91 درصد سد زاینده رود خالیست

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: میزان ذخیره سد زاینده رود به 129 میلیون متر مکعب معادل حدود 9 درصد گنجایش این مخزن رسیده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: میزان ذخیره سد زاینده رود به 129 میلیون متر مکعب معادل حدود 9 درصد گنجایش این مخزن رسیده است.
حسن ساسانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میزان ورودی به این سد چهار متر مکعب و میزان خروجی از آن 12 متر مکعب بر ثانیه است.
وی اضافه کرد: سال گذشته در چنین روزهایی بدون احتساب آب رها شده برای کشت کشاورزی، 167 میلیون متر مکعب آب در پشت سد ذخیره شده بود.
وی تصریح کرد:بررسی های آماری حاکیست که میزان ذخیره سد زاینده رود در بلند مدت ( دوره 44 ساله) 647 میلیون متر مکعب بوده است و ذخیره کنونی نشان می دهد که چقدر با شرایط قبلی فاصله داریم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان میزان بارش ها در حوضه آبریز زاینده رود از آغاز سال آبی جاری (مهر 97) تاکنون را 46 میلی متر برآورد کرد و گفت: بارش های سال آبی گذشته ( مهر 96 تا پایان 97) نسبت به مدت مشابه گذشته حدود 50 درصد کاهش داشت و همین امر شرایط بحرانی فعلی را رقم زد.
ساسانی تاکید کرد: بارندگی های اخیر را نمی توان به عنوان بارش های مؤثر و جبران کننده کم آبی و خشکسالی تلقی کرد، زیرا شرایط زمین و خاک به گونه ای است که بیشتر آب ناشی از باران نفوذ می کند و به صورت روان آب جاری نمی شود و بخش قابل توجهی از آن نیز تبخیر می شود.
وی با تاکید بر اینکه نباید از مصرف بهینه آب غفلت شد، خاطرنشان کرد: از مردم استان اصفهان و استان های همجوار که از حوضه آبریز زاینده رود بهره مند هستند، می خواهیم صرفه جویی 25 تا 30 درصدی را همچنان ادامه دهند، زیرا بحران آبی فقط مختص فصول گرم نیست و همچنان ادامه دارد.
زاینده‌ رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به طول 350 کیلومتر، از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود 200 کیلومتر پیش می‌ رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه در دهه های اخیر به دلیل خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است و در بالا و پایین دست و در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت یک 1.4 میلیارد متر مکعب بهره برداری شد.

ارسال نظر