کمتر از 10 درصد بن‌‌کارت‌های تخفیف، اینترنتی به فروش رفت

یک و نیم میلیارد تومان بن‌کارت تخفیف به نمایشگاه کتاب اصفهان اختصاص یافته است، در حالی که به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی ضعیف در این زمینه مانع استقبال بیشتر مخاطبان از این طرح شده باشد

یک و نیم میلیارد تومان بن‌کارت تخفیف به نمایشگاه کتاب اصفهان اختصاص یافته است، در حالی که به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی ضعیف در این زمینه مانع استقبال بیشتر مخاطبان از این طرح شده باشد.
به گزارش تسنیم ، شهر اصفهان آخرین بار شهریورماه سال 94 برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی اهالی کتاب و نشر و چاپ را تجربه کرد.
هرچند سال گذشته در چند مقطع صحبت از برگزاری نمایشگاه کتاب در بهمن و حتی اسفندماه به میان آمد، اما این اتفاق هیچ‌گاه رخ نداد تا انتظار اهالی کتاب و شهروندان اصفهانی برای تجربه این رویداد فرهنگی با وقفه دوباره‌ای مواجه شود.
این روزها اما نام نمایشگاه کتاب بار دیگر و از چهارشنبه هفته گذشته بر سردر نمایشگاه بین‌المللی اصفهان در محل پل تاریخی شهرستان به چشم می‌خورد و این نمایشگاه قرار است تا 15 آبان ماه از ساعت 9 تا 20 میزبان علاقمندان باشد.

هرچند ابعاد مختلف برگزاری نمایشگاه کتاب اصفهان مانند زمان برگزاری، نوع کتاب‌های عرضه ‌شده، وجود نگاه تجاری به کتاب، کمبود نگاه خلاقانه در نحوه برگزاری نمایشگاه، تفاوت‌های آشکار در برگزاری این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه کتاب تهران و ... همواره محل بحث و گاهی انتقاد اهالی کتاب و فرهنگ بوده است، اما در این میان یک موضوع دیگر نیز نیاز به واکاوی بیشتر دارد و آن هم نحوه توزیع بن‌های تخفیف نمایشگاه کتاب اصفهان است.

اصغر مختاری معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان پیش از آغاز نمایشگاه کتاب اصفهان از تخصیص یک و نیم میلیارد تومان بن‌کارت به نمایشگاه امسال خبر داد که پیش‌فروش این بن‌ها از 29 مهر تا 5 آبان ماه از طریق سایت موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران انجام شد و خریداران این بن‌ها می‌توانند از تخفیف 20 درصدی استفاده کنند.

وی همچنین از تخصیص بن‌هایی با تخفیف 20 درصدی به صورت دستی به دانش‌آموزان خبر داد که می‌توانند در ایام نمایشگاه از آنها استفاده کنند.

کمتر از 10 درصد بن‌‌کارت‌های تخفیف، اینترنتی به فروش رفت

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان ، درباره جزئیات فروش این بن‌های تخفیف اظهار داشت: تنها کمتر از 10 درصد بن‌ها به صورت اینترنتی به فروش رفت و باقیمانده آن هم‌اکنون در محل نمایشگاه و از طریق باجه‌های بانکی فروخته می‌شود.

مختاری افزود: پیش‌فروش اینترنتی به منظور جلوگیری از ایجاد صف و اتلاف زمان مردم در نمایشگاه در نظر گرفته شده بود، اما عمده بن‌ها در حال حاضر در 10 باجه بانک شهر در محل نمایشگاه به فروش می‌رسد و با نوبت‌دهی به شهروندان، صفی هم تشکیل نشد.

وی درباره اینکه آیا این بن‌ها به خرید نوع خاصی از کتاب‌های عرضه شده اختصاص دارد، گفت: مردم می‌توانند با این بن‌ها هر کتابی از عمومی گرفته تا تخصصی، کمک‌آموزشی و ... را خریداری کنند. علاوه بر این برخی غرفه‌داران نیز تخفیف‌های 10 تا 20 درصدی برای فروش کتاب‌های خود در نظر گرفته‌اند.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پاسخ به اینکه سازمان‌ها از تخفیف جداگانه‌ای بهره‌مند شده‌اند یا خیر، تصریح کرد: ارگان‌ها و سازمان‌ها و در کل اشخاص حقوقی با داشتن معرفی‌نامه می‌توانند از سقف تعیین‌شده بیشتر خرید کنند.

مختاری درباره اینکه آیا اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یارانه و تخفیف جداگانه‌ای به بخش‌های دیگر تخصیص داده، گفت: خیر، این بن‌ها تنها در همان مهلت فروش اینترنتی و همچنین ایام نمایشگاه قابل خرید است. افرادی که موفق نشوند از بن‌های خریداری شده استفاده کنند، تا 2 هفته پس از پایان نمایشگاه فرصت دارند از برخی کتاب‌فروشی‌های شهر کتاب بخرند که اسامی آنها در محل نمایشگاه نصب شده است.

چرایی عدم تخصیص بن تخفیف به رسانه‌ها

وی درباره عدم تخصیص بن‌کارت به رسانه‌ها خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم که این اتفاق بیفتد که تا کنون موفق نبوده‌ایم.

اما برای جویا شدن نظر اهالی فرهنگ درباره نحوه فروش بن‌های تخفیف خرید کتاب به سراغ حسین شفیع‌زاده شاعر جوان اصفهانی که تجربه حضور در نمایشگاه کتاب اصفهان و تهران را دارد رفتیم. وی که در حوزه شعر سپید قلم می‌زند و آثارش در مجموعه شعری از نشر شمیم به چاپ رسیده است در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، اظهار داشت: اطلاع‌رسانی درباره فروش بن تخفیف بسیار ضعیف بود و حتی بسیاری از بازدیدکنندگان از فروش آنها در محل نمایشگاه نیز بی‌خبر بودند.

اطلاع‌رسانی درباره فروش بن تخفیف کتاب بسیار ضعیف بود

وی با بیان اینکه قیمت کتاب‌های چاپ امسال نسبت به سال گذشته 60 تا 70 درصد افزایش یافته است و در این وضعیت فروش بن تخفیف مردم را به بازدید از نمایشگاه و خرید کتاب تشویق می‌کند، ادامه داد: خریداران کتاب، نویسندگان، شعرا، ناشران و فروشندگان از تخصیص این بن‌های تخفیف رضایت دارند اما باید در این زمینه اطلاع‌رسانی قوی‌تری صورت می‌گرفت.

این شاعر اصفهانی افزود: در نمایشگاه کتاب تهران سامانه‌ای وجود دارد که همگان از آن اطلاع دارند و پیش از نمایشگاه بن می‌خرند، اما عدم اطلاع‌رسانی در این زمینه در نمایشگاه کتاب اصفهان و تحویل بن در محل نمایشگاه باعث می‌شود بود و نبود آن زیاد فرقی نداشته باشد. از طرف دیگر، زمان در نظر گرفته شده برای فروش اینترنتی این بن‌ها کم و دیرهنگام بود و مردم هم اطلاعی از این موضوع نداشتند.

شفیع‌زاده با اشاره به استقبال خوب مردم از نمایشگاه کتاب اصفهان گفت: البته جای برخی ناشران خوب در نمایشگاه امسال خالی بود و برخی هم کتاب‌های شاخص خود را به نمایشگاه نیاورده‌اند. همچنین در نمایشگاه کتاب تهران برخی ناشران حتی تا 40 درصد به علاقمندان تخفیف می‌دهند اما در اصفهان این تخفیف‌ها 10 تا 20 درصد است.

رئیس اتحادیه فروشندگان کتاب و لوازم‌التحریر اصفهان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره نحوه فروش بن تخفیف در نمایشگاه کتاب اظهار داشت: فروش بن اقدامی درست و کمکی از طرف اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای گسترش فرهنگ کتابخوانی است.

نمایشگاه کتاب نباید به فروشگاه کتاب تبدیل شود

اکبر چیت‌ساز با بیان اینکه مخالف برگزاری نمایشگاه کتاب نیستیم، اما نمایشگاه نباید تبدیل به فروشگاه شود، افزود: در تمام دنیا هم رسم است که هر اختراع، ساخته و یا نوشته جدید به معرض نمایش درمی‌آید و کتاب‌فروشی‌ها ویترین ناشران هستند ولی اگر کتاب‌فروش نباشد، ناشران چه می‌کنند؟

وی با بیان اینکه والدین نه فقط در ایام نمایشگاه بلکه در طول سال باید فرزندان خود را به کتاب‌فروشی‌ها ببرند تا کتاب خریدن را بیاموزند، ادامه داد: در کودکی پدرم صبح زود مرا برای خرید نان به نانوایی می‌فرستاد و در جواب اعتراض مادرم می‌گفت از الان باید خرید کردن را یاد بگیرد و بچه‌ها نیز باید از کودکی کتاب خریدن را یاد بگیرند. به مدیران مدارس هم پیشنهاد می‌کنم دانش‌آموزان را در کنار اردوهای تفریحی به گردش فرهنگی در کتاب‌فروشی‌ها بیاورند و ما آمادگی تعامل با متولیان فرهنگ اصفهان و آموزش و پرورش در این زمینه را داریم.

رئیس اتحادیه فروشندگان کتاب و لوازم‌التحریر اصفهان اضافه کرد: دست معلمان خوب را می‌بوسم، اما توصیه می‌کنم از خرید کتاب‌های کمک درسی و فروش آنها در مدارس خودداری کنند و اجازه دهند دانش‌آموزان خودشان برای خرید کتاب مراجعه کرده و در فضای کتاب‌فروشی‌ها قرار گیرند.

چیت‌ساز گفت: از اداره ارشاد برای توزیع بن تخفیف تشکر می‌کنم، اما کتاب‌فروشانی هم که از این امکان برخوردار نمی‌شوند، همواره و در طول سال به مشتریان خود تخفیف می‌دهند.

کتاب‌فروشی‌های طرح تخفیف چگونه انتخاب شدند؟

«خریداران بن‌های تخفیف نمایشگاه کتاب اصفهان تا 2 هفته پس از پایان نمایشگاه می‌توانند از برخی کتاب‌فروشی‌ها خرید کنند؛ این کتاب‌فروشی‌ها چگونه انتخاب شده‌اند؟»، رئیس اتحادیه فروشندگان کتاب و لوازم‌التحریر اصفهان در پاسخ به این سوال تصریح کرد: در این زمینه با ما مشورت کردند. این را هم بگویم که کتاب‌فروشان اصفهان اگر مغازه‌های خود را برای پیتزافروشی و فست‌فود اجاره دهند درآمدی چندبرابری دارند، اما عاشق کتاب و فرهنگ شهر و کشورشان هستند. تمام کتاب‌فروشان برای ارائه تخفیف آمادگی داشتند، اما از طرف بانکی که متولی بن‌های تخفیف بود 11 کتاب‌فروشی در مجموعه هتل عباسی انتخاب شده‌اند.

ارسال نظر