آمار تجرد نگران کننده است
یک جامعه شناس گفت: افزایش سن ازدواج و سخت شدن آغاز زندگی مشترک موجب شده است تعداد جوانانی که به زندگی مستقل و مجردی روی میآورند به طرز نگران کنندهای افزایش پیدا کند.
یک جامعه شناس گفت: افزایش سن ازدواج و سخت شدن آغاز زندگی مشترک موجب شده است تعداد جوانانی که به زندگی مستقل و مجردی روی میآورند به طرز نگران کنندهای افزایش پیدا کند.
سامان نافعالحسین در گفتوگو با ایسنا، در خصوص افزایش آمار تجرد طلبی در کشور اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد هستیم تعداد جوانانی که در تلاش برای آغاز زندگی مجردی هستند در حال افزایش است.
وی ادامه داد: افزایش این آمار میتواند علل متعددی داشته باشد. برای مثال یکی از علل تغییر شرایط، سخت شدن تشکیل خانواده و ازدواج است که جوانان را به زندگی مجردی سوق میدهد.
این جامعه شناس شهری افزود: در دهه گذشته، سبک زندگی و ساختارهای اجتماعی به واسطه شبکههای اجتماعی و مجازی با سرعت بسیار زیادی تغییر کرد و همین مساله موجب شد شکافی عمیق میان نسلها به وجود آید. این شکاف نسلی باعث نبود درک متقابل در میان والدین و فرزندان شده است.
نافعالحسین گفت: نبود درک میان نسلی به زبان ساده، جوانان را از خانه فراری میدهد و به همین دلیل جوانان به محض امکان مالی استقلال، به زندگی مجردی روی میآروند.
وی افزود: نمیتوان گفت این شیوه زندگی و تجرد آسیب اجتماعی است، اما بیشک زمینه را برای بسیاری از آسیبهای اجتماعی هموار کرده و موجب بروز مشکلات متعددی در آینده خواهد شد.
این جامعه شناس تاکید کرد: قطعا اصلیترین دلیل، مشکلات اقتصادی عمیق حاکم بر جامعه است که با توجه به استانداردهای بالای خانوادهها برای ازدواج فرزندان، موجب میل به تجرد میشود. امروز حدود یک میلیون و 500 هزار دختر، بدون آنکه هرگز ازدواج کرده باشند، سن ازدواج را رد کردهاند.
نافعالحسین گفت: برخی آمارها نشان میدهد حدود 11 میلیون جوان در ایران، در انتظار ازدواج هستند و این آمار قدری درباره آینده نگرانی ایجاد میکند. به هر حال دولت باید شرایط ازدواج را با راهکاری به غیر از ارائه وام، سهل کند.