رخدادهای آسمانی خرداد ماه 96

هم نشینی تیر و ماه، وداع با هلال صبحگاهی شعبان ، رویت هلال ماه رمضان ، هم نشینی ستاره کندوی عسل با ماه ، هم نشینی ماه و مشتری و رسیدن خورشید به نقطه انقلاب تابستانی از جمله رویدادهای آسمانی خرداد ماه هستند.

رخدادهای آسمانی خرداد ماه 96

به گزارش ایمنا ، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: چهارشنبه سوم خرداد ساعت 5:50 دقیقه صبح سیاره تیر 1.6 درجه شمال هلال ماه قرار می گیرد و رصدگرانی که موفق به مشاهده این هم نشینی آن هم در روشنی هوا قبل از طلوع خورشید شوند وداع با هلال صبحگاهی شعبان را تجربه خواهند کرد.

مهندس مسعود عتیقی افزود: پنجشنبه چهارم خرداد، 14 دقیقه پس از نیمه شب ماه نو خواهد شد و دوره 29.5 روزه خود را کامل می کند و در ساعت 5:53 دقیقه صبح جمعه پنجم خرداد کره ماه به حضیض زمینی (کمترین فاصله با زمین) رسیده و 357 هزار و 210 کیلومتر با کره خاکی زمین فاصله خواهد داشت.

بدیهی است در شامگاه روز جمعه پنجم خرداد متوقع رویت هلال شامگاهی رمضان 1438 هستیم و به این منظور گروه ویژه رویت هلال انجمن نجوم آماتوری ایران در طرح سراسری رویت هلال ماه به ارتفاعات شمال تهران در منطقه توچال رفته و با استفاده از تجهیزات رصدی و تلاش برای رصد با چشم غیر مسلح اقدام می کند.

به گفته عتیقی، سه شنبه 9 خرداد خوشه زیبای ستاره ای کندوی عسل یا M44 که یک خوشه باز ستاره ای است ساعت 1:50 دقیقه بامداد این تاریخ 3.44 درجه شمال ماه خواهد بود و چون در این لحظه ماه در آسمان نیست در شامگاه روز قبل (دوشنبه) هم نشینی ماه با این خوشه زیبای آسمانی را رصدگران پیگر مشاهده می کنند.

وی گفت: چهارشنبه 10 خرداد ساعت 16:29 دقیقه ماه به گره صعودی رسیده و در گردش مداری خود به دور زمین به پایین صفحه مداری زمین می خزد؛ در شامگاه همین روز ستاره دل شیر (قلب الاسد) تنها 0.3 درجه در ساعت 20:38 دقیقه شمال ماه خواهد بود و یک عبور خراشان (خیلی نزدیک به ماه) از این ستاره را رصد گران شاهد هستند.

عتیقی ادامه داد: پنجشنبه 11 خرداد ماه ساعت 17:12 دقیقه به وضعیت تربیع اول می رسد ؛ شنبه 13 خرداد ملکه آسمان صبحگاهی سیاره ناهید بهترین شرایط را برای رصد در بامداد دارد و بیش از سه ساعت قبل از طلوع خورشید از افق شرق طلوع خواهد کرد. بدیهی است در ساعت 13:30 دقیقه این روز سیاره مذکور به حداکثر کشیدگی غربی خود رسیده و 45.9 درجه با مهرتابان جدایی دارد.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، یکشنبه 14 خرداد و در حقیقت ساعت 4:27 دقیقه بامداد غول منظومه خورشیدی سیاره برجیس (مشتری) 2.3 درجه جنوب ماه است و هم نشینی ماه و مشتری رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: چهارشنبه 17 خرداد ساعت 7:49 دقیقه صبح سیاره تیزپای منظومه خورشیدی تیر (عطارد) 5.3 درجه جنوب خوشه پروین قرار دارد و با توجه به وضعیت روز در این ساعت برای مشاهده این پدیده باید قبل از روشنی هوا و طلوع خورشید علاقمندان برای رصد اقدام کنند.

عتیقی افزود: جمعه 19 خرداد ساعت 2:51 دقیقه بامداد ماه به اوج مداری خود نسبت به زمین می رسد و شش هزار و 402 کیلومتر در این لحظه با زمین فاصله خواهد داشت؛ همچنین ساعت 17:40 دقیقه ماه به وضعیت بدر یا ماه کامل می رسد. وی گفت:شنبه 20 خرداد سیاره حلقه بر گردن کیوان ساعت 5:55 دقیقه صبح، 3.1 درجه در جنوب ماه قرار دارد و در این شب کمترین جدایی ماه با کیوان قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: سه شنبه 23 خرداد ساعت 4:30 دقیقه بامداد سیاره ناهید به اوج خورشیدی می رسد . پنجشنبه 25 خرداد در ساعت 7:10 دقیقه صبح ماه به گره نزولی رسیده و در حرکت مداری به دور زمین به پایین صفحه مداری زمین می رود. همچنین در ساعت 13:30 دقیقه این روز سیاره حلقه بر گردن کیوان به مقابله رسیده و در شبانگاه پنجشنبه 25 خرداد بهترین شرایط رصد این سیاره برای علاقمندان از درون تلسکوپ جهت تصویربرداری از این سیاره زیبا فراهم است.

عتیقی گفت: جمعه 26 خرداد ساعت 23:56 دقیقه ماه به وضعیت تربیع آخر خواهد رسید. دوشنبه 29 خرداد از ساعت 17:30 دقیقه سیاره تیر به حضیض خورشیدی می رسد؛سه شنبه 30 خرداد سیاره ناهید ساعت 1:43 دقیقه پس از نیمه شب 2.4 درجه شمال ماه قرار دارد و چهارشنبه 31 خرداد 96 ساعت 8:55 دقیقه صبح خورشید به نقطه انقلاب تابستانی رسیده و تابستان از این لحظه در نیم کره شمالی آغاز می شود.

وی ادامه داد: ساعت 18:30 دقیقه چهارشنبه 31 خرداد سیاره تیر به موازنه بیرونی رسیده و در سمت دیگر خورشید نسبت به زمین قرار دارد و طبیعتا در این شرایط در روزهای قبل و بعد از این تاریخ قابل رصد نخواهد بود.

ارسال نظر