کاهش مصرف شیشه از ۲۸ به ۸ درصد / رشد ۴۴ درصدی کشفیات موادمخدر
معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در کاهش مصرف مواد پرخطر گفت: بر همین اساس مصرف شیشه در کشور از ٢۵ تا ۲۸ درصد به ٨ درصد کاهش یافته و از رتبه سوم مصرف مواد به رتبه دوم رسیده است.
معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در کاهش مصرف مواد پرخطر گفت: بر همین اساس مصرف شیشه در کشور از ٢۵ تا ۲۸ درصد به ٨ درصد کاهش یافته و از رتبه سوم مصرف مواد به رتبه دوم رسیده است.
به گزارش ایسنا، نجیب حسینی در مراسم تودیع و معارفه دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه یکی از نخستین سیاستهای رحمانیفضلی، دبیرکل سابق ستاد طی ۵ سال گذشته این بود که باید از حداکثر ظرفیتها استفاده کنیم گفت: اولین اقدام وی تمرکز بر اجرایی کردن سیاستهای کلی مقام معظم رهبری بوده که طی آن ۲۰ جلسه مشترک با نهادهای مختلف برگزار شد. این سیاست ها بسیار جامع و کامل بودند.
وی افزود: رحمانی فضلی معتقد بودند که مبارزه صرفا امنیتی و انتظامی نیست، با این وجود طی این مدت کشفیات مواد مخدر تا ۴۴ درصد رشد داشته است. در حال حاضر ۹۸ درصد مردم جامعه سالم هستند و اگر خوب عمل کنیم این تعداد افراد سالم به کمک ۲ درصد از مصرف کنندگان مواد مخدر میآیند به همین دلیل بر استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد تاکید شده است.
معاون اداری و امور مالی و مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در مدت ۵ سال اخیر هزار سمن به تعداد سازمانهای مردم نهاد افزوده شده است،گفت: از آغاز فعالیت ما ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر ۱۷ هزار نفر بود که در حال حاضر به ۸۱ هزار نفر در سراسر کشور رسیده و این افزایش ظرفیت با کمک سازمانهای مردم نهاد اتفاق افتاده است. همچنین در تهران تنها ۴۰۰ نفر ظرفیت دولتی برای نگهداری معتادان وجود داشت که این میزان به ۸۰۰۰ نفر ظرفیت افزایش یافته است.
حسینی با بیان اینکه در هیچ دورهای از تشکیل دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر مانند این دوره شاهد همراهی و همکاری استانداران کشور نبودهایم، اظهار کرد: نکته مهم دیگر تشکیل ساختار اداری در دستگاههای اجرایی کشور است که این اتفاق امروز محقق شده است. همچنین آقای علی لاریجانی در مجلس در دو سال اخیر مشاور مبارزه با مواد مخدر منصوب کردند همچنین سطح همکاریها با سیستم قضایی به بالا ترین شکل ممکن رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه از دیگر اقدامات رحمانی فضلی ایجاد حساسیت بین سران قوا هیات دولت در حوزه مواد مخدر بوده است تصریح کرد: بر این اساس اطلاعات به شکل شفاف و روشن در دسترس عموم قرار گرفته است چرا که آقای رحمانی معتقد هستند موضوع محرمانه ای با مردم نداریم و این حساسیت نیز به دلیل اطلاعرسانی دقیق و شفاف ایجاد شده است.
معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: تمرکز بر اقدامات اطلاعاتی بهویژه در شرق کشور نیز باعث شده است که سرانه کشف مواد مخدر از ۱۹۱ کیلوگرم به ۳۴۶ کیلوگرم افزایش یابد همچنین تغییر بخش از جغرافیای مواد مخدر از افغانستان به سمت جنوب کشور از دیگر تغییرات به وجود آمده است. با این وجود از دیگر اقدامات، کاهش مصرف مواد پرخطر بوده بهطوری که مصرف ۲۵ تا ۲۸ درصدی شیشه به ٨ درصد کاهش یافته و از رتبه دوم به سوم رسیده است.
وی با اشاره به تشکیل ۲۴۰ کانون دانشجویی گفت: با کمک وزارت ورزش و جوانان حدود ۲۳۰۰ خانه روستایی نیز در مناطق محروم تشکیل شده است. همچنین برای اولین بار طرح صیانت از بهبود یافتگان نیز اجرایی شده است و ۸۰۰۰ نفر از بهبودیافتگان با استفاده از تسهیلات بانکی که مشغول به کار شدهاند.
حسینی در پایان اظهارکرد: در آینده نزدیک شاهد تحول در قانون مبارزه با مواد مخدر هستیم بهطوری که طرح جدیدی برای ضربه زدن به باندهای قاچاق ارایه خواهد شد.