آزادسازی کارخانه روغن نباتی ناز
«استانداردسازی مواد و مصالح ساختمانی با توجه به تأثیری که در حوزه خدمات شهری دارد، ضروری است.» این بخشی از سخنان فتح ا... معین، رئیس شورای شهر اصفهان در پنجاهویکمین جلسه علنی شورای شهر بود. معین با اشاره به تولید و عرضه مواد و مصالح ساختمانی غیراستاندارد گفت: برای داشتن ساختمانهای پایدارتر باید مانع استفاده از مواد و مصالح غیراستاندارد در پشهرروژههای ساختمانی شد.
اصفهان امروز: «استانداردسازی مواد و مصالح ساختمانی با توجه به تأثیری که در حوزه خدمات شهری دارد، ضروری است.»
این بخشی از سخنان فتح ا... معین، رئیس شورای شهر اصفهان در پنجاهویکمین جلسه علنی شورای شهر بود. معین با اشاره به تولید و عرضه مواد و مصالح ساختمانی غیراستاندارد گفت: برای داشتن ساختمانهای پایدارتر باید مانع استفاده از مواد و مصالح غیراستاندارد در پروژههای ساختمانی شد. معین همچنین با اشاره بهروز جهانی نابینایان با تأکید بر اقدامات مثبت شهرداری در مناسبسازی فضای شهری برای نابینایان گفت: ضروری است تا شهرداری در جهت مناسبسازی اماکن عمومی، مذهبی و پرتردد برای این قشر از جامعه اقدام کند.
پس از قرائت نامهها، لوایح و طرحهای واصله به شورا توسط منشی دو فوریت طرح ایجاد کمیسیون اجتماعی و محیطزیست به درخواست هشت نفر از اعضای شورای شهر مطرح شد. مهدی مقدری، عضو شورا با استناد به آئیننامه کمیسیون ماده 91 تبصره 1 ارائه این طرح در صحن شورا را خلاف قانون دانست و گفت: ازنظر آییننامهای مسیر قانونی برای طرح مذکور طی نشده است و مشکل قانونی دارد. اظهارنظری که معین آن را رد و اعلام کرد: کلیه لوایح و طرحهای شهرداری میتواند با تقاضای قید دو فوریت بررسی شود و نیازی به طی کردن مراحل آئیننامهای ندارد. اظهارنظری که مهدی مزروعی، سخنگوی شورا با رد آن گفت: طبق آییننامه کمیسیون ماده 91 تبصره 1 تغییر تعداد و نام کمیسیونها باید تشریفات قانونی گروه ماده 91 را طی کند، تشریفاتی که طرح ایجاد کمیسیون اجتماعی و محیطزیست آن را طی نکرده است و درنتیجه این طرح ازنظر قانونی محل اشکال است. علیرضا نصراصفهانی، نایبرئیس شورای شهر در ادامه با اشاره به سابقه تغییر نام و اضافه کردن کمیسیون های تخصصی در شورای سوم و چهارم گفت: در دورههای قبل شورا در هنگام اضافه شدن کمیسیون هیچوقت آئیننامه کمیسیون ماده 91 مطرح نبود، اگر این ایراد وارد باشد کلیه مصوبات کمیسیون حملونقل، محیطزیست و فناوری و کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری باطل است.
مقدری در توضیح غیرقانونی بودن این طرح گفت: در صورت تصویب طرح در شورا چون تشریفات قانونی آن طی نشده است، فرمانداری آن را رد میکند. اظهارنظری که معین در پاسخ به آن گفت: ایرادی ندارد اگر اشکال داشت رد شود.
پس از اعلام نظر موافقان و مخالفان برای ایجاد کمیسیون محیطزیست مقدری و مزروعی اعلام کردند حتی در صورت تصویب چون مصوبه مراحل قانونی را برای تصویب طی نکرده است با طرح شکایت به مراجع قانونی حکم نقص مصوبه را خواهند گرفت، چراکه معتقدند در این موضوع قانون نادیده گرفته شده است. درنهایت پس از رأیگیری طرح پیشنهادی هشت نفر از اعضای شورای شهر درباره تشکیل کمیسیون اجتماعی و محیطزیست با 9 رأی موافق به تصویب رسید.
در ادامه جلسه لایحه تفریغ بودجه و گزارش بازرس قانونی و حسابرسان از عملکرد 96 سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی با 11 رأی موافق و لایحه پیشنهادی درباره عقد قرارداد مطالعات پدافند غیرعامل با شرح خدمات ابلاغی سازمان پدافند غیرعامل کشور با 10 رأی موافق تصویب شد. بررسی لایحه آزادسازی محل کارخانه روغن نباتی دستور بعدی جلسه روز گذشته شورا بود. لایحهای که حضور نداشتن سید احمد حسینی نیا، معاون شهرسازی، معماری و عمران و علیرضا صلواتی، معاون حملونقل و ترافیک برای ارائه توضیحات تکمیلی درباره ایجاد خیابان کمکی برای خیابان امام خمینی(ره) بر حاشیههای این لایحه افزود.
نصیر ملت، رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری از مهرداد محلوجی نماینده معاون شهرسازی و معماری خواست تا شفاف اعلام کند که آیا ایجاد خیابان کمکی برای خیابان امام خمینی (ره) بر اساس مطالعات ترافیکی است یا نه. پرسشی که محلوجی در پاسخ به آن گفت باید معاونت حملونقل دراینباره نظر دهد چون در تخصص و حوزه کاری معاونت حملونقل است. محلوجی ادامه داد: بهطور شفاف تاکنون مطالعات حملونقلی در این مورد ارائه نشده است. حمید اشرفی شهردار منطقه 11 در تائید لایحه آزادسازی محل کارخانه روغن نباتی و ایجاد جاده کمکی برای آن گفت: معاون حملونقل و ترافیک شهرداری بهصورت شفاهی با این اجرای این طرح موافقت کردهاند. اشرفی ادامه داد: ایجاد جاده کمکی خیابان امام خمینی(ره) در طرح تفصیلی و جامع شهر دیدهشده است و با این عنوان مکانها از مردم خریداریشده و اگر این طرح اجرا نشود به گروهی از مردم ظلم میشود. اشرفی در ادامه با اشاره به ساخت پارک آبوآتش در کنار کارخانه روغن نباتی ناز گفت: تاکنون حدود 11 هزار مترمربع از پشت کارخانه تملک شده است.
در ادامه جلسه نصراصفهانی بابیان اینکه طی تماس تلفنی نظر صلواتی معاون حملونقل را جویا شده است، گفت: هرچند موفق به صحبت با صلواتی نشدم، اما او اعلام کرد که همزمان با جلسه شورا، بحث ایجاد خیابان کمکی امام خمینی(ره) در کمیسیون ماده 5 در حال بررسی است.
شیرین طغیانی، رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورا بابیان اینکه شهرداری تاکنون به ابهامات و سؤالات مطرحشده در این طرح پاسخ روشنی نداده است، گفت: نقشه و طرحهای ارائهشده توسط شهرداری شفاف نیست و نیاز به تجزیهوتحلیل دارد در طرح از گستره ویژه صحبت شده است اما مشخص نیست منظور از این گستره چیست. با توجه به بارگذاری که قرار است در منطقه ایجاد شود آیا این حجم بارگذاری سبب نمیشود تا خیابان امام خمینی (ره) به خیابان کمکی برای این مجموعه تبدیل شود. طغیانی ادامه داد: قرار بود معاونان شهردار در این جلسه به پرسشها و ابهامات پاسخ دهند، چراکه بدون توضیح و جواب نمیتوان تصمیمگیری کرد. پس از صحبتهای طغیانی برای بازگشت لایحه به کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران برای بررسی بیشتر رأیگیری شد که رأی نیاورد. ملت، رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری با گلایه از عجله اعضای شورای شهر برای تصویب بزرگترین پروژه شهری در طول یک سال گذشته به مبلغ 43 میلیارد تومان گفت: تصمیمگیریها باید بر اساس اولویتها و توان مالی شهرداری در اجرا باشد. آیا این پروژه در اولویت قرار دارد یا قرار است یک پروژه نیمهتمام دیگر به شهر اضافه شود. ملت ادامه داد: امروز باید اشتباهات مدیران گذشته را جبران کنیم. مدیرانی که همچنان مشغول به کار هستند. حداقل درخواست این است که قبل از رأی دادن اطلاعات کافی نسبت به موضوع به دست آوریم. در شورا هیچ تعهدی به کسی نداریم در شورا اساس کار بر حفظ منافع شهر است پس با توجه به بررسی های کارشناسانه اقدام کنیم. نخست بحثهای کارشناسی را بررسی و سپس با اطمینان رأی دهیم.
ملت خطاب به خبرنگاران گفت: اعلام کنید که اعضای شورای شهر در حالی به بزرگترین توافق یک سال گذشته شهرداری رأی دادند که معاون شهرسازی، معماری و عمران شهردار و معاون حملونقل و ترافیک شهرداری در جلسه برای ارائه توضیحات حضور نداشتند. اظهارنظری که مهدی مقدری دیگر عضو شورا در واکنش به آن گفت: اصل بر برائت افراد است. درباره این طرح هم باید نظرات کارشناسان شهرداری را بپذیریم. در شهر به ما میگویند چرا مدیریت جدید پروژه ندارد. برای اجرای پروژه نیاز به زمین است که با تصویب این طرح 59 هزار مترمربع زمین در اختیار شهرداری قرار میگیرد. مقدری گفت: نباید کاری کنیم که سرمایهگذار به مدیریت شهری بیاعتماد شود. درنهایت لایحه آزادسازی محل کارخانه روغن نباتی ناز با 9 رأی موافق به تصویب رسید.