هزینه تولید طلا با ایجاد بانک طلا کمتر میشود
نایب رئیس انجمن صنفی کارفرمایان استان اصفهان با تاکید بر اینکه هزینه تولید طلا با ایجاد بانک طلا کمتر میشود، گفت: مردم طلا را به جای بانک در اختیار طلافروشان قرار دهند.
نایب رئیس انجمن صنفی کارفرمایان استان اصفهان با تاکید بر اینکه هزینه تولید طلا با ایجاد بانک طلا کمتر میشود، گفت: مردم طلا را به جای بانک در اختیار طلافروشان قرار دهند.
به گزارش ایسنا رضا چینی صبح امروز (سهشنبه) در همایش میز توسعه صادرات طلا کشور در خصوص راهکارهای رونق بازار طلا، اظهار کرد: ارزشافزوده را نهایتا از مشتری میگیرند و شامل سه قسمت قیمت طلا، دستمزد ساخت طلا و دستمزد فروش و فروشگاهی که خواهان فروش طلا است. فروشنده هزینهها را از زمان ساخت طلا تا رسیدن به مشتری، پرداخت و سود آن را از فروش طلا دریافت میکند.
وی با بیان اینکه مردم طلا را به جای بانک با تسهیلات خاص در اختیار طلافروشان قرار دهند و طلافروش نیز در ازای گرفتن طلا هیچ سودی نگیرد و زمانی که طلا به فروش میرود، مشتری پول طلای خود را دریافت کند.
نایب رئیس انجمن صنفی کارفرمایان استان اصفهان با تاکید بر اینکه ماندن طلا در خزانه بانک ملی و هزینه گردش مالی آن در قیمت طلا موثر است، گفت: دنیا با ایجاد بانک طلا و قرار دادن طلا در اختیار افراد، هزینه تمامشده طلا را کاهش میدهد، اما در شرایط کنونی، بازار صادرات و اشتغال در زمینه طلا را از دست دادهایم.
وی اضافه کرد: از زمانی که شمش طلا وارد کشور نشد، بانک مرکزی اجازه واردات شمش طلا و پرداخت نکردن ارزشافزوده داشت، اما طلافروش برای واردات شمش طلا باید ارزشافزوده پرداخت کند، بنابراین شمش طلا به کشور وارد نشد.
چینی افزود: در این شرایط تمام طلافروشان به اجبار طلای ساختهشده را ذوب کرده و طلای جدید میسازند که بازگشت مکرر طلای ساختهشده به گردونه تولید طلای جدید موجب کاهش شفافیت طلا شده است.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر اشتغال و صادرات، بازار داخلی طلا را از دست دادهایم، ابراز امیدواری کرد: با ایجاد بانک طلا، حذف اجرت طلا برای فروشندگان و حل مسئله مالیات بر ارزشافزوده صنعت طلا دوباره رونق گیرد.
عوارض واردات شمش طلا صفر شد
همچنین مدیرکل گمرکات اصفهان در این همایش اظهار کرد: میزان صادرات طلای استان اصفهان در ۶ ماه ابتدای سال ۹۷ نسبت به اوج صادرات سال ۹۰ از حدود ۶۳۰ میلیون دلار به ۲ میلیون دلار کاهش یافته است.
اسدالله احمدی ونهری با بیان اینکه ۲ میلیون دلار صادرات طلا در استان اصفهان از محل موقت شمش طلا است، گفت: در گذشته برای ورود شمش، مالیات بر ارزشافزوده پرداخت میشد و اکنون طبق آییننامه تصویب شده، عوارض واردات شمش طلا صفر شد و برای واردات بدون مجوز بانک مرکزی تنها نیاز به ثبت سفارش است.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف کشور اظهار کرد: نشست تخصصی طلا را ایجاد و دستورالعملها برای سهولت در کار ایجاد میکنیم که مبنایی برای واردات و صادرات طلا تدوین و تنظیم شود.
محمد کشتی آرای افزود: برای صنعت طلا، تسهیلات ویژهای فراهم خواهد شد، همچنین برای ورود موقت طلا، شرایط ویژهای از جمله حذف برخی محدودیتها را در نظر گرفتهایم.
وی تاکید کرد: برای اطمینان از رسیدن طلا به دست سازندگان آن، تمام ورودیهای طلا در سامانه رهگیری ثبت میشود.