سپاهان نوین دنده کمک سپاهان

تیم فوتبال سپاهان از تعطیلات پیش روی لیگ استفاده برد و در یک بازی دوستانه به مصاف سپاهان نوین رفت. حریف طلایی پوشان اصفهانی تیمی است که امسال در لیگ دست سوم کشور به میدان می‌رود و قرار است به یک منبع تغذیه برای سپاهانی‌ها تبدیل شود.

امیرحسین احتشامی-اصفهان امروز: تیم فوتبال سپاهان از تعطیلات پیش روی لیگ استفاده برد و در یک بازی دوستانه به مصاف سپاهان نوین رفت. حریف طلایی پوشان اصفهانی تیمی است که امسال در لیگ دست سوم کشور به میدان می‌رود و قرار است به یک منبع تغذیه برای سپاهانی‌ها تبدیل شود.

در این بازی که عصر شنبه در کمپ باغ فردوس برگزار شد برادر بزرگ‌تر یعنی سپاهان با سه گل توانست بردار کوچک‌تر را از پیش رو بردارد. امیر قلعه‌نویی در نیمه نخست از پیام نیازمند، خالد شفیعی، سیاوش یزدانی، محمد ایرانپوریان، مهدی کیانی، داوود رجبی، حامد بحیرایی، جلال علی‌محمدی، حسین پاپی، سجاد شهباززاده، ساسان انصاری استفاده کرد اما در نیمه دوم عزت پورقاز، ولادیمیر کومان، ایمان زکی‌زاده، رضا دهقان و بختیار رحمانی را به‌جای خالد شفیعی، حسین پاپی، جلال علی‌محمدی، سجاد شهباززاده و حامد بحیرایی به زمین فرستاد. برای سپاهان نوین نیز حسن موسوی، جلیل نوربخش، مهران احمدی و مهدی چهارده معصومی بجای علی احمدی، علیرضا عسگری، سهیل رفیع زاده وعلی حیدری به بازی گرفته شدند. این مسابقه با نتیجه ۳ بر یک و با گل‌های مهدی کیانی (۲۱)، ساسان انصاری (۴۰) و جلال علی‌محمدی (۴۵) برای سپاهان و مهرداد شاه نظری از روی نقطه پنالتی برای سپاهان نوین به پایان رسید.

سپاهان نوین زمانی لیگ برتری شد

تیم فوتبال سپاهان نوین اصفهان در سال 1383 تأسیس شد و سال نخست در مسابقات مناطق به‌عنوان قهرمانی دست‌یافت و به لیگ دسته سوم صعود کرد. این تیم در سال 1384 در لیگ دسته سوم قهرمان شد و به مسابقات لیگ دسته دوم صعود کرد و در سال 1385 با قهرمانی در لیگ دسته دوم به لیگ آزادگان راه یافت. سپاهان نوین در سال نخست حضور در لیگ یک، در گروه (ب) به‌عنوان دومی دست‌یافت و به پلی‌آف صعود کرد که با برد 2 بر یک درمجموع دو بازی رفت‌وبرگشت مقابل استیل آذین، لیگ برتری شد. با توجه به قانون سازمان تربیت‌بدنی مبنی بر منع حضور بیش از یک تیم با یک مالک در لیگ، امتیاز سپاهان نوین فولاد خوزستان واگذار شد و به‌جای این تیم در مسابقات لیگ برتر شرکت کرد. در سال 1389 امتیاز تیم دسته اولی سپاهان نوین به فولاد نطنز منتقل شد و فولاد نطنز نیز پس از یک‌فصل حضور در لیگ آزادگان و سقوط به دسته دوم، در سال 1390 منحل شد. سپاهان نوین هم با خرید امتیاز شهرداری نوشهر در لیگ دسته سوم حضور پیدا کرد و پس از سه فصل حضور در این لیگ، در سال 1391 به لیگ استانی سقوط کرد و منحل شد. پس‌ازآن دیگر خبری از تیم فوتبال سپاهان نوین نبود تا این‌که در فصل جاری باشگاه سپاهان تصمیم گرفت دوباره تیم سایه خودش را احیا کند و بر این اساس تیم سپاهان نوین اعلام موجودیت کرد. حسین چرخابی پیشکسوت فوتبال اصفهان هم مأموریت یافت تا بازیکنان موردنیاز تیمش را جمع‌وجور کند که این کار انجام شد و سپاهان نوینی‌ها با حضور در لیگ دسته سوم کارشان را آغاز کرده‌اند.

تشکیل تیم‌های سایه نیاز ضروری باشگاه‌های داخلی

تشکیل تیم‌های سایه در باشگاه‌های بزرگ جهان به موضوعی کاملا طبیعی و البته ضروری تبدیل‌شده است. تیم‌هایی که بتوانند خوراک موردنیاز تیم اصلی را تأمین کنند و حتی برای باشگاه درآمدزایی کنند. سال‌هاست باشگاه‌های حرفه‌ای با صرف میلیون‌ها یورو در سال برای پرورش استعدادها و تیم‌های پایه خود سرمایه‌گذاری می‌کنند و این سرمایه‌گذاری سال‌به‌سال در حال افزایش و این معامله پرسود در حال رونق است. در این میان راه‌اندازی مراکز مدرن آموزشی تحول بزرگی در پرورش استعدادها به وجود آورده است و ساختارهای قدیمی باشگاه‌های بزرگ را به‌هم‌ریخته است. تربیت نیروهای متخصص، متدهای پیشرفته و یکسان برای پرورش بازیکنان جوان، کار شبانه‌روزی چندساله با زیر نظر داشتن برنامه‌های تمرینی و درسی موجب افزایش رقابت بین باشگاه‌ها شده و باشگاه‌های حرفه‌ای نه‌تنها برای به خدمت گرفتن بازیکنان پرورش‌یافته در مکتب تیم‌های پایه خودشان هیچ مبلغی نمی‌پردازند بلکه با فروش آن‌ها سود سرشاری نصیبشان می‌شود. زمین‌های تمرینی و تیم‌های پایه متعدد برای هر باشگاه، ایجاد بانک اطلاعات جامع پیشرفت استعدادها، سنجش عملکرد، تجزیه‌وتحلیل ویدئویی جز و برنامه‌های روزانه تیم‌های پایه در اروپاست. اگر در قاره آسیا کشورهای شرق و جنوب شرقی با برنامه‌های مدون برای پرورش استعدادها جنبشی بزرگ را آغاز کرده‌اند کشورهای متمول غرب آسیا نیز به شکل جدی با تقویت و توسعه مراکز آموزشی فوتبال گام‌های بلندی را در این راستا برداشته‌اند. در این میان ژاپنی‌ها برای همه سطوح سنی از روانشناس، بدنساز و متخصص تغذیه بهره می‌گیرند تا وقتی بازیکنان از سن هجده سال گذشتند برای تحمل تمام فشارهای حرفه‌ای آماده باشند. علاوه براین برخی از کشورها با عقد قراردادهایی با مدارس و باشگاه‌های اروپایی به دنبال کسب تجربه و بهره‌گیری از دانش فنی آن‌ها هستند. صدور بازیکنان تراز اول پرشمار از آمریکای جنوبی به فوتبال اروپا محصول یک برنامه بسیار دقیق پرورش بهترین استعدادهای نوجوان در این قاره است.

ارسال نظر