بیماری سالک در کاشان روبه افزایش است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت: تعداد مبتلایان به سالک در منطقه کاشان رو به افزایش است به طوری که در نیمه اول سال جاری، 340 نفر به این بیماری دچار شدهاند.
سید علیرضا مروجی، در گفتوگو با ایسنا ، اظهار کرد: سالک یک بیماری انگلی مشترك بین انسان و حيوان است كه در اثر گزش پشه خاكي ماده و انتقال انگل سالك ايجاد و اغلب به شكل يك زخم بر پوست انسان ديده میشود.
وی افزود: رعايت اصول حفاظت فردي و دوری از تماس پشه با بدن انسان، جداسازی محل زندگي انسان از دام و رعايت فاصله مناسب مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تأکید کرد: استفاده از مواد دور کننده پشه هنگام استراحت و خواب در مناطق آلوده به هنگام غروب و شب، استفاده از توری و پشه بند مناسب، استفاده از لباسهای آستين بلند و تا حد امكان ضخيم، مراقبت و درمان زخم، دوری از ورود به مناطق آلوده از دیگر راهکاری پیشگیری از سالک است.
مروجی تصریح کرد: گزش پشه خاکی، مهمترین راه سرایت بیماری سالک است که دفع بهداشتی زباله، فاضلاب و کودهای حیوانی باعث جلوگیری از ایجاد شرایط مساعد برای زندگی پشه خاکی و انتقال بیماری سالک میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سالک، يك بيماري عفوني پوستي، بدون درد و تب است كه ضايعه آن بین دو ماه تا يك سال طول میکشد و پس از بهبودی جاي زخم باقی میماند.
مروجی افزود: فصل گزش در منطقه کاشان از فروردین تا آبان ماه است که ضدعفونی کردن و پانسمان زخم جهت جلوگیری از عفونت ثانویه، استفاده از پمادهای موضعی تجویز شده توسط پزشکان، تزریق آمپول گلوکانتیم و کرایو تراپی زیر نظر پزشک دوره دیده، شیوه درمان بیماری سالک است.