رقابت بر سر سکانداری اصفهان در بین گزینه های غیربومی است
پس از خداحافظی مهرعلیزاده از استانداری اصفهان، معرفی گزینه های جدید برای تصدی استانداری این روزها شدت بیشتری گرفته چنانکه هر روز گزینه های جدیدی به استانداری اصفهان معرفی می شود.
پس از خداحافظی مهرعلیزاده از استانداری اصفهان، معرفی گزینه های جدید برای تصدی استانداری این روزها شدت بیشتری گرفته چنانکه هر روز گزینه های جدیدی به استانداری اصفهان معرفی می شود.
سال گذشته، درست هفتم آبان ماه بود که پس از طرح گزینه های احتمالی هیاهو برای سمت استانداری اصفهان و دعوا بر سر بومی بودن یا نبودن استاندار اصفهان، در یک سکوت رسانه ای، محسن مهرعلیزاده در جلسه هیئت دولت به عنوان استاندار اصفهان معرفی شد، استانداری که با شناختی که نسبت به حوزه اصفهان داشت از ابتدای ورود خود به اصفهان علیرغم غیر اصفهانی بودن برای به دست آوردن نظر افکار عمومی، طرح احیای زاینده رود را به عنوان اصلی ترین برنامه خود مطرح و پیگیری کرد.
چندی نگذشت که پس از تصویب و ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان مدیران بسیاری از وزارتخانهها و دستگاههای دولتی، محسن مهرعلیزاده آمادگی خود را برای بازنشستگی اعلام کرد و این هفته جمعه ۲۰ مهر ماه مهرعلیزاده رسما از استانداری اصفهان خداحافظی می کند.
از آنجایی که استان اصفهان و جایگاه سیاسی و اجتماعی آن در کشور برکسی پوشیده نیست ،لذا سکاندار اصفهان باید فردی باشد که بتواند مدیریت همه جانبه اصفهان را علاوه بر همسویی با دولت بر اساس همگامی با خواست و مطالبه مردم بر عهده بگیرد،اگر فردی به عنوان استاندار به استانی برود و از جانب دولت حمایت نشود قطعا نمیتواند موفق باشد، اصفهان استان پرچالش و مشکل بوده و استانی است که دِین خود را به نظام و انقلاب ادا کرده، مردم انتظار دارند کم و کاستیها و مشکلات برطرف شود، به ویژه مشکل آب که بزرگترین مشکل استان اصفهان است.
گویا پیش از تصدی مهرعلیزاده به عنوان استاندار اصفهان، هیئت دولت و وزارت کشور نظر بر این داشتند که گزینه بومی برای تصدی استانداری این استان تعیین نشود، در واقع نه تنها برای اصفهان بلکه برای سایر استانها نیز نظری برای گزینه بومی نداشتند بر همین اساس، بیشتر گزینه های معرفی شده برای استانداری اصفهان غیربومی هستند.
تاکنون چند گزینه از جمله محمدعلی شجاعی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان و نیز ایوب درویشی که هم اکنون تصدی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام برعهده دارد، به عنوان گزینه استانداری معرفی شده اند اما تا کنون هیچکدام مورد توجه نمایندگان مجلس قرار نگرفته اند.
اما اخیرا شنیدها حاکی از این است که چندین گزینه غیر بومی دیگر به استانداری اصفهان نیز معرفی شده اند که سوابق این افراد در حال بررسی می باشد و هنوز جمع بندی نهایی نیز صورت نگرفته است.
سید محمد پژمان
یکی از گزینه های مطرح استانداری اصفهان، سید محمد پژمان متولد سال ۱۳۳۷ در شهر مشهد است، او مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران از دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناسی ارشد در رشته مدیریت دولتی را از مرکز آموزشی مدیریت دولتی دریافت کرده است، گفته می شود چندان فرد سیاسی نیست و بیشتر علاقمند بر در امور اجرایی و عمرانی است.
از سوابق اجرایی سید محمد پژمان می توان به شهردار مشهد از اردیبهشت ۱۳۸۶ تا شهریور ۱۳۹۲ اشاره کرد. او پیشتر در سمتهای مدیر کل مسکن و شهرسازی استان خراسان، شهردار منطقه ثامن و معاونت فنی و عمران استانداری خراسان رضوی اشاره کرد. همچنین در دوران شهرداریش، رئیس هیأت مدیره شرکت قطار شهری مشهد و شرکت نمایشگاه بینالمللی مشهد نیز بوده است.
سید محمد پژمان، شهردار سابق مشهد مهر سال ۱۳۹۲ به عنوان معاون وزیر راه و مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن انتخاب شد.
علی اصغر احمدی
دیگر گزینه معرفی شده به استانداری اصفهان، علیاصغر احمدی متولد ١٣٣٥ شاهرود عضو حزب همبستگی ایران اسلامی و معاون سیاسی وزیر کشور از ۲۰ آذر ۱۳۹۵ تا ٢٠ شهریور ١٣٩٦بوده است.
از سوابق علی اصغر احمدی، قریب به دو دهه قبل تصدی معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور را تجربه کرده است و در دولت تدبیر و امید علاوه بر فعالیت به عنوان دبیرکل جمعیت هلال احمر، مسئولیت معاونت هماهنگی و امور اجرائی نهاد ریاست جمهوری را نیز بر عهده داشته است، همچنین در مسئولیت های دیگری از جمله نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی، استانداری گلستان و دبیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خدمت کرده است او پیشتر معاون هماهنگی و پیگیری معاونت اجرایی رئیس جمهور و قائم مقام ستاد کاروان تدبیر و امید و دبیر کل جمعیت هلال احمر بوده ست.
عیسی فرهادی سرتنگی
یکی دیگر از گزینه های معرفی شده به استانداری اصفهان، عیسی فرهادی سرتنگی متولد ۱۳۴۳ اردل که هماکنون بهعنوان فرماندار تهران فعالیت میکند. فرهادی در سال ۱۳۸۹ پس از شکلگیری استان البرز، به عنوان نخستین استاندار البرز انتخاب شد. وی پیش از آن، معاون استاندار تهران بود و نیز در دوره کوتاهی نیز سرپرست استانداری استان خراسان جنوبی را برعهده داشت.
عبدالکریم شهرزاد
اما در بین گزینه های غیر بومی و همسو با دولت تدبیر و امید و اصلاح طلب برای استانداری اصفهان برخی گمانه زنی ها برای ورود و حضور عبد الکریم شهرزاد به عنوان یکی از گزینه های مطرح دیگر حکایت دارد، فردی که به رغم اینکه متولد اصفهان نیست اما در ادوار گذشته به عنوان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و یکی از گزینه های مطرح اصولگرا شناخته شده است، گویا دولت برای اداره متعادل کشور اخیرا در بین گزینه های خود مبادرت به استفاده از نیروهای اصولگرای متعهد و غیر افراطی کرده است، وی در سوابق خود علاوه بر نماینده مردم اصفهان، درجه استاد تمامی دارد، شهرزاد به دلیل جانبازی، مشمول قانون بازنشستگی حساب نمی شود و می تواند فرای از سن بازنشستگی مناصب مدیریتی را بر عهده بگیرد.
در این که استان اصفهان شهری مدیر پرور است شکی نیست اما در این که کار کردن برای مردم آگاه و مطالبه گر اصفهانی کار کردن در میدان مین است، نیز شک نیست. اما نکته قابل توجه این است که به دلیل جایگاه استان اصفهان به عنوان یک استان بین المللی و اینکه بسیاری از وزراء، روسای جمهور، نخست وزیران و مسئولان از سراسر دنیا بعد از ملاقات با مسئولان تهرانی به اصفهان سفر می کنند، قطعا هیئت دولت و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید شایسته ترین و دلسوزترین گزینه را برای نماینده خود در استان اصفهان انتخاب کنند.