مجوز چایخانه ها در اصفهان به شرط عرضه نکردن قلیان صادر می شود

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت : مجوزها و پروانه کسب جدید برای فعالیت چایخانه داران به شرط عرضه نشدن قلیان و نظارت های صورت گرفته بر آنها صادر می شود

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت : مجوزها و پروانه کسب جدید برای فعالیت چایخانه داران به شرط عرضه نشدن قلیان و نظارت های صورت گرفته بر آنها صادر می شود
اسرافیل احمدیه در گفت و گو با ایرنا افزود: در جلسه اخیر کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی استان مقرر شد وفق مقررات، صدور پروانه کسب چایخانه داران از سرگرفته شود و با نظارت بر فعالیت آنها از تخلفات احتمالی در عرضه قلیان جلوگیری به عمل آید.
وی با بیان اینکه مشکلاتی در صدور پروانه کسب چایخانه داران با مرکز بهداشت در اصفهان وجود داشت، تصریح کرد : روند صدور پروانه کسب جدید در چند ماه اخیر متوقف مانده بود و مرکز بهداشت در این زمینه اظهار نظر نمی کرد.
وی ادامه داد : این موضوع در کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی با حضور نمایندگان مرکز بهداشت اصفهان بررسی و مقرر شد که ابتدا مرکز بهداشت اقدام به بازدید از چایخانه های متقاضی پروانه کسب کند و پس از آن برای تایید یا رد مجوز درخواستی اقدام شود.
رییس اتاق اصناف اصفهان در این باره به ایرنا گفت : روند صدور پروانه کسب چایخانه داران در چند ماه اخیر به دلیل اینکه مرکز بهداشت همه آنها را رد می کرد، متوقف شده بود.
رسول جهانگیری افزود : مرکز بهداشت با این احتمال که ممکن است در این چایخانه ها اقدام به عرضه قلیان شود نسبت به تایید صدور پروانه کسب اقدام نمی کرد.
وی خاطرنشان کرد : با مذاکره و بحث های صورت گرفته در این زمینه در جلسه اخیر کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی استان اصفهان، مقرر شد که نمایندگان مرکز بهداشت ابتدا نسبت به بازدید از چایخانه ها متقاضی پروانه کسب اقدام و پس از آن برای صدور مجوز، اعلام نظر کنند.
به گفته وی بین 200 تا 300 تقاضای پروانه کسب چایخانه در اصفهان در انتظار صدور مجوز است.
به گزارش ایرنا، ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی از سال 94 ابلاغ شد و طرح جمع آوری قلیان از چایخانه ها از مرداد سال 95 توسط مرکز بهداشت و با همکاری قوه قضاییه و نیروی انتظامی در اصفهان به اجرا در آمد و به دنبال آن تعدادی از آنها بدلیل اصرار بر عرضه قلیان، پلمب شدند.
در سه سال گذشته ممانعت از عرضه قلیان با استناد به اینکه چایخانه ها بعنوان اماکن عمومی معرفی شدند، صورت می گرفت اما اواخر سال گذشته بود که فوریت استفساریه تبصره یک ماده 13 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات توسط تعدادی از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
بر اساس این استفساریه، اماکن عمومی در تبصره یاد شده، شامل چایخانه ها و قهوه خانه های سنتی و اتاق های استعمال دخانیات در فرودگاه ها و پایانه های مسافربری نخواهد شد و به عبارتی دیگر چایخانه ها و قهوه خانه ها از شمول اماکن عمومی خارج می شوند.
بدین ترتیب از خرداد امسال تعدادی از چایخانه های پلمب شده که از قبل مجوز داشتند و پروانه کسب آنها هنوز از نظر زمانی دارای اعتبار بود، بازگشایی شدند و بسیاری از آنها اقدام به عرضه قلیان کردند.
حسین صفاری مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد که بر اساس دستور جدید 61 چایخانه در اصفهان واجد شرایط بازگشایی شناخته شدند اما در عمل شاهد بودیم که حدود 290 چایخانه بازگشایی شدند.
صفاری تاکید کرد : بیشتر این چایخانه ها از دید مرکز بهداشت اصفهان، فاقد صلاحیت بهداشتی بویژه بدلیل عرضه قلیان هستند.

ارسال نظر