که با توجه به تعیین گردشگری به عنوان محور توسعه کشور و به ویژه شهر اصفهان باید به این پدیده که قارچ گونه و به اشکال مختلف نیز رو به افزایش است توجه ویژه صورت پذیرد.

اخیراً حضور متکدیان در سطح شهر اصفهان چهره جدیدی به خود گرفته است و نه تنها در کوچه و خیابان بلکه در دیگر اماکن عمومی و خصوصی نیز حضور می‌یابند و حضور یکی از این افراد در یکی از نشست‌های خبری در اصفهان در نوع خود جالب توجه بود که بدون هیچ گونه هماهنگی وارد جلسه شد و با تهدید مسئولان نشست از جلسه خارج شد.

احمد رضا مصور، معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان در گفت وگو با خبرنگار مهر اوج فعالیت متکدیان در اصفهان را در روزهای پایانی سال می‌داند و می‌گوید: در این ایام افراد آماتور نیز در کنار متکدیان حرفه‌ای وارد چرخه تکدی‌گری در شهر اصفهان می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه اکیپ‌های ویژه شهرداری اصفهان با هماهنگی نیروی انتظامی در طول سال و در برخی از مواقع در قالب طرحی ویژه نسبت به جمع آوری متکدیان اقدام می‌کند، اضافه می‌کند: این متکدیان پس از جمع‌آوری تحویل بهزیستی می‌شوند.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با ابراز امیدواری در خصوص همکاری سازمان بهزیستی برای ساماندهی متکدیان تصریح می‌کند: همه تلاش خود را برای ساماندهی این افراد در مرکز فضیلت به کار خواهیم گرفت تا متکدیان زودتر از ماموران خدمات شهری به محل قبلی خود باز نگردند.

۷۰ درصد متکدیان اصفهان غیر بومی هستند

وی در خصوص بومی و غیر بومی بودن متکدیان شهر اصفهان نیز اظهار می‌کند: متاسفانه بیش از ۷۰ درصد از متکدیان غیر بومی هستند که در بین آنها متکدیان خارجی از کشورهای عراق و پاکستان و همچنین شهرهای جنوبی و برخی از شهرهای حاشیه‌ای را داریم.

مصور با بیان اینکه در شهر اصفهان به صورت روتین روزانه چهار الی پنج مورد متکدی جمع آوری می‌شود، ‌ادامه می‌دهد: در ایام نزدیک به نوروز این افراد بین دو الی سه برابر روزهای عادی افزایش می‌یابد.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان متکدیان را به دو دسته نیازمندان واقعی و افراد طمعکار دسته بندی می‌کند و می‌افزاید: نیازمندان واقعی بدترین راه را برای کسب درآمد انتخاب کرده‌اند و طمعکاران نیز به نوعی به این شغل عادت کرده و از تکرار آن لذت می‌برند.

وی حیطیه وظایف شهرداری در قبال متکدیان را تنها در حوزه جمع آوری این افراد می‌داند و می‌گوید: در این بین این افراد در مرکز فضیلت جمع آوری شده و برای نیازمندان اشتغال‌زایی و برای غیر نیازمندان نیز فعالیت‌های ارشادی صورت می‌گیرد.

برخی متکدیان ساعتی ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند

مصور که معتقد است در بیشتر موارد اداره کار و مرکز بهداشت و درمان در این حوزه اقدامات کج‌دار و مریض انجام داده است، اضافه می‌کند: لزوم هماهنگی بیشتر در این زمینه امری ضروری است.


وی که معتقد است درآمد متکدیان در شهر اصفهان بالاست، ادامه می‌دهد: در این زمینه فردی را شناسایی و جمع آوری کردیم که ساعتی ۵۰۰ هزار تومان در خیابان چهارباغ درآمد از محل تکدی گری کسب می‌کرد.

رشد تکدی‌گری زمینه ساز افت ارزش‌ها می‌شود

کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران نیز در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار مهر رشد تکدی گری را همراه با پایین آمدن عزت نفس در جامعه عنوان می‌کند و می‌گوید: رشد تکدی گری در جامعه منجر به افت ارزش‌ها می‌شود و این معضل با روند رو به رشد کودکان خیابانی اجیر شده توسط سودجویان در کشور و به ویژه کلانشهر اصفهان رو به افزایش است.

وی با تاکید بر اینکه تکدی گری می‌تواند امنیت روابط اجتماعی جامعه را خدشه دار کند، اضافه می‌کند: متکدیان افرادی هستند که به لحاظ روابط اجتماعی و همچنین ظاهری با افراد معمولی جامعه سنخیتی نداشته و ناهنجاری را ایجاد می‌کنند

.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران که معتقد است نگرش جامعه ایران به سمت گدا پروری و رشد تکدی گری خیز برداشته است، ادامه می‌دهد: عموم مردم جامعه ما نسبت به متکدیان نگاه عاطفی دارند و از این رو با کمک‌های خود به این افراد آنها را تشویق به ادامه فعالیت ‌می‌کنند.

فاصله طبقاتی نجومی تقویت کننده تکدی گری در کشور

وی تعریف طبقات اجتماعی در کشور را نیز از دیگر دلایل اصلی رشد تکدی گری در کشور اعلام می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر فاصله طبقاتی در کشور نجومی شده است و از این رو باید یادآور شوم که حقوق روزی ۵۰ تومان یک کارگر و حقوق روزانه ۱۵ میلیون تومانی یک بازیکن فوتبال به این امر دامن زده است.

محمدی اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها را نیز یکی از عوامل اصلی تقویت‌ کننده تکدی گری در جامعه می‌داند و ادامه می‌دهد: در راستای اجرای این طرح و افزایش قیمت حامل‌های انرژی و از سوی دیگر افزایش بی رویه قیمت‌ها در کشور به دنبال تورم ایجاد شده به نوعی به تکدی گری مشروعیت بخشیده شد.

وی تقویت نگرش اجتماعی نسبت به پدیده تکدی گری را امری ضروری می‌داند و بیان می‌کند: بهزیستی و شهرداری نمی‌توانند ریشه‌ای با تکدی گری برخورد کنند و از این رو افراد سودجو با راه اندازی گرمخانه و با جمع آوری کودکان خیابانی دختر و پسر از آنها نهایت استفاده را برای رسیدن به اهداف خود می کنند.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با بیان اینکه در کلانشهر انواع متکدیان فعالیت دارند، ادامه می‌دهد: در حال حاضر بیکاری و متکدی گری در استان اصفهان به صورت موازی در حال پیشرفت است و از این رو تکدی گری بزرگ‌ترین تهدید برای جوانان اصفهان است.

وی با انتقاد از نبود متولی مشخص برای کنترل آسیب‌های اجتماعی می‌افزاید: ۱۹ دستگاه مسئول مرتفع کردن مشکل تکدی‌گری شده‌اند ولی از این مساله غافل هستند که تکدی‌گری زائیده حاشیه‌نشینی است.

گفتنی است که این روزها تکدی گری به عنوان فعالیت ناسالم اقتصادی رواج یافته است که می‌تواند بستر بسیاری از آسیب‌های اجتماعی باشد ضمن اینکه زیبایی بصری شهر اصفهان را نیز تهدید می‌کنند و باید هر چه زودتر برای این پدیده روبه رشد چاره‌ای کارساز اندیشیده شود.



ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار