جلوگیری از کم‌خونی و افزایش وزن با ذرت

اگر می‌خواهید درباره فواید و خواص ذرت، خواص ذرت خام، خواص ذرت برای پوست، فواید ذرت و خواص درمانی ذرت بدانید با ما همراه باشید.

اگر می‌خواهید درباره فواید و خواص ذرت، خواص ذرت خام، خواص ذرت برای پوست، فواید ذرت و خواص درمانی ذرت بدانید با ما همراه باشید.
به گزارش تسنیم، در این مطلب اطلاعاتی درباره فواید و خواص ذرت، خواص ذرت خام، خواص ذرت برای پوست، فواید ذرت و خواص درمانی ذرت می‌خوانید.
ذرت می‌تواند دیابت را مدیریت کند، جلوی بیماری‌های قلبی را بگیرد، فشار خون را کاهش دهد، و از نقص لوله‌ی عصبی در هنگام تولد پیش‌گیری کند. ذرت، یا بلال، یکی از پرمصرف‌ترین غلات در دنیا است و در بسیاری از کشور‌ها اصلی‌ترین غذای مردم به‌حساب می‌آید.

ذرت چیست؟

ذرت یا بلال نوعی غله است که اولین بار در مکزیکو کشف شد. بیشتر مواد غذایی این گیاه در دانه‌هایش قرار دارد و بیشترین مصرف را هم همین دانه‌ها دارند. ذرت بسته به اینکه در چه جایی بروید و از چه گونه‌ای باشد رنگ متفاوتی پیدا می‌کند. یک گونه‌ی ذرت، به‌نام ذرت شیرین، دارای قند بیشتر و نشاسته‌ی کمتری نسبت به ذرت‌های معمولی است.

حقایقی درباره‌ مواد مغذی موجود در ذرت

ذرت نه‌تن‌ها کالری لازم برای سوخت‌وساز روزانه‌ی بدن را فراهم می‌کند، بلکه منبعی مفید برای تامین ویتامین‌های آ، بی، ئی، و انواع مواد معدنی است. فیبر زیاد موجود در این گیاه نقش مهمی در پیش‌گیری از مشکلات گوارشی مثل یبوست، بواسیر، و سرطان روده‌ی بزرگ بازی می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های ذرت نیز ضد عوامل سرطان‌زا هستند و از آلزایمر جلوگیری می‌کنند.

فواید ذرت برای سلامتی

ذرت به‌خاطر داشتن مواد مغذیِ باکیفیت فایده‌های زیادی برای سلامتی دارد. نه‌تن‌ها تزئین خوشمزه‌ای برای غذا‌های اصلی به‌حساب می‌آید، بلکه فیتوکمیکال‌های موجود در آن از بدن در مقابل انواع بیماری‌های مزمن نیز حفاظت می‌کند. در ادامه با بعضی از فواید ذرت که به‌کمک تحقیقات متعدد ثابت شده آشنا می‌شویم.

جلوگیری از بواسیر

فیبر موجود در یک فنجان ذرت می‌تواند 18.4 درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فیبر را تامین کند. فیبر باعث رفع مشکلات گوارشی می‌شود، از جمله یبوست و بواسیر، و احتمال ابتلا به سرطان روده را کم می‌کند، چون ذرت جزو غلات کامل محسوب می‌شود.
مدت‌های مدیدی است که از مصرف فیبر به‌عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات روده‌ای گفته می‌شود، اما داده‌های ناکافی و متخالف باعث شده ارتباط میان فیبر و کاهش خطر سرطان مخدوش بماند، هرچند ثابت شده که مصرف غلات کامل باعث کاهش خطر این بیماری می‌شود. فیبر میزان دفع را افزایش می‌دهد، و به افزایش حرکات کرم‌مانند مجرا‌های گوارشی و ترشح شیره‌های گوارشی و صفرا کمک می‌کند. همچنین به حجم مدفوع می‌افزاید و در نتیجه باعث کاهش احتمال ابتلا به اسهال و سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر می‌شود.

باعث رشد می‌شود

ذرت سرشار از انواع ویتامین بی است، به‌خصوص تیامین و نیاسین. تیامین برای حفظ سلامت عصب‌ها و عملکرد‌های شناختی لازم است. کمبود نیاسین به بیماری پلاگر می‌انجامد، بیماری‌ای که مشخصه‌اش اسهال، زوال عقل، و درماتیت است و در افرادی که دچار بدغذایی باشند مشاهده می‌شود. ذرت همچنین منبع خوبی برای تامین اسید پانتوتنیک است. این ماده نوعی ویتامین بسیار حیاتی است که بدن برای سوخت‌وساز کربوهیدرات، پروتئین، و لیپید به آن احتیاج دارد. کمبود اسیدفولیک در زنان باردار به کاهش وزن جنین منجر می‌شود و همچنین ممکن است نوزاد به‌خاطر همین کمبود دچار نقص لوله‌ی عصبی شود. ذرت می‌تواند بخش زیادی از نیاز بدن به فولات را تامین کند، و مانع پدیدآمدن چنین ضایعاتی شود. دانه‌های ذرت سرشار از ویتامین ئی هستند، که آنتی‌اکسیدانی طبیعی است و وجود آن برای رشد بدن و حفاظت از آن در برابر بیماری‌ها و مشکلات جسمی بسیار لازم است.

افزایش وزن

ذرت کالری زیادی دارد و از اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در بسیاری از مناطق محسوب می‌شود. انرژی هر 100 گرم ذرت برابر با 342 کالری است، یعنی ذرت در رده‌ی پرانرژی‌ترین غلات قرار دارد. برای همین است که وقتی کسی می‌خواهد سریع وزن‌اش را افزایش دهد سراغ آن می‌رود. با توجه به اینکه کاشت و برداشت و نگهداری از این ماده‌ی غذایی به‌نسبت آسان است، در بسیاری از کشور‌هایی که اقتصادشان مبتنی بر کشاورزی است از آن برای تغذیه و حیات مردمان‌شان استفاده می‌کنند.

تامین مواد معدنی اساسی

ذرت حاوی مواد معدنی زیادی است که به انواع روش‌ها به بدن سود می‌رسانند. در تمام انواع ذرت فسفر، منیزیم، منگنز، روی، آهن، و مس پیدا می‌شود. همچنین نیاز بدن به مواد معدنی کم‌نیاز [موادی معدنی‌ای که برای بدن به‌مقدار بسیار کم ضروری هستند]، از جمله سلنیوم، نیز با خوردن ذرت تامین می‌شود. فسفر برای رشد متعادل، سلامت استخوان‌ها، و عملکرد بهینه‌ی کلیه‌ها لازم است. منیزیم برای داشتن ضربان قلب عادی و برای افزایش تراکم استخوان‌ها مورد نیاز است.

پیش‌گیری از سرطان

طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کورن‌ول انجام پذیرفته، ذرت منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا مبارزه می‌کنند. برخلاف دیگر مواد خوراکی، با پختن ذرت شیرین، مقدار آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن افزایش هم پیدا می‌کند. ذرت منبعی غنی از یکی از ترکیبات فنولیک به‌نام اسید فرولیک است. این ماده یک نوع عامل ضدسرطان است که در مبارزه با تومور‌هایی که به سرطان کبد و سینه منتهی می‌شوند عملکرد مفیدی از خود نشان می‌دهد. آنتوسیانین‌هایی که در ذرت بنفش یافت می‌شوند نیز بدن را از رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا پاک‌سازی می‌کنند. محققان نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند احتمال ابتلا به بسیاری از انواع سرطان‌های خطرناک را کاهش می‌دهند، چون می‌توانند کاری کنند که سلول‌های سرطانی خودکشی کنند، اما کاری به کار سلول‌های سالم ندارند. این ویژگی به‌خصوص از این جهت مهم است که فیتوکمیکال‌ها منبع آنتی‌اکسیدان هستند. فیتوکمیکال‌ها نیز به مقدار زیاد در ذرت وجود دارند.

محافظت از قلب

طبق تحقیقات، روغن ذرت دارای خواص آنتی‌آتروژنیک بر میزان کلسترول است. به‌همین‌خاطر، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. به‌خصوص، روغن ذرت بهترین راه برای افزایش سلامت قلب است و این به‌خاطر این است که ذرت حاوی اسید‌های چرب بهینه است. اسید‌های چرب امگا 3 باعث حذف کلسترول‌های بد از بدن می‌شوند. این کار احتمال اینکه شریان‌ها گرفته شوند را کاهش می‌دهد، فشار خون را پایین می‌آورد، و احتمال حمله‌ی قلبی و سکته را نیز کم می‌کند.

جلوگیری از کم‌خونی

ذرت باعث جلوگیری از کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین‌ها می‌شود. ذرت، همچنین، مقدار زیادی آهن دارد که یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن برای ساخت گلبول‌های قرمز خون است. کمبود آهن نیز یکی از دلایل اصلی کم‌خونی است.

کاهش کلسترول‌های LDL

طبق گفته‌ی ژورنال نوتریشنال بایوکمیستری، مصرف روغن سبوس ذرت باعث کاهش جذب کلسترول در بدن می‌شود و در نتیجه پلاسما LDL ، یا کلسترول‌های بد، کاهش می‌یابند. همان‌طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، این کاهش در کلسترول‌های LDL به‌معنای کاهش در کسترول‌های HDL یا کلسترول‌های خوب (که تاثیرات مثبتی بر بدن دارند) نیست. فواید کلسترول‌های خوب عبارت‌اند از کاهش بیماری‌های قلبی، جلوگیری از تصلب شرایین، و پاک‌کردن بدن از وجود رادیکال‌های آزاد.

سلامت چشم و پوست

ذرت زرد از منابع غنی بتاکاروتن است. بتاکاروتن در بدن تشکیل ویتامین آ. می‌دهد و برای داشتن دید خوب و پوست سالم مورد نیاز است. بتاکاروتن منبعی عالی برای ویتامین آ. است، چون در بدن تغییر شکل پیدا می‌کند و به‌اندازه‌ای که بدن احتیاج به ویتامین آ. دارد نیازش را رفع می‌کند. ویتامین آ. اگر زیاد مصرف شود مسمومیت ایجاد می‌کند، برای همین تامین آن از طریق بتاکاروتن راه بهتری است. بتاکاروتن همچنین برای سلامت پوست و غشای مخاطی نیز مفید است و همچنین، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. بتاکاروتنی که در بدن تبدیل به ویتامین آ. نشده باشد نقش آنتی‌اکسیدانی بازی می‌کند و با بیماری‌های مهلکی همچون سرطان و بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کند. علی‌رغم این صحبت‌ها، سیگاری‌ها باید مراقب مصرف بیتاکاروتن باشند، چون افراد سیگاری‌ای که در بدن‌شان میزان بتاکاروتن بالا باشد بیشتر به سرطان ریه مبتلا می‌شوند، درحالی‌که احتمال مبتلاشدن غیرسیگاری‌هایی که بتاکاروتن بالا دارند به سرطان ریه کم است.

کنترل دیابت

به‌نظر می‌رسد، در دهه‌های اخیر، جهان از اپیدمی دیابت رنج می‌برد. سازوکار دقیق این اتفاق را به‌راحتی نمی‌توان مشخص کرد، اما این بیماری تا حد زیادی ناشی از تغذیه است. مطالعات نشان می‌دهد مصرف ذرت به مدیریت بهتر دیابت‌های شیرین غیروابسته به انسولین ( NIDDM ) کمک می‌کند، و، به‌خاطر وجود فیتوکمیکال‌های فنولیک در ذرت‌های کامل، باعث کاهش فشار خون می‌شود. فیتوکمیکال‌ها می‌توانند جذب و ترشح انسولین را در بدن تنظیم کنند و با این کار احتمال بالاوپایین‌شدن قند خون بیماران دیابتی را کاهش دهند و برای آن‌ها امکان زندگی‌ای عادی‌تر فراهم کنند.

فواید آرایشی‌بهداشتی

از نشاسته‌ی ذرت در تولید بسیاری از محصولات آرایشی استفاده می‌شود. همچنین، از این ماده می‌توان برای درمان جوش‌ها و حساسیت‌های پوستی به‌صورت موضعی مصرف کرد. محصولات تولیدشده از ذرت را می‌توان جایگزین محصولات آرایشی نفتی، که سرطان‌زا هستند، کرد. بسیاری از کرم‌های سنتی از وازلین به‌عنوان پایه استفاده می‌کنند. این ماده روزنه‌های پوست را می‌بندد و باعث بدترشدن مشکلات پوستی می‌شود.

چه ذرتی را انتخاب کنیم؟ ذرت‌ها را چگونه نگه داریم؟

ذرت را در سرتاسر دنیا از بازار‌های محلی می‌توان تهیه کرد. چه بهتر که همیشه از نوع تازه‌ی آن استفاده کنید، اما ذرت یخ‌زده هم در بازار‌ها پیدا می‌شود و می‌توانید از آن‌ها هم مصرف کنید. البته بلال تازه این مزیت را دارد که غلافش خشک نشده است. ضمناً، ذرت‌های تازه را در عرض چند روز مصرف کنید وگرنه مزه‌ی آن از بین می‌رود. برای نگهداری طولانی‌مدت ذرت، غلاف آن‌ها را نکنید و آن‌ها را در ظرفی هوابندشده داخل یخچال بگذارید.

ایده‌هایی برای مصرف ذرت

ذرت بخارپز: ذرت تازه را تمیز کنید و در ظرفی پر از آب بپزید. به آن کره، لیمو، و نمک اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.

سوپ و سالاد: ذرت‌های پخته را به سالاد و سوپ اضافه کنید تا طعم جدیدی پیدا کنند. پیاز و گوجه و کاهوی خردشده را با ذرت‌های پخته داخل ظرفی مخلوط کنید. به آن نمک و فلفل و آبلیمو و روغن زیتون بیفزایید.

هشدار

ذرت حاوی مقادیر زیادی اسید‌های چرب است، بنابراین کسانی که احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی دارند، با مصرف ذرت ممکن است مشکل خود را وخیم‌تر کنند و وضعیت‌شان به مرحله‌ی خطرناکی برسد. همچنین، از ذرت برای تهیه‌ی شربت پر از فراکتوز ذرت استفاده می‌شود، که یک نوع شیرین‌کننده‌ی صنعتی است. شربت ذرت از شکر خطرناک‌تر است و باعث چاقی می‌شود و همچنین قند خون را نیز به‌شدت بالا می‌برد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار