فرشاد: حوادث، نخستین علت معلولیت کودکان در اصفهان است
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: حوادث نخستین علت معلولیت کودکان در اصفهان است که به طور آگاهانه یا از روی غفلت والدین دامنگیر کودکان میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: حوادث نخستین علت معلولیت کودکان در اصفهان است که به طور آگاهانه یا از روی غفلت والدین دامنگیر کودکان میشود.
به گزارش تسنیم ، مرضیه فرشاد پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی کودک با اشاره به هفته جهانی کودک اظهار داشت: هفته جهانی کودک بهانهای است تا به خانواده و جامعه یادآوری کنیم که مقطع سنی کودکی از درجه اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی افزود: در نحوه برخورد با کودک باید به این نکات توجه کرد که به چه اصولی توجه کنیم، چگونه رفتار کنیم و نسبت به سال قبل چه تغییراتی باید انجام بدهیم و همچنین در شرایط فعلی فرهنگی اقتصادی با کودک چگونه رفتار کنیم.
تلاش میکنیم تا از تولد کودک معلول جلوگیری کنیم
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه حتی قبل از بارداری، در خدمت کودک هستیم، گفت: از قبل از بارداری در قالب مشاورههای ژنتیک از تولد کودک معلول جلوگیری میشود.
وی ادامه داد: مشاورههای ژنتیک یکی از فرایندهایی است که کماکان در جامعه به آن پرداخته میشود و هر کاری میکنیم تا از تولد کودک معلول جلوگیری کنیم.
فرشاد خاطرنشان کرد: در این راستا با حمایت مالی از مشاورههای ژنتیک و آزمایشات حین بارداری در پیشگیری از تولد کودک معلول تلاش میکنیم.
حوادث، نخستین علت معلولیت کودکان در اصفهان است
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به حوادثی که منجر به معلولیت کودکان میشود، اظهار داشت: کودکان یا به وسیله خانواده یا به وسیلههای مختلف از جمله چرخ گوشت دچار معلولیت یا نقص عضو میشوند.
وی افزود: حوادث نخستین علت معلولیت کودکان در اصفهان است که به طور آگاهانه یا از روی غفلت والدین دامنگیر کودکان میشود.
فرشاد تصریح کرد: مهدهای کودک میتواند به مادران در نگهداری کودک، کمک کند و مشروط بر اینکه زمانی که کودک نزد خانواده است، غفلتی از سوی آنان صورت نگیرد و ما شاهد قطع عضو کودک به وسیله چرخ گوشت یا هر وسیله دیگری نباشیم همینطور کودکان مورد آزار قرار نگیرند و همه کودکان در صحت و سلامت باشند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه هزینه خدمات به کودکان معلول بیشتر از خدمات به سالمندان است، گفت: مراقبت خاص، تغییر ویلچیر، تعویض پروتز و ... هزینههای بسیاری دارد و ما پاسخگوی تمام نیازها نیستیم اما در حد توان سعی میکنیم به کمترین مقدار تقلیل بدهیم.
اعتیاد کودک و نوجوان به حوزه اجتماعی بهزیستی سپرده شده است
وی با اشاره به بحث اعتیاد در جامعه اظهار داشت: در بحث اعتیاد مسیر جدیدی را برای درمان اعتیاد کودکان تعریف شده است.
فرشاد افزود: به دلایلی از جمله افزایش رفتارهای پیشگیرانه و افزایش آمار، درمان اعتیاد کودک و نوجوان به حوزه اجتماعی بهزیستی سپرده شده است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: در گذشته درمان کودکان معتاد در کنار بزرگسالان انجام میشد که در حال حاضر تصمیم در جداسازی آنها داریم و در بعضی از مراکز چنین امری انجام شده است.
خانه سلامت روزانه بهزیستی فعال است
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی وجود دارد، گفت: خانه سلامت روزانه بهزیستی اصفهان، میزبان دختران نوجوانی است که دارای خانواده امن ولی سخت هستند.
فرشاد ادامه داد: در این مرکز به این دختران آموزش داده میشود تا شرایط سخت در خانواده امن را تحمل کنند و از آسیبها در امان باشند.
انجام غربالگری بینایی، شنوایی و اضطراب توسط حوزه پیشگیری بهزیستی
معاون پیشگیری بهزیستی استان اصفهان نیز در ادامه این نشست با اشاره به خدمات مختلف بهزیستی اظهار داشت: در حوزه پیشگیری بهزیستی برای پیشگیری از معلولیتها اقدامات مختلفی انجام میشود.
محمد سعید محمدی خاطرنشان کرد: در این راستا غربالگری بینایی کودکان 3 تا 6 سال، غربالگری شنوایی نوزادان، غربالگری اضطراب و مشاورههای ژنتیک انجام میشود.
وی در مورد غربالگری بینایی گفت: این غربالگری برای سنین 3 تا 6 سال در نظر گرفته شده که طبق آمار سال قبل، 180 هزار کودک مورد غربالگری قرار گرفتند که 7 هزار و 500 کودک مشکوک شناسایی شدند از این میان، اگر مداخله جدی برای 3 هزار و 500 کودک انجام نمیشد، مشکل بینایی پیدا میکردند.
معاون بهزیستی استان اصفهان افزود: برای نوزادان حین تولد نیز غربالگری شنوایی صورت گرفت و در سال گذشته 68 هزار و 400 نوزاد غربالگری شدند که 213 نفر مشکل داشتند که با مراجعه به هنگام از خطر جلوگیری شد.
محمدی ادامه داد: در بحث غربالگری اضطراب و مشاوره ژنتیک نیز افراد مشکوک شناسایی و به مراحل بالاتر ارجاع داده شدند.